Започнаха съвместни украинско-американски военни учения

Те се провеждат край западноукраинския град Лвов
20 апр 2015 16:11, Елка Василева
219
Започнаха съвместни украинско-американски военни учения
Снимка: архив, Reuters

Американски и украински войници започнаха съвместни учения край западноукраинския град Лвов, чиято цел е да се укрепи способността на Украйна да се защитава от набезите на проруските сепаратисти в източната част на страната, предаде Асошиейтед прес.

Украинският президент Петро Порошенко определи командно-щабното учение "Безстрашен страж-2015" като символ на новия етап от сътрудничеството между двете страни. Той говори на церемония по случай началото на учението във военна база в село Старичи, Лвовска област.

"Съвместно учение от такъв мащаб се провежда в Украйна едва ли не за първи път, уникални са и обстоятелствата, в което става това: през Украйна днес преминава границата на борбата, в която ще се реши бъдещето на Европа", каза Порошенко, цитиран от ТАСС.

Според украинския военен говорител Андрий Лисенко за участие в учението са пристигнали 300 десантчици от 173-а бригада на армията на САЩ. Те ще обучават украински войници в организация на отбраната и за военни действия.

През тази подготовка ще преминат 900 бойци от украинската Национална гвардия, разделени на три групи. Обучението на всеки поток ще трае по 8 седмици. След това ще се състоят съвместни учения, в които ще участват части от Националната гвардия, батальоните "Азов", "Кулчицки", "Ягуар", "Омега" и други.

Започналото обучение предизвика гневни реакции от страна на Русия, която го смята за потенциална причина за дестабилизация, отбелязва АП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
8
 
34
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 197Значи подкрепяш това че САЩ сега обучават Неонациските батальони за да станат по-ефективни главорези? В Момента САЩ не обучава ВСУ(Въоръжените Сили на Украйна) Обучава нехората от Батлаьон "Азов" и прочиеИ ти анонимни се гордееш с такъв съюзник.
116
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхотна новина за цивилизования свят, и тъжна вест за рубладжията
115
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВълкТиквата е г$вно при това настъпено затова го избират янките , лесен за употреба.Жалко че ти е кумир.
114
12
 
38
 
! Отговори
наблюдаващ преди 9 години
По темата.Това,което видях във politikus,ru (Порошенко се храни с американските парашутисти)бях изненадан от тези "чопарчета"!Ами,като си помисля за нашите парашутисти (от моето време),тези момчета са абсолютни чиновници!Само да имат късмета да се засрещнат някаде със спецназовците от "Алфа " и "Вимпел" и ще бъдат или в плен или обезкостени!
113
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Вълк-ти пък какъв коментар си написал.Нищо не ти се разбира от мисловната дейност.Какви ВИС-какви 5 лева,каде ще се записваш-за мутра ли.Ужас
112
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 188 ходя на кино,театър,заведения/ресторанти,пицарии/
111
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто минавах през сайтовете ...и се зачетох в коментари ,,но нищо-пиши си ,пиши...гледай армии,войни и насилие...мен не ме касае.и това не ми е приоритет в живота.Имам друга ценностна система...Приятна вечер Ви желая--/гледайте си ваще филмчета/-сигурно заспивате щастливи
110
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само промит мозък и депресиран от човек гледа армии.*** на едно кино,театър,--разходка дори ,ще се разведриш малко-
109
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До185_прав си.Нормалния човек не се имтересува от войни и армии/агледа да създаде поколение и да се развива и преуспява,а не да кисне по цял ден в нета и да гледа войници-ха-ха-ха.
108
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Д 182-не с теб не може да се говори-имаш 0.5 грама мозък.Бе Кой ти е споменавал за Бандеровци бе ,,мозък,,Казах ти мен не ме вълнува Армия -войни-и т.н.Гледам си живта,Лада -не карам,автомат не ям, Интересува ме личния ми срандарт на живот и този на близките ми:-) :-) :-) Това е опорна точка'-нали-като нема какво да кажеш--казваш-фашисти-Украйнците ли са ти'виновни за твоя начин на живот
107
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да!Мразя тези които имат повече и за това призовавам всички които са като мен да взимат каквото могат от тези които имат. Просто ще преразределим нещата като истински комунисти. Несъгласните,ще строят втора БАМ.
106
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле чугините са страшни-бетер деца:-) :-) И аз като бях малък тъи се палех..Левски-ЦСКА,Хайде пораснете и стига гледахте разни армии ,ами влезте в действителноста.Навсякъде Сиренето е с пари:-) :-) :-) .а утре трябва пак да се Яде нещо --нали?ΔΔΔ
105
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До'175_абе пич какви Украйнци,та те са още в СССР, /сори от 6_8месеца се пробват да излезат/-но все не могат.май
104
9
 
34
 
! Отговори
танкист преди 9 години
Аз кола никаква кола не карам...танка ми е по-удобен,защото с него мога да попреча на някого да кара друго освен лада и да го принудя да яде ракети.
103
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** са егати комплексарите-избиват комплекса си за малоценност ,като се кефят на руската,чеченската и разни други армии..Съжалявам ги..Бедни и нискообразовани-изпълнени с умраза и злоба към всеки който има повече.Горките хорица
102
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 173-абе мозък.какво се радваш на този ...Руснаците' до вчера воювахас тях.Тези са с този който плати повече.А между другото--чеченците ,Руснаци ли са?????Утре да не обяват независимост--тогава какви ще са според теб ,,мозък,,-сепаратисти,терористи,или фашисти:-) :-) :-) ,или какви:-) :-) -*** си -с 1 грам мозък
101
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 173каква армия-ме караш да гледам бе...Какво им се кефиш --:-) :-) как са облечени ли.Те каква промишленост имат/индустрия/,какво са дали на света--нищоооо...Война няма да има .Вчера и вашият идол го каза-/Путин/.Живея нормален живот /мой/и не се впечетлявам от армии,а от Стандартна Живот и ценнсти
100
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сори Лада:-) :-) :-) Грааанта :-) :-) :-) -творение на автомобилното инженерство:-) :-) Или Лада Калинаааа-малина:-) :-) :-) ха-ха-йахаааа:-) :-)
99
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В този сайт/в друга статия / са поместени имената на велики дизайнери на автомобили-няма нито един руснак:-) :-) :-) .Основно италянци,немци,англичани,американци,французи.Сори ***-Аз танк не карам,и авъпомати и ракети не ям:-) :-) :-) Дреме ми за вас и вашите болни мозъци.А между другото вие като'Руски патриоти:-) :-) :-) -Ладюшка'ли карате/Лада'Дъстер:-) :-) :-) /
98
11
 
38
 
! Отговори
Anti преди 9 години
Украинската армия без никаква подготовка поудържа малко путлеристите, но естествено яде бой (защото Путин и Янукович нямаха интерес от силна украинска армия). Сега като ги обучат американците и онези сепаратистки парцали ще им бъде ОБРАНА ЛАЙКАТА по всички параграфи. Тогава ще се види боеготовността и способността за водене на съвременен бой на "великата" руска армия, която е обучавана да води бой подобен на ВСВ и ще се пос....ре от страх. Слава на ДЕМОКРАЦИЯТА! Не на ПУТИНИЗАЦИЯТА!