Русия готви нова офанзива в Украйна, предупреждава НАТО

Москва се възползвала от примирието и се подготвила
1 май 2015 08:19,
261
Русия готви нова офанзива в Украйна, предупреждава НАТО
Снимка: Reuters, архив

Командващият на силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав заяви вчера, че САЩ трябва да разполагат с по-добра разузнавателна информация от Украйна и че Русия вероятно подготвя нова офанзива там, възползвайки се от паузата в сраженията, предадоха АП и Ройтерс.

Американският генерал каза пред сенатската комисия за въоръжените сили, че положението в Украйна е нестабилно и несигурно и прикани Конгреса да способства за увеличаването на разузнавателния потенциал на САЩ с цел да бъдат разпознавани по-добре намеренията на президента Владимир Путин в региона.

"Общо взето, руските военни операции в Украйна и региона през миналата година показаха, че има критични празнини в нашето събиране и анализ на разузнавателна информация", заяви той.

"Някои руски военни учения ни изненадаха, а нашето задълбочено познание за руската намеса по суша в Украйна бе доста ограничено", каза той.

По думите на генерала броят на разузнавачите специалисти по Русия е намалял след края на Студената война и разузнавателният потенциал от всичките му разновидности е бил прехвърлен към войните в Афганистан и Ирак.

"Не можем да бъдем напълно сигурни какво ще направи Русия по-нататък и не можем напълно да проумеем намеренията на Путин", констатира Брийдлав. "Руските сили се възползваха от възможността, предоставена им от затишието в боевете, за да се пренагласят и препозиционират, запазвайки придобитото", продължи генералът и заключи: "Много от техните действия са съвместими с подготовка за нова офанзива".

Русия се стреми да установи по-здрав контрол върху сепаратистките бойци, като подсилва тяхното комнадване, "защото е имало разнобой в някои от предишните атаки", каза пред сенаторите Брийдлав. По думите му "сега виждаме добре различим руски елемент в командването и контрола в Източна Украйна".

"Командване и контрол, противовъздушна отбрана, подкрепа за артилерията, всички тези неща са се подобрили и са направили от сепаратистите по-компактна и по-организирана сила", каза командващият на силите на НАТО в Европа.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
4
 
25
 
! Отговори
станкофф преди 8 години
До 200 колега в случая *** си ти защото след 89 год. Демокрацията почти е успяла да направи дхржавата новотурция а сега пак заради нея строим огради а старата я съборихме и пак заради демокр. Европа ни превръща в мюсулманска държава панимаеш *** глупав или не ти стига мазгията в кухата тиква
125
28
 
7
 
! Отговори
Виц преди 8 години
Патрулирали натовски войник и украинси войник да украинската граница . По едно време навлезли в "минирана територия" от руски лай на . Украинския войник казал: -Тука са с рали руски солдати и са навлезли в Украйна. Натовския боец го попитал: - По какво позна? -Ами виж глистите ,залитат. Или са пияни или залитат от глад.
124
28
 
4
 
! Отговори
UKRAININFORM преди 8 години
Трудноста да се разберат руснаците се състои в това,че ние не осъзнаваме факта за тяхната принадлежност не към Европа а към Азия и затова те мислят по друг начин.Ние не разбираме руснаците,както не можем да разберем китайците и японците,и ,имаики богат опит от общуването с тях,трябва да кажа,че и нямам особено желание да ги разбирам,освен ако не трябва да разбера колко олово и желязо ще ми трябва за тяхното изтребление.В допълнение към другите азиатски свойства на техния характер,руснаците не уважават човешкия живот-те са ***,варвари и хронични алкохолици! USA генерал Джордж Патън
123
34
 
6
 
! Отговори
UKRAININFORM преди 8 години
Една голяма грешка бе допусната през втората световна война.Имаше три световни агресора в целия свят,които започнаха да нападат държава след държава--Германия , СССР ,Япония.Германия и Япония бяха решително унищожени даже и с атомно оръжие.До тук добре--ама защо оставихте третия агресор,най опасния --СССР ! И даже го въоръжихте срещу Германия,която го беше хванала за шията ! Оставихте го и да пороби половин Европа и да я върне в средновековието !
122
3
 
26
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Браво на генерала, бележи развитие - вече откровено си казва, че не стават за тази работа! ХАХАХАХАХА
121
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия била готвела нова офанзива.Те всички войни започват с лъжи.Други сили готвят офанзива.Нато да си видят резултатите в Нова Русия."Видео раздела :Украинский кризис.Във видеото "Спецкоръй КП приехал в город -символ Дебальцево-Кореспонденти от КП са направили видео.Обезлюден град,разрушения,някои се завръщат ,разчитат на помощи от Русия.Хората не мразели обикновените украинци.Казват ,че са видаяли как НАТО и ЕС са внесли демокрация,за тях е демонокрация.Хунти воюват за чужди интереси.
120
3
 
22
 
! Отговори
vaskes преди 8 години
Началото на военните действия ,ще започнат от така наречената независима държава Украйна с помоща на истинските и ,но моментни собственици САЩ-ФАЩ и стелитите и от НАТО,най -вече англо-саксонци.Те се подготвят усилено за започване на нова офанзива срещу собствения си народ и в услуга на геополитическите стратегически интереси на САЩ.Закупиха нови оръжия ,дойдоха инструктори от къде ли не ,които със сигорност ще се вкл.в бойните действия и провокаций .Смърт на фашизма свобода на народа.
119
2
 
