Над 2350 души са вече жертвите на земетресението в Непал

Десетки са в неизвестност или са тежко ранени
Обновена: 26 апр 2015 15:44 | 26 апр 2015 15:26, Анисия Иванова
10
Над 2350 души са вече жертвите на земетресението в Непал
Снимка БТА

По официални, но все още неокончателни данни броят на жертвите от земетресението в Непал е надхвърлил 2350 души, съобщи непалското вътрешно министерство, цитирано от ДПА.

Говорителят на министерството Лаксми Дакал заяви, че е потвърдена смъртта на 2352 души в Непал. Очаква се броят на загиналите да нарасне допълнително, тъй като десетки души продължават да са в неизвестност или са тежко ранени, отбелязва ДПА.

Още по темата

При вчерашното земетресение с магнитуд 7,9 са пострадали и 3770 жители на страната. Това са данни, съобщени днес от китайските спасители, пристигнали там, предаде ТАСС.

Днес в Непал продължават подземни трусове с магнитуд от 4 до 6,9, информира индийската метеорологическа служба. Трусове се усещат също в североизточните щати на Индия, в Мианма и Бангладеш. Индийският премиер Нарендра Моди свика на спешно съвещание представители на вътрешното министерство, агенцията по извънредните ситуации и въоръжените сили. Делхи спря за няколко часа хуманитарните полети за Непал.

Русия изпраща в Непал два самолета със спасители, за да помагат в ликвидирането на последиците от земетресението, съобщи Владимир Степанов, зам.-министър на извънредните ситуации. Първата група експерти, придружаващи спасителите, ще включва лекари и психолози, също и специалисти с необходимото оборудване за изследване на пострадали сгради. После министерството ще изпрати в Непал още два самолета, които се очаква да доставят в региона и мобилна болница.

Франция изпрати в Катманду 11 спасители и лекари, а също така медикаменти и служебни кучета, обучени да търсят хора, затрупани под развалини. Това съобщи днес външният министър Лоран Фабиюс. В най-близко време Париж ще изпрати в региона и други експерти и товари с оглед нуждите, за които съобщят непалските власти и неправителствените организации в страната, увери той.

По данни на френското външно министерство в Непал се намират голям брой френски граждани - постоянни заселници, туристи и алпинисти. От момента на първия подземен трус в събота кризисният щаб на ведомството е получил вече над 7000 запитвания от техни роднини и близки. До момента няма данни за жертви сред френските граждани в Непал, се казва в информацията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
5
 
! Отговори
СУРА преди 8 години
Това не е взрив, не са някакъв вид лъчи или избухване, това е доста тихо, спокойно оръжие, добавя Жириновски , предупреждавайки, че цели континенти ще заспят завинаги и че ще умрат 120 милиона, ако някой се намеси в претенциите на Русия за Курилските острови, които са обект на териториален спор с Япония.
7
7
 
4
 
! Отговори
СУРА преди 8 години
През 2011 г. Владимир Жириновски, лидер на Либерално-демократическата партия в Русия направи сензационно изказване. Твърдейки, че правителството на САЩ във Вашингтон няма бъдеще и се разпада, Жириновски споменава за превъзходството на Русия в космоса и казва, че страната му има много пари, ресурси и нови оръжия, за които никой не знае.С него ние ще унищожим всяка страна, в рамките на 15 минути, предупреждава той.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 6Има ***, има и съвършени ***! Ти май си от вторите! И си неграмотен, нека ти обяснят, къде да слагаш запетайки, за да не се излагаш! Кажи на незнаещите нещо за СУРА - на какъв принцип работи, къде се намира и добави думичката "пъти", за да се получи нещо като изречение!
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Земетресението е в следствие на руската СУРА! Руснаците се пробват да контролират времето, създавайки земетресения и други природни бедствия навсякъде по света! За незнаещите - СУРА е десетки по-мощна от ХААРП! Така че ако някой се пробва да контролира времето това са руснаците а не американците!
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много дълбоки съчувствия към добрия непалски народ! Жертвите са страшно много, не се знае какво точно е положението в планините, лавини са паднали в района на базовия лагер под Еверест!
3
3
 
10
 
! Отговори
До Индианец преди 8 години
Твоите бледолики братя са пълен ***, вие го знаете най-добре! Тамне мирише на нефт, ако си мръднат пръста, ще е само от кумова срама, не им идва отвътре! Путин, разбира се, крои своите страшни лукави планове, точно това ще кажат red necks, блядогъзите престъпници, които избиваха червенокожите,заразяваха ги с едра шарка, после и ги тровеха с огнена вода. А лошите руснаци помагат, Ил-76 летят, изобщо МЧС работи, не както службиците в един американски доминион, където имаше наводнения, свлачища!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Trqbva li kogato ima takava tragediq samo togava da se pomaga mnogo maiki sa po4erneni i mnogo sira4eta pla4at koga 6te budem hora
1
0
 
34
 
! Отговори
Близък преди 8 години
Всичко хубаво а какво става със Българите в Непал ???? Няма ли да поне две думи да обели Министерството ????Там има две Български групи едната вече слиза към летище Лукла / единственото в света летище със наклон 12% на пистата/ а със другата няма връзка.... Няма ли да спасяваме Българите там ????Или спасяваме само тези който са наблизо, и може да се снимаме със.... И от къде знаят че няма пострадали Българи след като нямаме дори консулство ????? Интересно ми е дали ще се размърдат!!!