Загиваме, aко не превземем Космоса

Трябва да намерим убежище извън Земята, убеден е Хокинг
28 апр 2015 10:40, Александър Попов
230
Загиваме, aко не превземем Космоса
Снимка: Reuters, архив

Човечеството трябва да усвои космоса и да се засели извън пределите на Земята, иначе е обречено на гибел. Такава гледна точка изрази световноизвестният английски физик-теоретик Стивън Хокинг на лекция в операта в Сидни, цитирана от агенция ТАСС и БТА.

"Ние трябва да продължим да изследваме космоса заради бъдещето на човечеството. Аз не вярвам, че ще преживеем следващото хилядолетие, ако не се отправим отвъд пределите на нашата крехка планета", заяви ученият.

Хокинг общува с австралийската аудитория в операта в Сидни с помощта на холографска технология от своя офис в Кембридж. В края на лекцията си ученият даде някои напътствия на събралите се в залата.

"Гледайте нагоре към звездите, а не надолу под краката си. Опитайте се да осъзнаете това, което виждате и се замислете над това защо съществува Вселената. Бъдете любопитни и колкото и да е труден животът, винаги в него може да се постигне нещо. Важно е да не се предавате", посъветва аудиторията ученият.

Физикът нееднократно е предупреждавал световното научно съобщество за опасностите, които в бъдеще грозят човечеството.

През месец февруари той заяви, че хората са длъжни да колонизират други планети, за да "застраховат" съществуването на своя вид. Това може да се окаже единственият начин за запазване на човечеството, твърди Хокинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: космосСтивън Хокинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
4
 
! Отговори
Жужи преди 8 години
Само требе да се пази американеца да не налази и там ..... туканка на земята са превзели сичко.... да ги оставим да си се шират ... те това и искат!!!!!
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Tulskiкакъв проблем се усеща?
64
7
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
До елицаЕли абсолютно си права, относно допълнителната теория .. и тя е същата нереална боза.. единственно не си права за това че никой не е развенчал теориите на Айнщайн, развенчали са ги доста учени. Това което никога няма да се случи е офицялно да ги признаят за невярни, защото никога някой наричащ себе си "учен" няма да си признае че всичко което е учил и за което говори е откровенна измислица. "Учените" ще се "самосезират" толкова колкото съдебната система в БГ :)))
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя природата се мъчи да ни елиминира, защото не сме в синхрон с нея. Трябва да сме в синхрон с нея, защото иначе където и да отидем, тя пак ще се стреми да ни изхвърли. Така само удължаваме агонията.
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До елицаЕнергията не се движи - това го правят материални обекти. Скоростта на светлината е предел при определени условия. Айнщайн е гений на своето време, когато квантовата теория е била пеленаче, така че неговите теории са фундаменални. Пожелавам ти и ти някога на направиш нещо за човечеството, ако не можеш, поне уважавай постиженията на другите. Моля!
61
1
 
2
 
! Отговори
До 93 преди 8 години
Така е, на този етап масата ми ме задържа здраво на земята, но анти-гравитацията е реална и е въпрос на време да стане част от реалността ни.
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема не е в планетата, а в нас самите. С това мислене и на Юпитер да се преселим, пак за няколко хилядолетия ще и таковаме мамата и на нея. Така че и тук да си останем, не е проблем. Проблем, ако не се променим. Когато отказваш да се променяш, спираш да се развиваш и природата се оттърва от теб по естествен начин, защото само черпиш ресурси и ги пилееш, а с нищо не допринасяш.
59
1
 
9
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
ако БОГ е решил да ни погуби никъде не можем да се скрием, и в друга галактика да отидем,наказанието пак ще ни застигне.Трябва да живеем по-праведно и нищо лошо няма да ни се случи,само че от нас се иска да повярваме.----Йов 8:5 Ако би ти прилежно потърсил Бога, Ако би се помолил на Всемогъщия, 6 Тогава, ако беше ти чист и правдив, Непременно сега Той би се събудил да работи за тебе, И би направил да благоденствува праведното ти жилище;
58
3
 