19
 
! Отговори
съгласен с 187 преди 8 години
НА 187.ГЕНИЯЛЕН АНАЛИЗАТОР СТЕ.ТАКА ЩЕ БЪДЕ.ВСИЧКИ ВОЙНИ СЛЕД ВСВ ИДВАТ ОТ САЩ.ЗА СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО. И ''ОПРАВЯНЕ НА СВЕТА''
118
1
 
17
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
НАТО Е ОРГАН ЗАЦИЯ ЗА СВАЛЯНЕ НА НЕУДОБНИ РЕЖИМИ ГЛАВАТАРИ НА РЕЖИМИ КОИТО ТЕ СЪЗДАДОХО НО НЕ СЛУШКАТ/САДАМ,АСАД,ХОМЕЙНИ ,АЛКАЙДА И СЕГА ИДИЛ /КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО/САМО? А ИРАН НЕ МОГАТ ЗА СЕГА/ПРЕДИ ИЗГОНИХА КРАЛЯ НА ИРАН И НАТРЕСОХА АЯТОЛАСИТЕ./НА КОИТО ИМ ДАДОХА УБЕЖИЩЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ/ХМОЕЙНИТО/,ТАКА ПРАВЕШЕ И СССР,/КАСТРО,ЧАУШЕСКУ,ТОШО,КАДАР ,ХОНЕКЕР И ДР.И ДВЕТЕ РЖАВИ НЕ СЕ УПРАВЛЯВАХА ОТ МЕСТНИ /АМЕРИКАНЦИ И РУСНАЦИ/.А ОТ ХОРА С ГЛОБАЛНО ВИЖДАНЕ ЗА СВЕТА.
117
5
 
25
 
! Отговори
Поредната ... преди 8 години
... лъжлива пропаганда от страна на НАТО и северноатлантическите неоконсервативни NGOта, спонсорирани от Олигархията в САЩ и Западна Европа. Те искат да има война, за да могат правителствата да субвенционират военно-промишления комплекс, притежаван от Олигархията на САЩ и Западна Европа. Както и да отклонят вниманието на народите си от истинските проблеми - икономика, бедност, неравенство.
116
1
 
0
 
! Отговори
BB преди 8 години
Nai hubavia i stabilen jelesen maj putinkata s ku4eto ot bB koeto mu e bodigarda
115
4
 
11
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До бандеровчеПо вероятно е вие да избягате я в САЩ, Полша или някоя друга страна, но тази територия е била руска така, че да останете в нея си седнете на задниците за да не станете странници.
114
18
 
5
 
! Отговори
Мишо Колев преди 8 години
Както винаги *** е отново главно действащо лице в новините на днес.бг Просто няма начин да няма новина с него на първа страница. Преди така беше със статиите за Бойко Борисов - все го имаше по на 2-3 новини на челната страница, ама тогава събираше по 500+ коментара. Сега не събира и 40 и както виждате вече изобщо не пишат за него. Сега на мода е диктаторчето ***- там е хляба и многото коментари :)))
113
1
 
10
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До БрaнникПоне от време на време чети новините или поне изказванията на Потрошенко.
112
1
 
13
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До БрaнникНо колко от територията контролират? Питаш ли се защо нищо не се пише за "великите" им подвизи? Защото се чудят как да се измъкнат от кашата, а ковчезите постоянно се увеличават.
111
19
 
5
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Укрaйнa нямa интерес от подновявaне нa войнaтa- донецк и лугaнск сa двa мизерни грaдa дa вървят нa..., рускaтa мизерия вече е обхвaнaлa миниaтюрнaтa " новомоскaлия", нямa отървaне, a Укрaйнa строи грaнични зaгрaждения откъм москaл и върви нaпред със Зaпaдa и СAЩ! ВСУ крепне, Укрaiни СЛAВA!
110
1
 
21
 
! Отговори
Асен преди 8 години
Овчици наивни. Подобни твърдения, но за масово оръжие бяха в основата за започване на войната срещу Ирак, където до момента повече от 1 млн са жертвите. "Неспазване" на човешките права в Либия разруши страната, защото американците решиха да има дадат "свобода". Десетки умират всеки ден от безпилотни апарати. Колко ли още са измъчвани в незаконни затвори. Кой е агресора? Това тук няма да го прочетете, затова си отворете очите и четете и други медии, та да не пишете такива глупости.
109
2
 
17
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До АнонименЧечня доколкото ми е известно се намира в Руската федерация и там цари ред. След всяка офанзива на урките опълченците увеличават ли територията си?Кажи сега американците оправиха ли се с Ирак и Афганистан?Прочети някои коментарии на известни специалисти и ще се си направиш извод за силата на руснаците.
108
3
 
20
 
! Отговори
Т.Е. преди 8 години
НАТО ГОТВИ ОФАНЗИВА В УКРАЙНА! А ДАЛИ СА СИ ВЗЕЛИ ДОСТАТЪЧНО ПАМПЕРСИ?
107
2
 
16
 
! Отговори
ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ преди 8 години
НАТО разпостраняваше такава информация преди прословутото настъпление на украинците и попадането им в котела на Дебалцово....Явно и сега ще има атаки от укро фашистите...Но този път опълченците казаха-Нападнат ли ни-няма да спрем,ще мачкаме фашистите чак до Киев.....