Загиваме, aко не превземем Космоса

Трябва да намерим убежище извън Земята, убеден е Хокинг
28 апр 2015 10:40, Александър Попов
230
Загиваме, aко не превземем Космоса
Снимка: Reuters, архив

Човечеството трябва да усвои космоса и да се засели извън пределите на Земята, иначе е обречено на гибел. Такава гледна точка изрази световноизвестният английски физик-теоретик Стивън Хокинг на лекция в операта в Сидни, цитирана от агенция ТАСС и БТА.

"Ние трябва да продължим да изследваме космоса заради бъдещето на човечеството. Аз не вярвам, че ще преживеем следващото хилядолетие, ако не се отправим отвъд пределите на нашата крехка планета", заяви ученият.

Хокинг общува с австралийската аудитория в операта в Сидни с помощта на холографска технология от своя офис в Кембридж. В края на лекцията си ученият даде някои напътствия на събралите се в залата.

"Гледайте нагоре към звездите, а не надолу под краката си. Опитайте се да осъзнаете това, което виждате и се замислете над това защо съществува Вселената. Бъдете любопитни и колкото и да е труден животът, винаги в него може да се постигне нещо. Важно е да не се предавате", посъветва аудиторията ученият.

Физикът нееднократно е предупреждавал световното научно съобщество за опасностите, които в бъдеще грозят човечеството.

През месец февруари той заяви, че хората са длъжни да колонизират други планети, за да "застраховат" съществуването на своя вид. Това може да се окаже единственият начин за запазване на човечеството, твърди Хокинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: космосСтивън Хокинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
2
 
! Отговори
Д-р Гроздев преди 8 години
Ели, колко пъти ще ти казвам да не влизаш в интернет през мрежата на болницата !И мини през стаята на главната сестра да си изпиеш хапчетата!
105
1
 
0
 
! Отговори
до 159 преди 8 години
Не бе, преживяването е реално, но ти сам си си го привлякъл към себе си, съзнателно или подсъзнателно си се насочил на място и ситуация, при която получаваш удар в лицето.
104
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До антиЕСАлелуя. С такива като тебе колонизацията на космоса скоро няма да се случи.
103
7
 
4
 
! Отговори
Ели преди 8 години
Между другото от над 50г всичко кардинални открития се потулват здраво и надълбоков САЩ .Русия е единствената нация развиваща качествено космически технологии и неслучайно каубойците на САЩ купуват дори ракетните си двигатели оттам ,че и космонавтите им падат,слизат и се качват до МКС пак с Руски технологии и капсули Союз-T..версии С други думи този 1% богати държат не само в финансово ,но и в технологично,интелектуално и тн. робство света.
102
1
 
4
 
! Отговори
me преди 8 години
Елица, много си объркана :) Случката с неутриното няма нищо с Хигс бозона. И като ти е толкова интересна физиката, физическият факултет в София с удоволствие ще те приеме, изучи и след това ще можеш да коментираш наука, без да говориш глупости. Какво общо видя между Хигс бозона и теорията на относителността? Това са 2 несъвместими към момента теории! И между другото, науката никога не е твърдяла, че всичко е разбрано, напротив, много добре знаем къде са проблемите и работим по тях.
101
6
 
1
 
! Отговори
До Елица преди 8 години
Браво , дойдохме си на думата, Ильоминатите, рептилите, ХААРП и Сорос са виновни... а и на последно място не не и по важност - кемтрейлса. Да си ходила скоро на психиатър (риторичен въпрос)?
100
3
 
0
 
! Отговори
До антиЕС преди 8 години
Недей да приемаш написаното буквално, това което се казва в този цитат от библията означава, че "каквото повикало, такова се обадило", или реалността ни е резултат от начина ни на мислене и тя е просто отражение на нивото ни на съзнание, или закона за привличането и т.н., това го доказва и квантовата физика, че реалността ни се случва просто в главите ни и вселената отвръща като отражение вибрационната честота, която излъчваме, това, над което концентрираме вниманието си, това се проявява.
99
2
 
3
 
! Отговори
До Ели преди 8 години
Все още се изучава неговата теория а не теорията на "великия" учен Ели. Защо е така, можеш ли да ми отговориш смислено?
98
1
 
1
 
! Отговори
me преди 8 години
Проблемът е, че каквото и да правим, населението само ще расте. И това е право и задължение на всеки вид и на всяка нация. И никой няма право да казва на някой друг колко деца да има и как да ги гледа. В който случай, каквото и да правим, стигаме до изтощаване на ресурсите. Човек трябва да е малко реалист, единственият път за всяка развиваща се цивилизация е нагоре и отвъд. Да си мислите, че може да наложите своите виждания за хармония, на хора с различна култура и нрави, е чиста самозаблуда.
97
4
 
