"Дейли мейл": Британска агенция търси български тираджии

Те били готови да работят "толкова часа, колкото могат"
19 апр 2015 16:52, Анисия Иванова
27
"Дейли мейл": Британска агенция търси български тираджии
Снимка: архив Reuters

Къде отидоха британските шофьори на камиони, се пита вестник "Дейли мейл" и съобщава, ча посредническите агенции са принудени да предлага бонуси, за да привлекат тираджии от източноевропейски държави.

Агенцията по наемане на персонал Мейнлайн в град Суиндън, Югозападна Англия предлага на всеки тираджия от България, Полша и Румъния, който вече е на работа в кралството, по сто лири на ръка, ако съумее да привлече на работа за четири седмици един свой съгражданин с правоспособност за управляване на тежкотоварен камион.

Агенцията се е опитала да намери тираджии от графство Корнуол, но тъй като кампанията била неуспешна, Мейнлай прибягнала до нова схема, пише вестникът, като отбелязва, че само в Суиндън има 3000 безработни, а в цяла Югозападна Англия нивото на безработица е около 4,5 на сто.

От агенцията казват, че източноевропейците, които идват във Великобритания, са готови да работят "толкова часа, колкото могат", сиреч колкото издържат.

Докато британските работници не са склонни на такива неща, заявява пред "Дейли мейл" служителка на Мейнлайн, която набира не само шофьори, но и работници в други сфери.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: тираджии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Категория Е не е за всеки, тираджията трябва да знае две и двеста. Нека не забравяме, че и Сталин не е могъл да се оправи с шофьорите. Безаварийно на хората с дългите камиони!
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимно 18ЗЛОБАТА ЩЕ ТЕ ПОГУБИ безроднико
13
1
 
47
 
! Отговори
бивш шофьор преди 9 години
На 27 години съм.Тази професия развали и моето семейство.Нищо не видях от континента,пари също не видях много.Само луд ббил работил тая професия.Лично аз не бих я работил за всичките пари на света.
12
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14 аз съм на 25 години и имам мерак да стана тираджия нямам жена и деца.Професията е опасна ,но много можеш да видиш от континента.
11
2
 
38
 
! Отговори
zlatno ucho преди 9 години
ts, ts, ts...niamame diplomirani shafiori za tirove...imame samo diplomirani agenti, diplomirani juristi, diplomirani injineri, diplomirani filosofi i diplomirani bankeri - ko iskat da im pratim niakolko tona?
10
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си реформират социалната система и ще спрат да си отглеждат търтеи в общестовото. Така чакащите на помощи сами ще си намерят работа, ако искат да ядат нещо. И така ще се преквалифицират както на тираждии, така и трактористи дори!
9
3
 
74
 
! Отговори
кофти преди 9 години
с две думи ...търсят си бели роби....
8
3
 
42
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Ама *** като теб на всичко е съгласен
7
4
 
47
 
! Отговори
аз преди 9 години
Абе то може и да има тахограф ,ама не са много тия дето са съгласни да са по 3ма в тир - тоест тоя тир да се движи 24 часа,а бай *** от глад е съгласен на всичко
6
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пакистанците и индийците карат бусовете в Лондон. Що се отнася до шофьорите на камиони - аз лично познавам 5-6 такива, интересното е, че са наети, въпреки че не знаят английски.
5
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нека идат да се напечелят , глоби на всяка крачка по 150 паунда.. Ще работят само за глобите.
4
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До do 1на какъв "език" си "писало" бе.......................
3
12
 
57
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Не е така! Те са британци. Никой от тях няма да си мръдне и малкия пръст да работи на ангария и без пари. За разлика от нас, те са горди хора.
2
1
 
71
 
! Отговори
Евтина ... преди 9 години
... работна ръка от най-бедната страна в ЕС. Неограничено работно време, никакви въпроси и проблеми. Прави всичко за пари. Капиталът е супер ефективен, когато става дума за ниски доходи.
1
24
 
40
 
! Отговори
do 1 преди 9 години
beli kato tebeli ot koito propi6tq cqla evropa na pirvo mqstoste po avto krajbi bankomatni obiri