Египет депортира мъж, защото бил гей

Мъжът е арестуван по сигнал, че е хомосексуалист
17 апр 2015 13:28,
50
Египет депортира мъж, защото бил гей
Снимка: Reuters, архив

Мъж от либийски произход не бе допуснат да се завърне в Египет, заради обвинения, че е гей. Световните организации за човешки права осъдиха строго това решение на египетските власти, пише Индипендънт, цитиран от bTV.

Името на депортирания мъж не е известно, но се знае, че е от Либия и е избягал преди време в Египет. През 2008 година е арестуван по сигнал, че е с нетрадиционна сексуална ориентация, което довежда до депортирането му малко по-късно същата година. 

Мъжът решава да напише писмо до Министерството на вътрешните работи, в което желае да му бъде разрешено да се върне обратно в държавата, за да продължи обучението си в университет в Кайро.

В крайна сметка се стига и до съд, който отсъжда, че депортирането му е в публичен интерес, защото е обвинен в "неправилно социално и религиозно поведение".

Amnesty International изразиха притеснение, че отказът на египетското правителство е много опасен прецедент и може да доведе до депортирането на още емигранти и бежанци. Николас Пиачо, следовател на организацията, допълни: "Доста често се случва в Египет да бъдат арестувани хора по обвинения, че са гей или имат еднополова връзка и то без доказателства. За египетските власти е достатъчно и само подозрение, за да арестуват хората”.

В Египет няма закон, който да забранява различната сексуална ориентация или еднополовите връзки. "На практика, обаче, властите използват законите, за да наказват хората с различна гледна точка”, допълва още Пиачо. Според организацията Human Rights Watch това решение на египетския административен съд е изключително опасно и нарушава дори техните държавни закони.

"За жалост, египетските власти често използват подобни методи, за да отвлекат вниманието на обществото от наистина важните неща, а именно политическите проблеми и публичните интереси на гражданите", допълват още от Human Rights Watch.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
4
 
! Отговори
Оня преди 9 години
То разбирам да го бяха хванали на калъп в някой килер, ама така просто си личи, че е политическо извинение. Каквито и възгледи да има човек към обратните, безпочвените обвинения не водят до нищо добро.
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съседтчено е на 11, обаче според мен е гейче.Мисля да му размажа вътрешностите с колата, преди да е пораснал.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***-раз, ***-два, ***-раз,два,три,депортиран ти бъди!:))
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяка държава и народ си решават какви ценности да изповядват стига да не са в новия СССР-ЕС където никой ни пита хората. Западните ценности са престъпление.
33
4
 
2
 
! Отговори
:) преди 9 години
Египет депортира мъж, защото БИЛ гей. Правилно. Гей, гей, ама с какво право ще го бие????
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко е бИ.затова ги подкрепя
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЪВ ЕГИПЕТ Е ПЛАШЕЩО ДА СИ ХРИСТИЯНИН ВЪВ МОМЕНТА !!!ДАЖЕ НА ГЕЙОВЕТЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ НО НА ХРИСТИЯНИТЕ ОЛЕ ОЛЕ!!!ВСЕКИ КОЙТО Е РАЗЛИЧЕН ЗАМИНАВА ТАКОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО :D
30
4
 
15
 
! Отговори
Ъ преди 9 години
Хомосексуални е имало винаги...ама такава показност (то си е жива ***...стия) никога не е било.Сравнете например Джордж Майкъл и салама Вуртц..
29
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО НА ЕГИПТЯНИТЕ. ЛИЧИ СИ ЧЕ СА ЕДНА ОТ НАЙ СТАРИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ В ЦЕЛИЯТ СВЯТ. ПРИ ТЯХ ТРИПОЛОВИТЕ НЕ МОЖЕ ДА ВИРЕЯТ. НО ПЪК ЗА СМЕТКА НА ТЯХ НИЕ СМЕ ПО ЦИВИЛИЗОВАНИ И КАТО СТАРА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ПРАВИМЕ ГЕЙ ПАРАДИ.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ЩОМ НЕ СА ГО ОБЕСИЛИ КАТО В ИРАН ПАК ДОБРЕ :D
27
3
 
22
 
! Отговори
Ъ преди 9 години
От къде знаят ,че е обратен?!Ами щото е парадирал с това.Както правят и всички нему-подобни.Не съм против хомосексуалните,а начина по който просят "толерантност".То малко като расизма с черните в днешно време-ти му казваш "добър вечер",а той го обръща,че му викат "***"-контра расизъм.Запълвайте си дупките у вас-по домовете и спрете с тези паради и да се обличате като ***..Мене кой ме знае какво харесвам-дебели,тънки,боцкам ли се,кво ли?Ми не парадирам-не на всеки се харесва.
26
15
 
6
 
! Отговори
?!? преди 9 години
За тези, които пишат "браво". Абе чудя ви се, за вас очевидно не е проблем мутра да прегази дете с джип и да каже "Ми кво от тва?", но ви пречи човек ненарушил закона, щото си давал *** за кеф.Е това не е ли *** работа?
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да го пратят в Турция. Там опитите мъж да роди продължат
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер!
23
13
 
8
 
! Отговори
Жармен преди 9 години
Чета коментарите и се питам що за народ коментира тук? Дали сте някакви репресирани гейове, че с такава страст ни атакувате?
22
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питат радио Ереван дали може мъж да забременее, а радиото отговорило: не е доказано в Турция продължават опитите... Синът се връща в къщи и казва на баща си че е гей. Той - можеш ли да пееш като Фреди Меркюри - Не, можеш ли да свириш на пиано като Елтън Джон - Не. Тогава, казал бащата си си чист п.едераст. Най-после една нормална държава, където обратните не са желани.
21
13
 
12
 
! Отговори
до пешо преди 9 години
Аз съм съгласен да отида в центъра на гей парадас една бухалка в ръка.
20
7
 
12
 
! Отговори
хм преди 9 години
Гейовете не ми пречат защото не познавам нито един, но предлагам да забраним дребните и дебеличките. Първите постоянно ми се мотаят из краката, а вторите заемат много място.
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде сега всички клоуни под мене да приютят по един катун с камилари в домовете си и да ги издържат със собствени средства. Дела трябват, а не думи.
18
21
 
9
 
! Отговори
пешо преди 9 години
всички, които пишете "браво", съжалявам ви за вашата простотия и малоумие. такива като вас трябва да се сложат в центъра на гей парада, заобиколени от ужасяващите, развращаващи децата и разрушаващи вездесъщите традиционни християнски норми и морал гейове. и ще видите че не са толкова страшни, нито заслужават да бъдат мразени, гонени и убивани все едно сме в средновековието.