Започнаха съвместни украинско-американски военни учения

Те се провеждат край западноукраинския град Лвов
20 апр 2015 16:11, Елка Василева
219
Започнаха съвместни украинско-американски военни учения
Снимка: архив, Reuters

Американски и украински войници започнаха съвместни учения край западноукраинския град Лвов, чиято цел е да се укрепи способността на Украйна да се защитава от набезите на проруските сепаратисти в източната част на страната, предаде Асошиейтед прес.

Украинският президент Петро Порошенко определи командно-щабното учение "Безстрашен страж-2015" като символ на новия етап от сътрудничеството между двете страни. Той говори на церемония по случай началото на учението във военна база в село Старичи, Лвовска област.

"Съвместно учение от такъв мащаб се провежда в Украйна едва ли не за първи път, уникални са и обстоятелствата, в което става това: през Украйна днес преминава границата на борбата, в която ще се реши бъдещето на Европа", каза Порошенко, цитиран от ТАСС.

Според украинския военен говорител Андрий Лисенко за участие в учението са пристигнали 300 десантчици от 173-а бригада на армията на САЩ. Те ще обучават украински войници в организация на отбраната и за военни действия.

През тази подготовка ще преминат 900 бойци от украинската Национална гвардия, разделени на три групи. Обучението на всеки поток ще трае по 8 седмици. След това ще се състоят съвместни учения, в които ще участват части от Националната гвардия, батальоните "Азов", "Кулчицки", "Ягуар", "Омега" и други.

Започналото обучение предизвика гневни реакции от страна на Русия, която го смята за потенциална причина за дестабилизация, отбелязва АП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
41
 
! Отговори
мартин преди 8 години
абе Странджа, възбуждаш ли се като видиш изпотен ***, да не си обратен.
16
12
 
49
 
! Отговори
мартин преди 8 години
какво хубаво видяхте в този примитивен народ. кока кола, ейпъл и войни. това е американската демокрация. където минат и трева не расте. проклинам ги, дано да гният в мизерия, и това време ще дойде.
15
30
 
36
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Какъв парадокс... - *** ще направи Украйна член на ЕС и НАТО...Тъй както *** ще е причината - България да добива шистов газ...
14
25
 
36
 
! Отговори
Austin Powers преди 8 години
Четейки новината Володя Шаломович *** е получил изключително тежък случай на "рядко щастие". Осъзна че е направил същата грешка като Хитлер - не можа да приключи кампанията още през първата година. Украйна не е Грузия Вова, да не ти приседне.
13
13
 
56
 
! Отговори
марто преди 8 години
какви учения, кави 5 лева. плашат гаргите, вече ги знаем колко струват американските меки китки. нападат там където е или абориген, или задръстен и беден народ. при една сериозна битка американският солджер ще се наака. толкова им е силицита на гейовете. защо не нападнат страна в която, има руски войник или с400. ей, не съм русофил, комунист или каквото и да е там, аз съм човек и знам, сигурен съм, че светът би бил мнго по/хубав без тия терористи. колко майки разплакаха, колко жени оставиха вдов
12
29
 
39
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Анонимен"Денят на победата може да се състои в Киев, ако руснаците поискат"...Това е вярно... - само, че закъсняха... - американците ги изпревариха...
11
14
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кога Украйна е в НАТО? Пропуснал съм явно момента... Твърде далече от нормалната логика. Обяснението на ситуацията е следната: Най - голямата терористична групировка САЩ обучава на терористични действия украинските бандеровци. Явно няма сила способна да се противопостави на световния тероризъм. Вече се изнасят факти че американската държава спонсорира с оръжие и храни Ислямска държава. ЕС като привърженик на САЩ се превръща в терористична организация.
10
14
 
60
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Пристигнаха Хамериканците в Украйна и кого започват да обучават - Националистическите батальони на разни олигарси. Не Въоръжените Сили на Украйна а нациските батальони. Страхотно нали - Вижда се кой погкрепя САЩ.
9
30
 
39
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Анонимен 11Украйна вече е свободна, демократична държава...
8
13
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И по силата на каква конвенция е това?Нобеловият лауреат за мир пак подготвя военен конфликт.След Ирак провалите на САЩ напоследък валят един след друг.За Виетнам да не говорим.По принцип те винаги се провалятСАЩ са световните терористи на 20 и вече на 21 век.
7
49
 
38
 
! Отговори
88 преди 8 години
Русия е разочарована от целия свят. До сега грабеше и убиваше наред в съседни държави , а сега НАТО помага на украинците да си защитят Родината...НАТО винаги помага на слабите и не извлича ползи от това. Това са християнски ценности.
6
9
 
67
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
подозирам, че тия като си "пойграят" на войници, пак ще се пробват с руснаците. Само да видим какъв повод ще си намерят сега, номера със самолета не им се получи много добре.
5
29
 
42
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Говори се, че "Ден пабедъй" ще се състои в Киев... - нито един европейски ръководител не искал да ходи в Масква, дори Лукашенко се отказал...
4
34
 
32
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Най-вероятно ще започнат монтажа на противоядрените остановки... - по източната граница на Украйна...
3
9
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помощник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюлънд, която допринесе за идването на власт на президента Петро Порошенко, трябва да носи отговорност за гибелта на опозиционни дейци в Украйна, заяви американският политически аналитик Майк Билингтън,
2
36
 
34
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
От западно украинския град Лвов... - ще се дислоцират по източната граница на Украйна...
1
14
 
87
 
! Отговори
един от всички преди 8 години
Говори се, че след като американците по безспорен начин установили, че в Украйна няма руски войски, едва тогава са се престрашили и са влезли в страната да обучават украинската армия!