Русия обвини официално пилота Надежда Савченко

Тя ще отговаря за убийство на двама журналисти
24 апр 2015 21:21, Александър Попов
30
Русия обвини официално пилота Надежда Савченко
Снимка: архив

Украинският военен пилот Надежда Савченко, която лежи от 9 месеца в руски затвор, бе обвинена в убийство на двама руски журналисти, загинали при минометен обстрел в Източна Украйна миналия юни, съобщи днес руската следствена комисия, цитирана от Франс прес и БТА.

Трийсет и три годишната Савченко е обвинена и в незаконно пресичане на руската граница.

"След като е установила местоположението на група руски журналисти, тя е предала координатите на украинската армия. Последвал е артилерийски обстрел точно по тази позиция и при него загиват журналистите от руската телевизия Игор Корнелюк и Антон Волошин", се казва в комюникето на комисията.

Следствената комисия разполага с "неоспорими доказателства" за вината на Савченко, сред които анализи на осколки от снаряди, сателитни снимки, както и "бележки, които си е направила самата Савченко и които потвърждават, че е замесена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Надежда Савченко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вероятно е причинила смъртта не само на тези две човешки същества, а още и на много други, вироятно дори и на деца. Не е важно какво ще я осиди руския съд, тя има присъда в Пъкъла. И не само тя, а всички, които причиниха тази трагедия с рускоезичната част на Украйна.
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О, 3-4 дни нямахте ни една статия за Русия, ама днес наваксвате с цели 3 от 8.00 до 9.00 часа за 1 час време, тва изведнъж ви спуснаха поръчка ли :D
12
4
 
27
 
! Отговори
Иван преди 8 години
До АнонименСамия факт че поставяш Батак и "дребно сбиване" в едно изречение ме отвращава. Ако наистина искаш да ме убедиш че укранците са понесли повече поражения и унижения за 50-60г като част СССР отколкото ние за 500г, или сляпо мразиш руснаците или много "лайкваш" укранците, но със сигурност не ти пука за поколенията българи понасяли всичките удари на робския живот за да можем сега ние да сме на този свят с вдигната глава. А дали се даржим като роби зависи от нас, сега сами се управляваме
11
5
 
22
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Украинците ако бяха толкова еверопейски настроени нямаше първата им работа след майдана да бъде дискриминация на руско-езичните. В европа се говори за толерантмост, разбирам изнервени са на СССР и кой ли не е, но ние сме били 500г под Турско робство и имаме новини на "майчин език", а посраните укранинци реват че са били 50-60 г част от СССР( част не роби). Истината е че нито Русия, нито САЩ нито ЕС им пука за хората в источна европа, важно е бизнеса им да влезе тук
10
0
 
3
 
! Отговори
Гестапо преди 8 години
Дали ще я очистят ?
9
6
 
26
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Е те така се прави!Няма "тинтири-минтири"!
8
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Реэкспорт растительной продукции из Болгарии запрещен"- Това е незначителна новина та затова не и е обърнато внимание из нашите медии.
7
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Русия е враг какво е правила тая пикла в Русия
6
57
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските "журналисти" не са имали виза за пребиваване в Украйна, съответно риска който са поели е непремерен. Дали са били журналисти или мародери, които са искали да ограбват украински граждани знаят само милиционерските руски служби. Савченко е украински патриот защитаващ Родината си!
5
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3Да, ти си ярко доказателство, че явно *** са неунищожими....
4
60
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
украински летец е съден затова, че е предал координати за врагове на Украйна, намиращи се на територията на Украйна. И след обстрел от Укроинската армия са загинали. И я съди руски съд. Схващате ри наглоста и цинизма на русия и путин. Сбрали ли са даказатерства, през кой граничен пункт са минали журналистите. намер две. пак нещо не си понял. резннаха реекспорта на плодове. а реекспорт значи следното. България вече нема да изнася за русия китайски ябълки.
3
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре съчинено!!!!!!!!!!!!!!!!А на времето само да гъкнеш за Сталин и си до тука!!!
2
59
 
29
 
! Отговори
Sabaton преди 8 години
С какви чинове са били руските "журналисти"?СВОБОДА ЗА НАДЕЖДА САВЧЕНКО !
1
20
 
60
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Да и от днес руснаците официално ни резнаха с консервите. От утре ще си ги ядем само ние и нашите европейски партньори... :))