Започнаха съвместни украинско-американски военни учения

Те се провеждат край западноукраинския град Лвов
20 апр 2015 16:11, Елка Василева
219
Започнаха съвместни украинско-американски военни учения
Снимка: архив, Reuters

Американски и украински войници започнаха съвместни учения край западноукраинския град Лвов, чиято цел е да се укрепи способността на Украйна да се защитава от набезите на проруските сепаратисти в източната част на страната, предаде Асошиейтед прес.

Украинският президент Петро Порошенко определи командно-щабното учение "Безстрашен страж-2015" като символ на новия етап от сътрудничеството между двете страни. Той говори на церемония по случай началото на учението във военна база в село Старичи, Лвовска област.

"Съвместно учение от такъв мащаб се провежда в Украйна едва ли не за първи път, уникални са и обстоятелствата, в което става това: през Украйна днес преминава границата на борбата, в която ще се реши бъдещето на Европа", каза Порошенко, цитиран от ТАСС.

Според украинския военен говорител Андрий Лисенко за участие в учението са пристигнали 300 десантчици от 173-а бригада на армията на САЩ. Те ще обучават украински войници в организация на отбраната и за военни действия.

През тази подготовка ще преминат 900 бойци от украинската Национална гвардия, разделени на три групи. Обучението на всеки поток ще трае по 8 седмици. След това ще се състоят съвместни учения, в които ще участват части от Националната гвардия, батальоните "Азов", "Кулчицки", "Ягуар", "Омега" и други.

Започналото обучение предизвика гневни реакции от страна на Русия, която го смята за потенциална причина за дестабилизация, отбелязва АП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
11
 
37
 
! Отговори
х-м преди 8 години
Сега руснаците ще могат да стрелят вече директно по подбудителите на конфликта, заради когото е всичко това. Не вярвам да намалее мотивацията...
96
11
 
38
 
! Отговори
дан преди 8 години
До СЛАВА УКРАН..........А,ИМА ЛИ ТАКАВА ДЪРЖАВА??????????? ФАШИСТИ--ЧУМА
95
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При конфликт с Русия - България ще е на сраната на Русия .Да не се притесняват разните бандеровчета , окраинчета и пр..
94
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакви учения не могат да спасят жидо-фашистката хунта в Украйна. Много скоро украйнския народ ще избеси гадовете на Майдана.
93
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не ги направят ученията в источната част на ***.Да видим пак кой ще им е виновен за поредното обкръжение и унищожение на окраинските плъхове.
92
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А може да е чедо на перхидроленото човече...
91
11
 
38
 
! Отговори
Умен преди 8 години
Тоя украинец сигорно е чедо на КРИВО ПИНДЖЕВ.....
90
17
 
39
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ преди 8 години
Украйна Е Европа !Украинските богатири пазят в момента източната граница на Европа от путлеро-нашистката червено-кафява проказа.
89
20
 
37
 
! Отговори
UKRAINEC преди 8 години
Да живее Българо -Щатската дружба ! Дай боже да се множат щатските бази в България за да защитят нашето отечество пред надвисналата над България рашистка опасност ! Никога повече 9 септемри,"народен съд",никога повече рашистки концлагери. Бог да пази България ! Бог да пази Украина !
88
15
 
39
 
! Отговори
украинец преди 8 години
До Спас-------------Забрави да споменеш Хелсинки--зверски бомбардиран от болшевистката авиация на изверга Сталин през 1939.Хиляди убити жени и деца-просто за кефа на побъркан диктатор.
87
22
 
35
 
! Отговори
украинец преди 8 години
До перхидрола като цяло :Целта на полицейските управления в БГ или която и да е друга страна е предотвратяване на престъпноста.А целта на Американските бази по света е -предотвратяване на световна война.Просто и ясно.Четете за доктрината Рузвелт-Чърчил.Иводите от Втората световна накратко-избухнала е в резултат на ненамеса във вътрешните работи на проблемни държави като Русия и Германия.
86
10
 
53
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До UKRAINECдо 138 Не знам колко си украинец,ама ако украинците са толкоз *** като тебе,провалът на Украйна е съвсем закономерен и логичен!Твърдението,че САЩ потушават военните конфликти по света е вярно толкова,колкото и че пожар се гаси с бензин!Поне ефектът от американската намеса е точно такъв!В последните 30 години нито една страна не е тръгнала към по-добро след инвазия на САЩ-няма такъв прецедент!В по-далечно минало може да се открият няколко добри примера,но тогава и е била по-различна
85
17
 
35
 
! Отговори
украинец преди 8 години
До БУРЗУМ----Само да допълня поста си по долу : И вкараха България в *** на комунизма от която няма излизане никога,защото и днес ни управляват децата на тези които избиха интелигенцията на България.
84
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
USA ще ги клатят, като анадолски пастир дива коза. Заиграването с Русия винаги свършва фатално.
83
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До колко?В българския език употребата на пълният член показва от кого се извършва дадено действие. В така сглобеното изречение излиза, украинските деца убиват десантчици, а не обратното, което е и по вероятно.
82
27
 
34
 
! Отговори
UKRAINEC преди 8 години
Благодарение на Американската намеса по целия свят с цел --потушаване на локални конфликти,вече 70 години по света няма голяма война !!! ----Нека да изкажема благодарност на САЩ за опазването на мира в света вече 70 години,което е и световен рекорд.И в същото време да отдадем заслужена почит на Щатските герои дали живота си за да ни има днес нас,включително и перхидролите които плюят срещу Щатите докато те им пазят живота от рашизъм,комунизъм и фашизъм !!! Слава на САЩ !
81
9
 
47
 
! Отговори
до последно преди 8 години
Сащ ще се сражават с Русия до последния украинец!
80
9
 
42
 
! Отговори
колко? преди 8 години
Колко украински малки деца и бебета мога да убият 300 американски десантници?
79
9
 
45
 
! Отговори
пълен цирк преди 8 години
Едните клоуни правят съвметстни учения с другите клоуни.
78
21
 
33
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Сега е моментът японците да си вземат Курилските острови и Южен Сахалин... - жужи не може да млъдне от Украйна...