Русия готви нова офанзива в Украйна, предупреждава НАТО

Москва се възползвала от примирието и се подготвила
1 май 2015 08:19,
261
Русия готви нова офанзива в Украйна, предупреждава НАТО
Снимка: Reuters, архив

Командващият на силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав заяви вчера, че САЩ трябва да разполагат с по-добра разузнавателна информация от Украйна и че Русия вероятно подготвя нова офанзива там, възползвайки се от паузата в сраженията, предадоха АП и Ройтерс.

Американският генерал каза пред сенатската комисия за въоръжените сили, че положението в Украйна е нестабилно и несигурно и прикани Конгреса да способства за увеличаването на разузнавателния потенциал на САЩ с цел да бъдат разпознавани по-добре намеренията на президента Владимир Путин в региона.

"Общо взето, руските военни операции в Украйна и региона през миналата година показаха, че има критични празнини в нашето събиране и анализ на разузнавателна информация", заяви той.

"Някои руски военни учения ни изненадаха, а нашето задълбочено познание за руската намеса по суша в Украйна бе доста ограничено", каза той.

По думите на генерала броят на разузнавачите специалисти по Русия е намалял след края на Студената война и разузнавателният потенциал от всичките му разновидности е бил прехвърлен към войните в Афганистан и Ирак.

"Не можем да бъдем напълно сигурни какво ще направи Русия по-нататък и не можем напълно да проумеем намеренията на Путин", констатира Брийдлав. "Руските сили се възползваха от възможността, предоставена им от затишието в боевете, за да се пренагласят и препозиционират, запазвайки придобитото", продължи генералът и заключи: "Много от техните действия са съвместими с подготовка за нова офанзива".

Русия се стреми да установи по-здрав контрол върху сепаратистките бойци, като подсилва тяхното комнадване, "защото е имало разнобой в някои от предишните атаки", каза пред сенаторите Брийдлав. По думите му "сега виждаме добре различим руски елемент в командването и контрола в Източна Украйна".

"Командване и контрол, противовъздушна отбрана, подкрепа за артилерията, всички тези неща са се подобрили и са направили от сепаратистите по-компактна и по-организирана сила", каза командващият на силите на НАТО в Европа.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
11
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Точно заради подобни "спуснати по нареждане" статии, които са основната маса информация в българските средства за масово осведомяване (а на практика така се прави и в целия европейски съюз) на хората им се налага изкривена информационна картина, а също така те се настройват едни срещу други. В резултат: обективна информация може да се почерпи от руските информационни сайтове и, разбира се, няма да го бъде да четем само псивдожурналистика, като тази статия.
85
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 119Пусни си телевизия Первьй Руский Канал и гледай манифестацията.Виж настроението и лицата на хоратаС високо вдигнати сърпове и чукове хиляди труженици дефилират на площада! Пред трибуната в знак на признателност махат радостно с ***!
84
7
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
*** не се упрaжнявaй в aнгло- сaксонските именa и фaмилии, я кaжи нещо зa фaмилиятa нaкремълския кaцaп путин???? хехехехе ( ***) ( ин) хaхaхa
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Удивително колко много млади хора вземат участие в първомайската манифестация в Москва.
82
2
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Нещо интересно за мен....тези американци какви фамилни имена имат само- посланик Уорлик /war-война, и lick-лижа/ или Бриидлав / breed-размножавам се и love- любов/
81
15
 
5
 
! Отговори
украининформ преди 8 години
Уважаеми граждани на РусияДържавната погранична служба на Украина ви уведомява,че във връзка с липсата на места в моргите и недостатъчен капацитет на хладилниците ,пътуванията на руски граждани във суверенната територия на Украина е Временно Ограничено !
80
12
 
