Балтимор на бунт заради смъртта на афроамериканец

Ранени са 15 полицаи, задържани са 27 души в безредиците
Обновена: 28 апр 2015 14:39 | 28 апр 2015 08:25,
40
Балтимор на бунт заради смъртта на афроамериканец
Снимка: Reuters

Щатът Мериленд мобилизира хиляди полицаи и войници от Националната гвардия за възстановяване на реда в Балтимор, където избухнаха безредици след подозрителната смърт на млад афроамериканец, задържан от полицията.

Ранени са 15 полицаи, задържани са 27 души, повечето от демонстрантите са били ученици, излезли от училище, съобщи полицията.

Новопостроен център за възрастни в източната част на града е подпален, съобщи Ройтерс.

Губарнаторът на щата Лари Хоган заяви, че 500 полицаи са получили заповед да се разположат в града. Той е поискал щатът да предостави на разположение на града 5000 полицаи допълнително.

Освен това, Националната гвардия, която разполага с 5000 войници, ще патрулира масирано в помощ на местната полиция, за да поддържа реда.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Az преди 8 години
Просто прочетете:Защо ще загине Америка на Олег Платонов и ще ви се избистри малко
28
5
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 8 години
Черните точат социалната система, много от тях не работят, занимават се с дрога и въпреки че са малцинство в страната, в затворите над 80% от престъпниците са черни. Затова не мога да имам никакво съчувствие към тях като група. Моите симпатии са на страната на онези американци, които подкрепят обществения ред (а в Америка общественият ред е сред най-добрите в света), законите и политическото устройство (определено НАЙ-ДОБРИ в света!). Тия дето чупят витрини и ограбват магазини - в затвора!
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
evala na negrotata machkaite parazitite amerikanski cionistki swine dano chernite se wdignat i w ewropa
26
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който защитава *** греши или е подведен. Защо като протестират грабят и палят магазините? Това ли е протеста? Ходя често в Америка е мога да ви кажа, че черните точат системата с раждането на деца, не учат и са в търговията с дрогата. Често ще видите Импала кабрио с 4-5 *** с дебели златни ланци и надута музика на втора арабска. А през това време белият здраво гърби. И всяка проверка на *** се счита за расизъм?!? И те го използват навсякъде. Не вярвайте на черните мързели!!!
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а дали полицаите ще са въоръжени само с гол *** като при Янукович в Украйна?
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я!Американска пролет?Я да видим са как бие демокрацията!
23
1
 
13
 
! Отговори
До адил преди 8 години
И къде видя тук "руските бастуни"? Или във всичко, написано против галантните маниери на американските властимущи съзираш дългата ръка на Москва? Това е психопатология, не знам как се казва - маниакално състояние, страхова депресия, биполярно разстройство, шизофрения...А може и да е друг вид разстройство - diarrhea. Ако е това, радвай се - взимаш лопедиум и ти спира. Остава само резилът...
22
3
 
12
 
! Отговори
Наблюдателен преди 8 години
Забележете, че протестите на чернокожи винаги са придружени с разбиване на магазини. Протестът при тях е един добър повод за поредния грабеж.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До адил---за руснаците незнам,но съм видял много американци да спят на улицата в кашони......
20
1
 
13
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Бегла сметка показва,че в Балтимор има толкова полицаи и гвардейци, колкото ние можем да вдигнем в случай на нападение на зли врази. И като видиш, с какво са въоръжени! Автоматични щурмови карабини, пушки-помпи и големи патлаци! Каски, бронежилетки, щитове, палки! Мали-и-й, те това е демукрация! Защо *** ли? Защото те вече са 40% от населението ине всички живеят като Барак Хюсеин, Колин Пауъл и Кондолиса Райс (бедната, жива да я ожалиш!)! И не всички са Би Би Кинг и Сачмо (мир на душата му!)!
19
14
 
4
 
! Отговори
адил преди 8 години
не мога да повярвам колко руски бастуни има тука пишещи против Америка,гледайте си своята *** 21 век руснаците още живеят в колиби
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко скоро ще дойде Нюланд с курабийките
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Маймунска работа - какво да се очаква от потомците на роби.
16
2
 
17
 
! Отговори
Народът в ... преди 8 години
... САЩ иска Демокрация.
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давайте ***, клатете и бутайте тая хамерика. Имате нашата подкрепа, ха ха ха....
14
2
 
29
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Разберете едно--в момента САЩ са като СССР навремето--само че по-арогантни и по-лицемерни.....
13
0
 
24
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
започва се полека така започват пролетарските революции да видим продължението
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не вярвам, в най-демократичната, най-свободната, най-развитата, най-могъщата,най-силната, най-най-най страна, с най- умния президент да стават такива работи!!не може в тая страна да се стреля по-хората! (може само да се удрят шамари на деца!)не вярвам!!!!
11
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе как нито веднъж не видях да вдигат бунтове от другите цветове, а само *** бе ?!Значи имат си вина и те, не е само от белите.Тези на снимките не приличат на студенти, нали ?Това са наркомани и дилъри.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да вдигнат толкова армия и гвардията, значи нещата са сериозни. Едва ли само смъртта на друг *** е причината. Преди години в Тексас е имало бунт за отделянето на щата и е бил смазан от гвардията. В пресата после е пишело, че са сектанти и сами са се избили.