1
 
! Отговори
Елица преди 8 години
Откритието на Хикс Бозона бе съпроводено с голя шум от научната общност за грешкиСъщото и с неутриното оказа се 2 часа по късно ,че неутрино няма ,а е грешка в датчиците на сензорите .Следите ли мисълта ми.Пита се в задачата господата физици дали ни казват цялата истина как мислите .Или в някой хангар на енергийният департамент потъват Кво стана с Холометрите които НАСА пуснаха в космоса 2014г. Ни кост ни вест от тях пък бяха важни за определяне на природата на реалността в която живеем
96
3
 
5
 
! Отговори
@147 преди 8 години
А ти знаеш ли колко редки метали има в телефона ти и колко *** произвеждаш за 1 ден? Я кажи, какво ще стане като всеки от н-те милиарда индийци поиска да има смартфон, и да яде шоколад, и да има право на здравеопазване, с което да падне смъртността и да проима още н-милиарда? И кой ще каже на индийци, африканци, китайци, пакистанци и прочие, че нямат право на никое от благата на цивилизацията, за разлика от теб? Ти ли? А те ще си поискат правото. И тогава идва мизерията и глада.
95
1
 
7
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
Псалом 34:15 Очите на Господа са върху праведните, И ушите Му към техния вик. 17 Праведните извикаха, и Господ послуша, И от всичките им беди ги избави.
94
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Луната има извънземни !
93
1
 
5
 
! Отговори
До me преди 8 години
Чул ли си израза "Светът е достатъчно голям, за да удовлетвори нуждата на всеки човек, но твърде малък, за да удовлетвори човешката алчност."
92
6
 
4
 
! Отговори
Ели преди 8 години
Ако имаше и грам загатнато в теориите му за разширяващата се вселена,за неутриното което е по бързо от светлината в пъти и за Тъмната енергия която е 95% може би щях да положа усилия да продължа да чета НЕВЯРНАТА ТЕОРИЯ НА АЙНЩАЙН ;-) По колонизацията на слънчевата система съм съгласна ,че няма общо ,но е важно да се знае.Хокинг мое да ходи да колонизира каквото поиска той е в перфектно здраве
91
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тоя господ бе, не разбрахте ли, че всичко си зависи от нас и ние си контролираме нещата, къде съзнателно, къде напълно подсъзнателно :D
90
3
 
4
 
! Отговори
me преди 8 години
А на любителя на хармонията със Земята, ще му кажа да погледне графика с ръста на населението на Индия през последните 20 години. Ти (или ние) можеш да живееш в каквато си искаш хармония, но не можеш да наложиш на развиващите се страни да не се развиват, за да можеш ти да си живееш в удобство, а те да умират от глад и мизерия. Всички тия гърла трябва да бъдат нахранени, облечени и обгрижени. А ресурсите на Земята са ограничени. Колкото по-скоро погледнем нагоре, толкова по-добре за нас и нея.
89
3
 
7
 
! Отговори
me преди 8 години
Елица, за да разбереш теория на относителността, са ти нужни 4-5 години във факултет по физика, за да я обориш са ти нужни години астрономически наблюдения, числено моделиране и обработка на данни. Ако случайно не си случайно прекарала послените 10 години в работа като теоретичен физик, не давай мнение за това вярна ли е или не ОТО или СТО. Защото просто не знаеш за какво говориш. И реално колонизирането на Сл. Система няма общо с теорията на относителността, а с приложната наука.
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 138Не господине, вие твърдите че нещо съществува без да можете да го докажете на практика, а единствено чрез някакви математически модели (които също не можете да докажете). Сигурен съм че не можете да ми дадете и определени за нещо най - фундаментално например какво е "пространство". Иначе говорите за неговото "изкривяване" с лекота.
87
6
 
3
 
! Отговори
Eli преди 8 години
Какво по голямо доказателство за глупавите теории не само на Айнщайн с разширяващата се вселена която той вижда статична ,но и на Хойл с ''големият му 'взрив'' умнико.Малко курс по логика ще изнеса Когато в една конструкция започва с компрометирани факти и съчинения то цялата,по нататъшна теория се превръща също в пълна боза Квантовите уравнения сочат ,че Няма голям взрив .Вселената ускорено се разширява.