Започнаха съвместни украинско-американски военни учения

Те се провеждат край западноукраинския град Лвов
20 апр 2015 16:11, Елка Василева
219
Започнаха съвместни украинско-американски военни учения
Снимка: архив, Reuters

Американски и украински войници започнаха съвместни учения край западноукраинския град Лвов, чиято цел е да се укрепи способността на Украйна да се защитава от набезите на проруските сепаратисти в източната част на страната, предаде Асошиейтед прес.

Украинският президент Петро Порошенко определи командно-щабното учение "Безстрашен страж-2015" като символ на новия етап от сътрудничеството между двете страни. Той говори на церемония по случай началото на учението във военна база в село Старичи, Лвовска област.

"Съвместно учение от такъв мащаб се провежда в Украйна едва ли не за първи път, уникални са и обстоятелствата, в което става това: през Украйна днес преминава границата на борбата, в която ще се реши бъдещето на Европа", каза Порошенко, цитиран от ТАСС.

Според украинския военен говорител Андрий Лисенко за участие в учението са пристигнали 300 десантчици от 173-а бригада на армията на САЩ. Те ще обучават украински войници в организация на отбраната и за военни действия.

През тази подготовка ще преминат 900 бойци от украинската Национална гвардия, разделени на три групи. Обучението на всеки поток ще трае по 8 седмици. След това ще се състоят съвместни учения, в които ще участват части от Националната гвардия, батальоните "Азов", "Кулчицки", "Ягуар", "Омега" и други.

Започналото обучение предизвика гневни реакции от страна на Русия, която го смята за потенциална причина за дестабилизация, отбелязва АП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
39
 
! Отговори
Капитан от Запаса! преди 8 години
Български войници има ли?
36
10
 
34
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Питам простоОтговарям ясно... - в Кремъл...
35
10
 
45
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 8 години
ГРЪЦКАТА АРМИЯ МОЖЕ ДА ПРЕМАЖЕ УКРАЙНА.А РОССИЯ СИГУРНО ЗА ДВА ТРИ ЧАСА.
34
8
 
49
 
! Отговори
мартин преди 8 години
светът не е кока кола, не е собственост на янките.когато, някой не е съгласен с тези ***, то той е обезателно терорист. повод да се вкара хамериканска демокрация в някоя държава винаги се намира. важното е да има причинки за войнички.
33
8
 
42
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 42 48Я си научи историята бре УмникоСССР 80 години на миналия век има 10000 убити 300 самолета свалени като модерните Су-25 са 36 и 600 хеликоптера при пълномащабни понякога на Юг бойни действия.САЩ 21 век има 1500 намници и 3000 супер оборудвани военни загубени. Към 100000 ранени - тоест при тяхната система за медевак имат по-големи загуби от Руснаците. Колко са загубените самолети и вече дронове - ЗАСЕКРЕТЕНО. Да не забравим и около 1000 загубени войници на съюзниците на САЩ.
32
8
 
45
 
! Отговори
Питам просто преди 8 години
Лвов там не беше ли бастиона на украинските фашисти???
31
8
 
39
 
! Отговори
kon преди 8 години
обучачажат хора които да умрат по време на война,браво на нато...запада тожа е цивилизация и прогрес
30
8
 
42
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 36Напиши си името та да ти се смеем. 1. Ракети за ХАМАС - са предимно 1 и 2 поколение 3 поколение или Корнет ракети ИРАН нелицензно произвежда без топловизьор тоест ползват се само денем и тези ракети докараха Израел до момента в който Пусна Меркава н апазара за да се финансира новата версия за израел че старата вече е неадекватна.2. Ракети за ИРАН - Всички ПВО ракети са предимно ЗАЩИТНО ОРЪЖИЕ. Значи и ЗАЩИТНИ ОРЪЖИЯ не може да се продават така ли? ами демонтирайте АРРОЛ и ж. Щит
29
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе странджо ходи до САЩ направо... а да забравих, те не те имат за човек и никога няма да те пуснат, разпоретино проста
28
9
 
44
 
! Отговори
мартин преди 8 години
До Анонимен35 дали са и то много. писатели, поети,композитори и мн. др. ако ги няма руснаците, янките трябва да си изстрелват спътниците в космоса със прашки.
27
20
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плутер, не се насирай! Няма страшно. Гледай ведро на живота, който ти остава.
26
8
 
46
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Austin Powers 26Острин мисля че коментарът ти повече подхожда за Порошенко(или Потрошченко ако предпочиташ) Щеше АТО да е няколко месеца. Щеше да вземе Славянск Влезе в славянск След като Стрелков се изнесе с целия си гарнизон и с над 100 единици техника включително бронеавтомобили, БМП и БТР.Да не споменавам последвалият ПРОВАЛ завършил с поражение с размери на Сталинградския Котел. Или последните два провала Летището и Дебалцево?
25
12
 
42
 
! Отговори
мартин преди 8 години
До СТРАНДЖАТАне знам колко съм тъпичак но поне съм грамотен. за разлика от теб. даста ли се пише или доста, явно си учил в хамериканско училище за случайно направени деца.
24
24
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдбата на Путин е да яде дебел американски макдоналски член.Такава услуга им направи с това, че нави ЕС на трансокенаското търговско споразумение, че трябва паметник да му вдигнат.
23
22
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Украйна е суверенна държава и може да си прави учения с който си поиска. На руснаците да не им казва някой, какво да правят на своя територия.
22
16
 
36
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Куба и Молдова... - също искали в НАТО...
21
22
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мартинАми например че дават най-много средства за наука в света.Американските патентни са по 600 000 в година докато руските са 4000 преко сили.Да си чувал някакво сериозно руско иследване или научен труд на последък.Това с паметта на водата и енергията на кристалите не се брои.
20
17
 
33
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До мартинНе знам Мартин ли си, или Марто... - но си даста тъпичък...
19
9
 
44
 
! Отговори
**** преди 8 години
Я ги пускайте тези американци поетапно в нивата на братята от коиловци,и да ги видим тогава колко ги бива,и който издържи на напъна да ходи тогава да обучава украинците.Само да не стане като френските парашутисти?
18
9
 
47
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До СТРАНДЖАТА 24Денят на Победата 9 май или деня на Европа 8 Май са дните които се чества победата срещу кафявото зло - Хитлеризма. Това никой нито на Европейците нито на народите от СССР няма да им го вземе.Може да го забраняват може да се опитват да изкривят историята но всеки малко по-образован знае истината.