Започнаха съвместни украинско-американски военни учения

Те се провеждат край западноукраинския град Лвов
20 апр 2015 16:11, Елка Василева
219
Започнаха съвместни украинско-американски военни учения
Снимка: архив, Reuters

Американски и украински войници започнаха съвместни учения край западноукраинския град Лвов, чиято цел е да се укрепи способността на Украйна да се защитава от набезите на проруските сепаратисти в източната част на страната, предаде Асошиейтед прес.

Украинският президент Петро Порошенко определи командно-щабното учение "Безстрашен страж-2015" като символ на новия етап от сътрудничеството между двете страни. Той говори на церемония по случай началото на учението във военна база в село Старичи, Лвовска област.

"Съвместно учение от такъв мащаб се провежда в Украйна едва ли не за първи път, уникални са и обстоятелствата, в което става това: през Украйна днес преминава границата на борбата, в която ще се реши бъдещето на Европа", каза Порошенко, цитиран от ТАСС.

Според украинския военен говорител Андрий Лисенко за участие в учението са пристигнали 300 десантчици от 173-а бригада на армията на САЩ. Те ще обучават украински войници в организация на отбраната и за военни действия.

През тази подготовка ще преминат 900 бойци от украинската Национална гвардия, разделени на три групи. Обучението на всеки поток ще трае по 8 седмици. След това ще се състоят съвместни учения, в които ще участват части от Националната гвардия, батальоните "Азов", "Кулчицки", "Ягуар", "Омега" и други.

Започналото обучение предизвика гневни реакции от страна на Русия, която го смята за потенциална причина за дестабилизация, отбелязва АП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
9
 
42
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До СЛАВА УКРАНГлупчо
56
24
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще си платят ушанките и за Катинското клане...историята помни...
55
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма проблем - сега руснаците ще си спретнат едно учение със сирийците до Голанските възвишения...
54
11
 
61
 
! Отговори
Слама за Украйна преди 8 години
До слава на УкрайнаПо- големи *** от Украинците досега не бях видял!Ама само как се прославихте!
53
31
 
36
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ преди 8 години
Геро не вмирають !Украйна е Европа !
52
24
 
34
 
! Отговори
Sabaton преди 8 години
По данни на Световната здравна организация, на всеки руснак ежегодно се падат по 15 литра чист спирт. По презумпция, ако потреблението на чист алкохол надвиши 8 литра годишно, това създава опасност за оцеляването на нацията.
51
25
 
35
 
! Отговори
слава на Украйна преди 8 години
Така се брани Родина,както украинците. ..и не като перхидролените с изплезени езици да лижат.
50
11
 
45
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 79Основното е морала/понякога вманиачеността и чак след това е въоръжението. Украйна няма МОРАЛ, няма за какво да се бие и ВСУ ще бъдат разбити. Опълченците бивши сепаратисти имат МОРАЛ, Имат ИДЕЯ за която да се бият и УМРАТ и за това постигат успехи. Ако САЩ вкара твърде много Свръхтехнологични системи и РФ ще развърже кесйката. Няколко радара няколко ПВО системи няколко ПРУРС 3 или 3+ поколение и воала ВСУ пака са разбити.
49
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наближава 9 май.Може да има и провокации.
48
30
 
37
 
! Отговори
нато преди 8 години
Идва краят ви *** ! Украйна ще поеме първият удар , а след това сме ние -Натовските Ястреби !
47
11
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви набези на "сепаратисти", като хората там си живеят, руснаци са и си искат самостоятелността. Сега със оръжие ще им обяснят що е то демокрация, яде ли се и кое е по силно - референдум, парите или оръжието. Под зоркия поглед и с участието на претендиращият за световната върховна власт "демократ" и "защитник" на човешките права!
46
10
 
34
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 68 75Защото по това време Хитлер се изявяваше като Национал-СОЦИАЛИСТ. Освен това умнико в договора за базите иа 2 клаузи дето не си взел да ги прочетеш 1. Мониторинг от руски офицери - тоест става ясно каква е тактиката(най-малко) на бъдещия вермахт и 2. Придобиване на всякакви инжинерни образци от всичко - така че пълната гама немски технологии руснаците ги имаха 1939 година и точно тогава Сталин постави задачата за Т-34, КВ-1/2, Як-1. ЛаГГ-1, МиГ-1, Су-2, Ил-2, ДБ-3 и ***-8 които победиха
45
10
 