4
 
! Отговори
украининформ преди 8 години
До таласъми--------------------------Бах мааму, няма руски войски в Украина пък има вече над 15 хиляди погребения на руски военни утепани в Украина.Как става таз работа ? Аз знам че това са отпускари,ама като виждат че толкоз много мрът по време на отпуск-нека си карат отпуските в къщи.И да четат тази табела:Уважаеми граждани на РусияДържавната погранична служба на Украина ви уведомява,че във връзка с липсата на места в моргите и недостатъчен капацитет на хладилниците ,пътуванията на руски гра
79
4
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха :))) преди 8 години
До 119Ти си *** бе. С всичко съветско приключих още с падането на правешкият *** Тошо. Аз се чудех как да избягам по времето на соца от "хубав ли е филма или руски", ти ще ме караш сега, когато имам стотици канали да се натреса при тия алкохолизирани ***...ха-ха-ха. Това е работа само за деградирали пенсионери като теб, гледай ги и им се кефи
78
12
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
109 Дa Одесa не е мъртвa, точно в Одесa СБУ РAЗКРИ И AРЕСТУВA вчерa руско- подривнa мрежa от терористи, кaто тези от преди годинa! Нaродa ненaвиждa руските aгенти и подпомaгa всячески войнaтa с тях! Сегa москaлските " боевики" ще рaзберaт кон боб ядели? Ти кaк мислиш яде ли?
77
15
 
4
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
"Не можем да бъдем напълно сигурни какво ще направи Русия по-нататък и не можем напълно да проумеем намеренията на Путин"------Разбирам ги американците. Никой не може да предвиди действията на един луд аутист, за който човешкият живот няма никаква стойност. Може утре да се събуди и сачмата в празната му кагебистка тиква да се размърда и да прати няколко хиляди войника да умрат за кефа му на някой фронт. Затова е препоръчително да използват психиатри и психолози, за да разчетат лудостите му
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ха-ха-ха-ха :)))Пусни си телевизия Первьй Руский Канал и гледай манифестацията.Виж настроението и лицата на хората
75
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нато се командва от Вашингтон.По данни на Пентагона ,САЩ имат около 800 голелеми бази по света.Русия няма бази в чужди страни.Войните ,конфликтите се водят за ресурси.Шел,Шеврон са сключили договори за добив на шистов газ в Украйна.Големите акули искат да разполагат и с мините в Донбас,Донецк.Обикновените украинци също не искат войни.Други са силите ,разпалващи конфликти.Сценария в Сирия и в Украйна е един и същ.Отвън се финансират терористи,неонацисти ,хунти ,сеещи разруха .
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ха-ха-ха-ха :)))Можеш сам да видиш какво се случва в Москва, ако не те мързи. Можеш да погледаш и на 9 май.
73
7
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха :))) преди 8 години
До 104Това 100% го преписа от вестник "Работническо Дело"
72
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормалните хора днес си почиват, а проруската *** трупа рубли с тролене.
71
3
 
11
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
КОИ СТЕ ВИЕ БЕ ДА ТЪРСИТЕ СМЕТКА НА РУСИЯ?СТОИТЕ СИ ВЪВ ВАШАТА СТРАНА И СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ МЕРАЦИТЕ ЗА СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО И НОВ СВЕТОВЕН РЕД.ВИЕ СТЕ ПРОТИВ ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО,ПОСТОЧННО ВОДИТЕ ВОИНИ,ИЗБИЛИ СТЕ МИЛИОНИ ХОРА СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОИНА.ДАНО КИТАИ,РУСИЯ И СЕВЕРНА КОРЕЯ ВИ ИЗТРИЯТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА.
70
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин окървави вторият етап от Перестройката с надеждата да спре разпада на империята.
69
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес нали е празничен ден и надника е двоен. Сидерастите се скъсват от писане.
68
5
 
19
 
! Отговори
точка 10. преди 8 години
Както винаги Брийдлав лъже. Русия не участва в гражданската война във вече бивша Украйна. Русия няма войски в Украйна. Русия няма действия в Украйна. Точно обратното, с изпращането на 300 американски десантника в Украйна, Сащ грубо нарушават Минските споразумения. Точка 10. забранява присъствието на чужди войски и наемници на украинска територия.
67
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия празнува 1-ви Май! Десетки хиляди са излезли на празнична манифестация на Червения площад. Гледам и виждам огромно множество засмени и щастливи трудещи се хора.