Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици

Декларацията ни очерняла турската история
26 апр 2015 10:39,
914
Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици
Снимка: архив, Булфото

Турското външно министерство отхвърли определението, което българският парламент даде на събитията от 1915 година.

В петък българските депутати приеха декларация, в която се говори за "масовото изтребление“ на арменците и която определя 24 април за "Ден в памет на жертвите“, съобщава Анадолската агенция.

В събота вечерта турското външно министерство направи изявление, в което определи декларацията като "очерняне“ на турската история, инициирано от "ултранационалистическата, ксенофобска и расистка партия Атака, която се обявява и срещу евроатлантическите ценности“. Ведомството отбелязва, че партията "има антагонистично отношение към Турция“.

"Несъмнено това решение ще има негативни последствия за турско-българските отношения. Българският посланик в Анкара, който бе поканен в министерството, бе предупреден за това“, се казва в съобщението.

Българският премиер Бойко Борисов пристигна в парламента преди вота и се намеси в окончателния вариант на декларацията, като замени израза "геноцид“ с "масово изтребление“, посочва турската информационна агенция, цитирана от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


914
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
1
 
12
 
! Отговори
за 457 преди 8 години
Търговията си е търговия, достойнството си е достойнство! Без равнопоставеност има слугинаж. Голия интерес води до деградация. Необходим е и МОРАЛ.
328
3
 
10
 
! Отговори
ясно е като бял ден преди 8 години
Вярвам всички МИСЛЕЩИ хора разбират,че световната кампания относно арменците няма нищо общо с грижа за които и да са загинали християни но е ЯСЕН ЗНАК ,че срещуТурция се прилага натиск(един повод арменците)защот не ЗАПОЧВА ВОЙНА СРЕЩУ АСАД дитектно.Още един троянски кон:
327
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я не ни заплашвайте!Най-много да си приберете по бързата процедура Доган и Местан!
326
7
 
18
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Османската империя има аналог и днес и той е Ислиамска държава! Накъде повече да се очерня историята им!? Щом се възприемат като жители на ОИ да си сърбат супата. Това какво *** от Анкара бъобче не ме интересува ,плаша се обаче колко малодушно всички медии ,партийци и общественици приеха поведението на антибългарската партия в парламента ДПС. Нищо ,почти нищо не се чува в медиите ,как е възможно да няма никакъв обществен отзвук на това откровенно антибългарско поведение.
325
5
 
17
 
! Отговори
Антитюрк преди 8 години
турците сами са си очернили кървавата история със садистичните си издевателства над много хора и народи. Милиони християни (арменци, българи, гърци, сърби, власи, маджари, бошняци, власи, хървати, черногорци и др.) са изтребени от османските (турските) ***, които сега имат наглостта да се правят на "света вода ненапита". Браво на Атака, на Бойко и на всички останали български депутати, които гласуваха за приемането на декларацията! Да живее България, а турците да си сърбат кървавата попара!!!
324
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 8 години
А познайте от три опита Вазов след освобождението къде бяга от България???
323
8
 
13
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Той и Стамболов е молил султана да присъедини България към империята но султана отказва.чакам отговор от български историци,просто да светнат хорицата...
322
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До turkishМоже да съм роб, но знам коя е майка ми и знам кой е баща ми. ;)))
321
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До turkishХайде да имаме уважение един към друг, предлагам да говорим без обиди. Който смята, че е умен, възпитан и цивилизован човек, ще се опита да говори нормално. Макар да има провокации и от двете страни.
320
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Oooooooo
319
1
 
6
 
! Отговори
hajvanko преди 8 години
A za USA i Germany shte ima li posledici?
318
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"за да има кой да ги храни УМНИКО ,за това не са избили БЪЛГАРИТЕ."Мислил ли си за думата претопяване? Хората, които имат чужда национална идентичност, когато са много на едно място, започват да правят мизерии и бунтове. За 500 години е можело турците да ислямизират балканите така, както Цар Борис ги е покръстил за 1-2-3-4-5 години. Т.е. който не е искал да се покръсти - посичат го и толкова.А ходи сега питай българите в Македония какви са. Всички викат, че са си македонци.
317
11
 
9
 
! Отговори
turkish преди 8 години
До Анонимен.....Turciya e 17 ikonomicheski razvita strana...vij kude si ti!!
316
5
 
11
 
! Отговори
66 преди 8 години
През 1396 г. населението на България е колкото това на Англия-2.5 млн.Сега Англия наброява десетки милиони,а ние...Къде са "несъществуващите"милиони българи?И за това историческо престъпление кой е виновен?А сега Турция е една изостанала страна,каквато е била винаги.Там докъдето е опряла османската империя са границите на изостаналостта-потури,***,фесове...това ако са приноси...!?
315
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 435за да има кой да ги храни УМНИКО ,за това не са избили БЪЛГАРИТЕ.
314
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо се ,плюнчат турчулята , колко българи изколиха , това нямали да су узакони , а ние сме имали и българи народни представетели , арменци , гърци , а тия баши бозуци са се постарали да ибият всички ХРИСТИАНИ
313
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mnogo stari plateni zadnici sa na liniq!!!
312
0
 
4
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 8 години
А силтана е хен император, хем папа. Ега ти катила. Много власт бе.
311
2
 
3
 
! Отговори
турчин преди 8 години
През 1396 не пада последното княжество. През 1453 година османците превземат Константинопол. Почти след 60 години причините за това да кажат историците не продажните историци обаче.
310
0
 
13
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
А за Путин няма ли да има последствия, понеже той не го нарече изтребване, а геноцид?