Гърция трябва да се реформира, настоя Обама

Ще подкрепим известна гъвкавост, обеща той на Атина
Обновена: 18 апр 2015 10:34 | 18 апр 2015 08:12, Веселина Йорданова
108
Гърция трябва да се реформира, настоя Обама
Барак Обама. Снимка: Ройтерс, архив

Реформите, които се договарят между Гърция и кредиторите, са много важни, но страната, както и цялата еврозона, има нужда от определена гъвкавост, за да се даде надежда на хората, заяви американският президент Барак Обама, цитиран от ДПА.

Още по темата
"Гърция трябва да предприеме реформи. Те трябва да събират данъци. Те трябва да намалят бюрокрацията. Те трябва да имат по-гъвкави трудови практики", посочи американският президент на съвместна пресконференция в Белия дом с италианския премиер Матео Ренци.

Същевременно Обама заяви, че е казал на новото правителство в Атина, избрано с обещанието да сложи край на мерките за икономии: "Ние признаваме, че имате нужда да покажете на народа си, че има надежда и че може да постигнете растеж, и ние ще подкрепим известна гъвкавост в начина, по който вървите напред, така че да можете да направите и инвестиции, а не просто изстискване до последна капка".

Обама отново повтори своята позиция, че "по време на толкова ниско потребление и признаци на дефлация, каквито виждаме в Европа през последните години, засилването на търсенето също е важно; важно е да има и известна гъвкавост в постигането на фискалните цели".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: САЩГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
1
 
! Отговори
Richard Mails преди 9 години
Очаквайте края на Юли 2015 в Киргистан опит за площаден преврат в Бишкек. Подготовката е в напреднал етап.
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 93 *** пред хотел родина след 22 и 30 и виж дали няма нощни тружени4ки от гърция
66
6
 
12
 
! Отговори
Край преди 9 години
САЩ трябва да се реформират - настоявам АЗ.
65
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще трябва работаки няма сиртаки
64
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** на всяко гърне похлупак са. Така и не проумяват, че от тях вече нищо не зависи.
63
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А гърците са на светлинни години пред нас. Досега не съм видял гъркиня да идва да работи да мие дърти г.зове у нас или да проституира по магистралите за да преживее, а обратното. Но гърците винаги са били единен народ, който е отстоявал интереса си.
62
0
 
4
 
! Отговори
ттт преди 9 години
До Анонимен 91Постът ти е на ниво изпълнение на Лили Игнатова на бухалки, т.е. 10 по десетобална система. Поздравления!
61
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За разлика от всички останали коментатори, (понеже останалите коментатори са заплатени ***) аз няма да правя в коментарите си намеци колко са *** САЩ и колко велика била Русия.Просто ще задам въпрос: Докога на България ще и се казва "Браво, добре се справяте!", а българския пенсионер взима 350 лв пенсия? И в същото време, докога на Гърция ще и се казва "Не се справяте, трябва да се реформирате!", а гръцкия пенсионер взима 1500 евра пенсия?А цените им в магазина същите!
60
3
 
9
 
! Отговори
Маймун преди 9 години
Братовчед, нямаш думата за Гърция! Твоята юрисдикция е само САЩ, запомни, не се излагай пред света.
59
1
 
23
 
! Отговори
МАНИЯК преди 9 години
не му дреме за кризата в Гърция...деме му за сближаването й с Русия ...Иначе голяма работа колко милиона гърци могат да гладуват..
58
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците са глистите на ЕС.
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абеяли пари на други народида не си им ги дал тина нас що не ни дадат да ядем пари на други народи
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе тия кравари и маймуни до кога ще се месят в хорските работиама и гърците се оказаха истински балканци не си избират управници дето се командват от американското посолствоза нас да е говорим- пълни нещастницислугите на тая да ни управляват държава ли сме или индиански резерват
55
0
 
12
 
! Отговори
Неолибералните... преди 9 години
... "спасителни реформи" последните 5 години бяха bail-out, демек спасителни програми за финансовия сектор и банките, и вкараха Гърция в тотална макроикономическа, социална и дългова катастрофа. Обама доказва, че и САЩ са хванати в примката на финансовия сектор, Уол Стрийт, олигархията и неолибералната, либертарианска догма на дяснолибералния англосаксонски Капитализъм по американски образец.
54
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО СТЕ ПРОЧЕЛИ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ ИЗКАЗВАНЕТО НА КРАВАРА ОТ КЕНИЯ ЗНАЧИ СТЕ РАЗБРАЛИ КАКВО НИ ЧАКА АКО СЕЛЯНЧЕТАТА ОТ ПАРЛАМАТА РЕШАТ ДА ТРЪГНЕМЕ ПО ПЪТЯ НА ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ИКОНОМИКАТА И ДЪРЖАВАТА НИ. ЕДИНСТВЕНИЯТ КОЙТО ИМА СМЕЛОСТА ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА КРАВАРИТЕ И ВЕДНАГА ГО ЗАПЛАШИХА СЪС СМЪРТ Е ВОЛЕН СИДЕРОВ. САМО ТОЙ НЯМА СТРАХ ОТ КРАВАРИТЕ. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НАЧЕЛО С ГЕРБЕРАСТИТЕ И ДЕЦАТА НА КОМУНИСТИТЕ СА СЕ ХВАНАЛИ ЗА ПАЛЦИТЕ И КЕНИЕЦА ИМ ГО Е ПУСНАЛ МЕЖДУ БУЗКИТЕ.
53
0
 
25
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 9 години
Аз само едно съм чувал: Когато гърка се раждал, евреина плакал много.
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Отказа на БРИКС и други такива обединения от поддържането на искуствено дишане на долара и измъкването на тези страни от тази доларова пирамида заплашва като бумеранг източника(печатницата) на тези хартийки да бъде разграбен отвътре от собствените си противоречия, или да спихне като имотен балон, водейки след себе си катастрофални последици за цяла една Империя като римската, оято всъщност също е била наричана империя на злото. А желаещи отстрани на конфликта сега има много.
51
1
 
28
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 9 години
Проблема на олигархията в САЩ за Гърция е не само, че Русия има влияние там, а че Гърция заплашва глобалния начин на контрол върху света:с печатането на зелените хартийки се фалират икономиките на отделните държави и им се поставят маионетни правителства. Следва азграбване на активите им за въздушните зелени хартийки. Но поддържането на тази пирамида ще става все по трудно и изхода е или инфлация или поддържане на контролирана глобална пълзяща война, водейки със себе си дефлацията.
50
3
 
18
 
! Отговори
Ристе Пръдлевски преди 9 години
Бате Оганджа, с елините ще удариш на камък. Да знаеш. Те се ви надминали по умение да бозаят безплатно. Папкай си банана и кюти/трай си/...
49
4
 
6
 
! Отговори
GR. PATRON преди 9 години
До 44 Предлагам работа:Набирам РАБОТЛИВИ българи за работа в маслинено ТКЗС в Гърция. Заплащане срещу прехрана. Закуска,обед и вечеря (морска водица с лед, маслини и солена хамсия) на тумбак. All Inclusive!