Путин смекчи тона към САЩ

Той заяви, че е готов да работи с Щатите
18 апр 2015 16:26, Александър Попов
235
Путин смекчи тона към САЩ
Снимка: Reuters, архив

Русия има важни общи интереси със САЩ и затова трябва да работи с тях по този общ дневен ред, каза днес в телевизионно интервю руският президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс.
 
В коментарите си по държавната телевизия "Русия" Путин сякаш смекчи антиамериканската си реторика и вече не звучеше толкова критично, отбелязва агенцията и припомня, че отношенията между Москва и Вашингтон, както и между Москва и други западни страни се влошиха заради конфликта в Украйна и достигнаха до най-ниското си равнище от много години.

"Имаме разногласия по редица международни въпроси. Но в същото време имаме нещо, което ни обединява, което ни кара да работим заедно", каза Путин в разговор с журналиста Сергей Брильов.

"Имам предвид общите усилия да направим световната икономика по-демократична и уравновесена, по-балансирана, за да може световният ред да стане по-демократичен", допълни той.
 
В миналото Путин яростно е атакувал САЩ и Запада, обвинявайки ги за кризата в Украйна, която според Русия е
резултат от подкрепян от Запада "преврат" срещу бившия украински лидер Виктор Янукович.

Преди два дни в ежегодната си "Пряка линия", отговаряйки на въпроси на сънародниците си, Путин обвини САЩ, че се опитват да играят господстваща роля в световната политика и каза, че САЩ искат да имат "не съюзници, а васали".
Въпреки това критиките му към Запада бяха по-умерени в сравнение с предишни подобни изяви.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е една голяма дупка
134
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само говедарите останаха да се ежат. Останалите народи не искат войни, защото нямат дългове ,които никога не могат да върнат, а искат да си живеят спокойно.
133
14
 
4
 
! Отговори
Атлантик преди 8 години
"САЩ искат да имат "не съюзници, а васали"."Тоя човек не можа да разбере, че ние САМИ сме сложили САЩ да управляват - те са най-успешната и силна държава в нашия лагер, техния обществен и стопански модел сме избрали като най-добрия, логично тях сме сложили да командват - няма да сложим някой ***, я!??"васали".... 20 народа в рамките на Руската федерация + Евраз.съюз какви са на Кремъл - НЕвасали!??
132
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз така мисля, че Путин ги залъгва, ама дали му вярват?
131
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин им обеща само една асиметрична война ако продължават по същия начин с тотално заличаване на щатите от картата на света с цунами, като най безобиден вариант. С изчислени загуби за Русия и щатите. А сега вече може да си поговорят и за търговия.
130
16
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Хобита разбра, че не може да прави като учителя си Хитлер!Не може сам срещу света !
129
20
 
11
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Абе Путин се уплаши и клекна, а вие си пишете каквото щете.Руснаците винаги са зависили от търговията със САЩ, дори и през Студената война.
128
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До славянин Балък, ти знаеш ли, че от Ф-35 вече са постоени 130 бройки, които трупат летателни часове и производството му върви с пълна сила? Грандиозния провал е само в *** ви глави.
127
11
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Путин готви пролетна офанзива, затова е наденал овчата кожа.
126
20
 
12
 
! Отговори
сити преди 8 години
До Анонимен 188Струва ти се така,защото си гладна съветска кокошка която сънува зелено/$/ просо !
125
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ми се струва че ни подготвят за нещо като примерно отмяна на санкциите срещу Русия и оправдание за някои провали. О да Путин е омекнал не че номерата на краварите не минаха
124
28
 
8
 
! Отговори
Сорос преди 8 години
Ще ви продам на арабите руски тролчета!
123
11
 
5
 
! Отговори
ПЕНТАГОНОВ преди 8 години
До славянин184Нали разбираш колко е смешно да не се показва един танк,какво толкова може да се види в един танк показан на видео,нещо което ще разкрие светая светих ли?Просто това е само един прототип,който всъщност е една унифицирана гъсенична платформа,която евентуално Щесе използва за танк или оръдие или друга насоченост,нищо ново няма,просто не може да годоизпипат,а не е минал и на изпитания за да го одобрят военните и внедрят на военна служба!Това е най големия провал в танкостроенето!
122
17
 
9
 
! Отговори
ПЕНТАГОНОВ преди 8 години
До славянин 182Знаем ги тези прототипи,видяхме и "новия" танк от ново поколение "Амрата",не става и за паради!Вие нямата Джи Пи Ес система,нямате космически щит,защото старата система от спътници от времето на СССР рухна,изпопадаха и спътниците,не плащате на строителитена новия космодром "Восточний" и строежа замря,а ми говориш за някакви хипотетични С-1000 и още недостатъчно изпипаната С-400 не се различава много от С-300,само боятаи калниците сте сменили за С-400!При нас всичко е окей!
121
7
 
3
 
! Отговори
заличителят преди 8 години
До haha 178Ти въобще повече от 5-6 думи ругатни и обиди можеш ли да пишеш бре чугуня ?
120
12
 
5
 
! Отговори
ПЕНТАГОНОВ преди 8 години
До славянин 176Нали си видял ония малките Совалки,които летят по 1-2г в Космоса,скоро и на тях ще има такава 800 kw US лазерна установка.Това със совалките е чисто наш проект ,на Пентагона е ,ще летим и ще внасяме корекции отгоре на непослушните скандалджии,които си позволяват да нарушават международните договори и притискат и анексират от съседите си !
119
2
 
2
 
! Отговори
haha преди 8 години
До заличителятПиши по разбираемо - зависим от наркотици и парици отработени от мама... хахахахаххахах
118
3
 
3
 
! Отговори
ПЕНТАГОНОВ преди 8 години
До haha 174Ами ще те трият,като обиждаш персонално и с мръсни ругатни,пиши по същество,а не ругай като хамалин и после да се чудиш ,защо те трият,ако въобще те трият.Мен ме банват всеки ден и ако не съм от центъра на Горна Малина,няма да мога да пиша !
117
12
 
3
 
! Отговори
заличителят преди 8 години
До славянин 172Вече се излагаш,янките винаги с пионери ,първи с ядрено оръжие,първи с компове,първи с интернет индустрията,първи с шистовата революция,която разтърси цял Свят,номера на шопа ..е те такова животно нема,и от Искъро по длибоко нема,нема да ви помогне,през 2016г самолети и хеликоптери ще са с такива устройства,флота вече има такива устрановки,мобилни също има,остава само да влезнат и 600 kw лазерни установки в ПРО на Пентагона,което се извършва !
116
0
 
5
 
! Отговори
haha преди 8 години
ПЕНТАГОНОВДнес пак почнаха да трият за да удьржиш позициите.... хахаххахахаЧао, Чао Чао