Танкове и минохвъргачки край летището на Донецк

Интензивните боеве в района са се възобновили
Обновена: 22 апр 2015 08:46 | 22 апр 2015 08:35, Александър Попов
87
Танкове и минохвъргачки край летището на Донецк
Снимка: Reuters

Обстановката около летището на Донецк и село Широкине в Украйна отново се е изострила през последните няколко денонощия, предаде ТАСС, като се позова на ежедневния доклад на мониторинговата мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Според организацията се наблюдава и разполагане на военна техника в зоната за сигурност и от двете страни на фронтовата линия.

По данни на ТАСС в доклада си за 20 април сътрудниците на мисията на ОССЕ в района на Широкине констатират периодична стрелба през деня, която привечер се е усилила и е прераснала в пълномащабно сражение в западната част на селото с участието на танкове, минохвъргачки, леко и стрелково оръжие.

Според съобщенията им край летището на Донецк ситуацията също се е изострила в понеделник привечер, като е имало престрелка, която продължила цяла вечер и в която били използвани танкове и минохвъргачки.

Средства за масово осведомяване информират на свой ред, че в контролирани от правителството населени пунктове активно се издигат фортификационни съоръжения. Те посочват в частност селата Новоохтирка, Капитонове, Северодонецк и Путилине, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: УкрайнаДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
чуй преди 9 години
До RAdоще преди военните действия пишеше , че там е най голямото хранилище на техника в украйна!!
52
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До РАД 70Ето погледни снимкатана новината. Вижда се унищожен танк на Опълченците Т-64(няма ги украинските маркировки за да се различават от опълченците). Модулите активна защита са Канибализирани. Както на предната част на корпуса така и на купола и от страни на двете вериги. Не е имало взрив на боекомплекта (тогава куполът нямаше да е на място). Не е имало пожар - обезцветява се бронята - Значи поразен е в двигателя и вероятно не може да се поправи и изобщо да мръдне.
51
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До RAd 691. Т-90 и Руските версии на Т-80 имат по-различна верига. слага се също и на Т-72 при модернизация - Да са намерени подобни вериги?2. Т-90 има 2 излъчвателя Щора за забиване на ПТУРС 2 поколение - Покажи ми снимка на танк с подобни излъчватели Като Т-80(руски) и Т-90 са с топловизьори 2 поколение и не им трябват "Фаровете" на Т-55, Т-64 и Т-72 които осветяват околността нощно време и Засветяват Танка от Километри3. Т-90 имат контакт 5 и по-нови Динам защита - Т-64 Т-72 са с контакт 1
50
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До РАДЕх, на каквато и възраст да си - няма надежда за тебе - от младия *** може да излезе само дърт ***!
49
7
 
4
 
! Отговори
РАД преди 9 години
До 62Ими Донецк е в Украйна бе батка. Естествено, че украинците ще си го търсят :):)Ако Кърджалито го превземат местно "опълчение" с турско оръжие през границата, викаш няма да си го търсим а? Халал да им е :)Много сте заблудени обаче ушанките :)
48
6
 
1
 
! Отговори
RAd преди 9 години
До БобиВ нета е пълно със снимки на въпросния танк, но за феновете на "опълченците" или по-правилно-сепаратистите, нека да кажа, че независимо дали воюват с т-90, т-80 или т-72, това е техника, която СТРУВА МИЛИОНИ ДОЛАРИ!Та питам пак: ОТКЪДЕ СЕПАРАТИСТИТЕ ИМАТ ТЕХНИКА ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ? Или им е "подарена от Раша ил е закупена отнякъде. С чии пари?Няма *** (освен ***), които да мислят и вярват на приказките на ***, че "опълченците" били "превзели" техниката с ловни пушки!
47
0
 
