Загиваме, aко не превземем Космоса

Трябва да намерим убежище извън Земята, убеден е Хокинг
28 апр 2015 10:40, Александър Попов
230
Загиваме, aко не превземем Космоса
Снимка: Reuters, архив

Човечеството трябва да усвои космоса и да се засели извън пределите на Земята, иначе е обречено на гибел. Такава гледна точка изрази световноизвестният английски физик-теоретик Стивън Хокинг на лекция в операта в Сидни, цитирана от агенция ТАСС и БТА.

"Ние трябва да продължим да изследваме космоса заради бъдещето на човечеството. Аз не вярвам, че ще преживеем следващото хилядолетие, ако не се отправим отвъд пределите на нашата крехка планета", заяви ученият.

Хокинг общува с австралийската аудитория в операта в Сидни с помощта на холографска технология от своя офис в Кембридж. В края на лекцията си ученият даде някои напътствия на събралите се в залата.

"Гледайте нагоре към звездите, а не надолу под краката си. Опитайте се да осъзнаете това, което виждате и се замислете над това защо съществува Вселената. Бъдете любопитни и колкото и да е труден животът, винаги в него може да се постигне нещо. Важно е да не се предавате", посъветва аудиторията ученият.

Физикът нееднократно е предупреждавал световното научно съобщество за опасностите, които в бъдеще грозят човечеството.

През месец февруари той заяви, че хората са длъжни да колонизират други планети, за да "застраховат" съществуването на своя вид. Това може да се окаже единственият начин за запазване на човечеството, твърди Хокинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: космосСтивън Хокинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С цялото си уважение към този човек ще му кажа, че космоса не можем да го превземем чрез стандартните методи на пътуване. Можем да го превземем само, ако увладеем времевите тунели и портали за пътуване, което чуждоземни раси правят отдавна. Нама как да дойдеш от съзвездието Орион в рамките на един живот.
5
5
 
14
 
! Отговори
смок преди 8 години
До баш българинЛъжеш като възрастен неинтегриран ром!Всички знаят, че опитите по забременяване на мъже се извършват в Анадола!
4
17
 
40
 
! Отговори
Голем е преди 8 години
Абсолютно е прав. Поклон пред човека, който макар и окован в инвалидна количка не спира да търси истината. Неговият дух е непоклатим и несломим, като вселената.Дерзай Стивън велик си:)
3
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОКАТО ГО ПРЕВЗЕМЕТЕ КОСМОСА ЩЕ МИНАТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ. А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА ЩЕ СВЪРШИ ПОНЕ 3 ПЪТИ.
2
12
 
23
 
! Отговори
баш българин преди 8 години
Космосът не ни интересува! Заети сме с опитите по оплождането на мъжете!
1
8
 
48
 
! Отговори
ЗЕМЛЯНИН преди 8 години
ГОРКИЯТ КОСМОС! И НА НЕГО БЪРЗО-БЪРЗО ЩЕ МУ ВИДИМ СМЕТКАТА!