6
 
! Отговори
елица преди 8 години
Хокинг е отдавна доказан еретик неверник в Божествения произход ,но какво по добро опровержение от самия него.Напускане -не тук човешкото същество може да се развива хармонично.Нужна е промяна в дистрибуцията и разпределението на ресурсите с високо технологичен контрол над раждаемостта за да не се пренаселим.Сега 99 ,9% от ресурсите на Земята се контролират от шепа побъркани илюминати=1% няма от планетарното население
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щерев и в космоса ли искаш войни? Човечеството е зло и май само това може, да воюва и да живее на гърба на победените.
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен не е прав. Можем да си живеем тук милиони години. Само че за целта трябва да си променим мисленето, ценностната система и да развием различен модел на енергетика и икономика. Мога цяла книга напиша за това, но не е тук мястото. А може би и времето не е дошло. Може и в определен момент да се получи и почти спонтанно, защото по този начин наистина не можем да продължаваме още дълго.Най-малкото петрола ако свърши след 50 г. и ние не сме готови за това, ще ни се види тежко.
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да правим, когато Създателят реши да ни унищожи - ще го направи. Кой е той не знам, но това, че хората рушат планетата си от алчност и злоба е очевидно дори и за сляп червей и няма да ни се размине.
54
5
 
2
 
! Отговори
Щерев преди 8 години
До Анонимен 73Споделям мнението Ви! Човек трябва да развива науките свързано, а не изолирано! Защо да не гледаме под краката си? Но от космоса се вижда по-добре! Развивайки космическите изследвания ще опознаем по-добре собствената си планета!
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми страхуват се че ще ги обявят в антисемитизъм. А той тази теория я е и откраднал.
52
5
 
4
 
! Отговори
елица преди 8 години
Теорията на Айнщайн наистина е глупост от категорията на абсолютните.Затова той си е измислил и допълнение към нея.За да не стане резил.Ама то и баба така знае.Нищо не можело да се движи по бързо от светлината ,но в някои случаи тази теория не важи ето това е глупоста на Айнщайн която ни един физик не се наема да развенчае И с право.Как да развенчаеш една комън сенс глупост .Разбира се че има енергии движещи се в пъти по бързо от светлината .Гравитацията е 1 пример.Тъмна енергия 95%
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки живее със своите собствени вярвания и убеждения, и преживява реалността по начина, по-който я дефинира в съзнанието си, в ума си, Хокинг е просто поредният такъв човек, разбиращ повече от математика, това което казва, не означава, че е истина, всеки път когато промениш начина си на мислене и гледната си точка, и реалността се променя с нея, а квантовата физика, когато бъде повече осъзната и разбрана от човека, ще промени гледната точка и разбиранията ни за реалността изцяло :)
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами не, не е прав, спокойно може да си продължим да си живеем на тази планета още милиарди години, просто трябва да постигнем самоконтрол над егото си и оттам да се синхронизираме с организма на планетата и да заживеем в симбиоза с природата и, паралелно с това да си се развиваме из космоса и да продължаваме да го изследваме, но за тази цел е нужна промяна в начина на мислен и оттам действане на цивилизацията ни.
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте, Земята е населена от оцелелите от ядрената война на Марс преди около 25 к години. Днес ме пред прага на повторението на марсиянската трагедия. Просто самоунищожението е скрито във собствената ни природа.
48
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Естествено че е прав. Проблема е, че за всички управляващи това изобщо не е актуално и средства за изследване на космоса и съответните технологи се отделят колкото да не е без хич. Това е така защото всичките са с определен мандат и не мислят толкова дългосрочно
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали дойде сигнала от Драконите-Къде сте брей,чакаме Ви.А от инките,ацтеките и другите календара и двоичната цифрова система кога требе да се изнасяме,но дали в *** нишка не са казали.