48
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 8 години
И аз съм чел от руснаци, че реално и истината е, че СССР СПЕЧЕЛИ В АФГАНИСТАН, ТОВА ЗА КОЕТО БЕШЕ ВЛЯЗАЛ..ПОЛОВИНАТА ТЕРИТОРИЯ БЕШЕ ТЯХНА И НИКОИ НИКОГА НЕ МОЖЕШЕ ДА ГИ МРЪДНЕ ПОВЕЧЕ.ТЕ НИКОГА НЕ СА ИСКАЛИ ИЛИ ИМАЛИ ЦЕЛ--ЦЕЛАТА СТРАНА,ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ ЮЖНАТА ЧАСТ Е 1700 КМ ГРАНИЦА СЪС ПАКИСТАН..КОЯТО ГРАНИЦА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДДЪРЖА.НО ГОРБАЧОВ СЕ ОТКАЗА ГЛОБАЛНО ОТ СОБСТВЕНАТА СИ СИСТЕМА И МОДЕЛ, ..И БЕЗ ДА Е ЗАГУБИЛА ВОЙНАТА, СССР ИЗКАРА ВОЙСКИТЕ СИ ОТ АФГАНИСТАН ПРЕЗ ЯНУАРИ И ФЕБРУАРИ 1989 Г.
44
8
 
43
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 72Леко се ОЛЯ колега. Явно не знаеш какво има в едно ОРЪЖИЕ и кои как го прави. Израел доставя ОСНОВНО ТАКТИЧЕСКИ ДРОНОВЕ ЗА РФ. Евреите са най-добри в това в света няма спор.Всички останали Електроники доставяни от запад се доставят "насипно" под формата на ЕЛЕМЕНТИ кото РЕЗИСТОРИ, Диоди и т.н. Точно за това Руската електроника често е обемиста защото не ползва интегрални схеми. Но за сметка на тоава е ремонто пригодна и в полеви условия.
43
10
 
52
 
! Отговори
мартин преди 8 години
ако на всички, загрижени за съдбата на украинският народ им беше жал за тези хора, щяха да кажат, точно и на висок тон, какво прави там хамериканската джапанка. на хиляди километри от украйна, или са им много близки, или просто трябваше да разпалят войната. смях в залата. няма по сляп от този, който не иска да вижда.
42
8
 
40
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 54Кримската и Японската война са Глобално и Локално поражение на Царска Русия. Кримската война СЪЗДАВА СЪВРЕМЕННИЯ РУСКИ ВПК. Японската Война Русия губи Порт Артур и някакви острови.Първата световна война Русия се проваля защото недооценява индустриализацият. Последват *** които обаче индустриализират страната и те изнася 2 СВ на плещите си.СССР Тактичеси 88-89 година е спечелила войната, но Москва се отказва глобално.Ако искаш да знаеш как СССР спечели в Авганистан чети
41
11
 
48
 
! Отговори
Registriran преди 8 години
Е американците ще са първа подвижна цел, опълченците ще ги отстрелват с естетическо удоволствие, и кеф. А когото са учили не е излязъл на добър край, е да питат в Виетнам, Грузия и Ирак.
40
18
 
34
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До КОСТАС ЛИНКЕМълчи... - биха ви 300 спартанци...
39
9
 
46
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 40 51Я не изкривявай историята. СССР сключи принудително пакта Рибентроп-*** след като ВБ и ФР отказаха договори. Малко преди това Същите тези Сили подариха Чехословакия на Хитлер. Прибалтийските страни и Финландия са принудителни Военно обослувени кампании за осигуряване на защитата на Ленинград и Балтийския флот. Ако не тие ясно защо е станало това значи нямаш достатъчно акъл да коментираш историята и политиката.
38
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като знаем как обучиха армиите на Афганистан и особено тази на Ирак, нищо добро не ги чака украинците. Иракската армия се разпадна още при първият сблъсък с ИДИЛ, а много иракчани се присъединиха към ИД. Афганистанската армия се напълни с талибани, които редовно се взривяват в казармите. Сега американците ще кажат "ние сме много силни и технологични". Западното военно изкуство винаги е било погрешно. Н о времето ще покаже на какво ще ги начуат!