6
 
! Отговори
ЧК преди 9 години
Война е! Жалко е че загиват хора,които не могат и не умеят да се защитят,старци,жени,деца,болни....кой крив,кой прав е отделна тема,всеки си знае неговото. Но при създадената вече обстановка не разбирам защо не се водят преки разговори между Украински представители и хората на двете републики. Ясно е че така ще се легитимират ДНР и ЛНР,но така или иначе те съществуват и има по-голям шанс за нещо компромисно. То е ясно че след тази война в унитарна държава трудно ще съжителстват,но поненямадаумир
46
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Спектакъл "Енко ленд"Действие 1 /до майдана/ - Клоуните управляват цирка.Действие 2 /през майдана/ - Лудите превзеха лудницата.Действие 3 /след майдана/ - Каубои срещу казаци.
45
0
 
5
 
! Отговори
Гадорян преди 9 години
Там трудно ще има мир! Жалко.
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То зелия свят вече знае кой организира майдана, това че в малка България има цензура какво значение има?
43
2
 
21
 
! Отговори
ВЧЕРА преди 9 години
Вчера полски депутат си призна в парламента,че снайперистите на Майдана са обучавани в Полша,а Десен Сектор е обучаван в лагери в Полша,Литва и Латвия.....изводите си ги правете сами.....
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РАДАбе,цял свят знае,че опълченците нямат танкове Т-90...ама само ти не си разбрал-"професоре"...бах и смешкото си....
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 58нека сега и аз да питам , нали имаше примирие и двете страни трябваше да се изтеглят с по 40км , а летището на донецк не е ли в донецк и украинците какво маикината си търсят там
40
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До мечо грух 45Мечооо попрочети малко геополитика и след това говори. Основната ценност на КИТАЙ са им хората. Всяка Година Китай пуска по един милион нови дипломирани инжинери. Освен това вколективните задни части на Китай има забит един огромен ТРЪН - Тайван и Китайците са казали че тази контрареволиционна територия че бъде превзета до 20 година. В момента Китай строи 5 самолетоносача и има вече един екс СССР. Произвежда и собствен Джей-13 изтребител дериват на Су-33
39
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До РАД 58Основните оръдия и Гаубици на Опълченците са Рапира 100мм противотанково 40 г, Д-30 122мм гаубица 40 г, Геацинт-Б 152мм 40г, Мста-Б 25г, Нона-К 120мм 25г.Самоходни Акация 152мм и Гвоздика 122мм на по 45г, ПИОН 205мм 35г и няколко МСТА-С 25г.РСЗО ГРАД 55г, Ураган 40г и СМЕРЧ 30г.Т-64 45г и Т-72 35гКакто виждате голяма част от оръжието им е на преклонна възраст - е и това на Украинската Армия защото е взето от там.
38
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До RAD 53Та да те светна - Т-90 е създаден въз основа на Т-72 а Т-80 въз основа на Т-64. Прицелите и оръдието са еднакви - разликата е в двигателя и автомата за зареждане. Т-64 и Т-80 механик водача не може практически да се измъкне от танка при оределени условия и е СМЪРТНИК, за разлика Т-72 и Т-90 в същата ситуация. Т-90 има много уникално и различимо външно оборудване. Т-80(руските) са дислоцирани на север заради реактивния двигател палещ лесно при -60.до сега в Донбас не съм видял снимки.
37
12
 
1
 
! Отговори
РАД преди 9 години
До Пешко и подобни :)Абе, престанете да говорите общи приказки и елементарни опорни точки :):)Пак питам: Откъде сепаратистите имат танкове Т-90 ? Откъде намериха по 4 млн.долара за 1 танк, ако не са им били предоставени от Раша??? Отделно гаубици, БТР-и, ПВО, ГРАД-ове и др. :):):)
36
1
 
12
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До RADВсъщност опълченците са въоръжени единствено с кирки и лопати като доскорошни миньори, но дори и с голи ръце да бяха, пак щяха да надделеят срещу фашисто-укро-ционисто-нацисто-бандеровците
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е плачевна: американския спецназ не върви против руските строителни войски.
34
1
 
5
 
! Отговори
до-RAD преди 9 години
Не само ти си служил войник,и нашите бледолики са служили но в КЕЧА,това правили ги разбирачи,и ако и ти си служил там,нама да се учудя.