Радиоактивен дрон кацна на покрива на офиса на японския премиер

Летателният апарат е бил оборудван с камера
22 апр 2015 09:37, Елка Василева
12
Радиоактивен дрон кацна на покрива на офиса на японския премиер
Снимка: БТА

Безпилотен самолет със знак за радиация кацна на покрива на сградата, в която е кабинетът на японския премиер Шиндзо Абе, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии.

Дронът с диаметър 50 сантиметра бил оборудван с камера и в него била открита бутилка вода. В него е измерено малко количество радиация. Полицията разследва случая.

Още по темата

Дронът бил открит от служител на канцеларията на японския премиер. Местни телевизии показаха кадри с десетки полицаи около летателното устройство.

Вчера японски съд даде зелена светлина за рестартиране на ядрена електроцентрала, отхвърляйки безпокойствата за сигурността на сектора след злополуката в АЕЦ "Фукушима-1" през 2011 г., пише БТА.

Абе в момента е в Индонезия за Азиатско-африканска среща на върха.
 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, журналисти, научете се че "дрон" не означава "безпилотен самолет". Под "дрон" обикновено се има предвид квадрокоптер, а не безпилотен самолет като на US армията.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опасенията в по-долния коментар са основателни, но и малко закъснели - при неолиберализма естеството на действащото лице/а не е от съществено значение. А по тия географски ширини доктрината му се изповядва близо четвърт век.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закъсняла бомба от Втората Световна
1
2
 
5
 
! Отговори
Дрън преди 9 години
Туй дроните са гоуема работа, те ща опраат положението. Кат си купи секи и почнат да фарчът айтъй, глей кво убуу стаа. Ща са снимами, ща си прайм бели, кеф рабута то. Кой ща рабути ни съ знай, ама дрЪнуви ща има. А-а-а. Пък и ща ни съ смеят нъ ъкълът. Бъдъщиту е светлу.