Русия готви нова офанзива в Украйна, предупреждава НАТО

Москва се възползвала от примирието и се подготвила
1 май 2015 08:19,
261
Русия готви нова офанзива в Украйна, предупреждава НАТО
Снимка: Reuters, архив

Командващият на силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав заяви вчера, че САЩ трябва да разполагат с по-добра разузнавателна информация от Украйна и че Русия вероятно подготвя нова офанзива там, възползвайки се от паузата в сраженията, предадоха АП и Ройтерс.

Американският генерал каза пред сенатската комисия за въоръжените сили, че положението в Украйна е нестабилно и несигурно и прикани Конгреса да способства за увеличаването на разузнавателния потенциал на САЩ с цел да бъдат разпознавани по-добре намеренията на президента Владимир Путин в региона.

"Общо взето, руските военни операции в Украйна и региона през миналата година показаха, че има критични празнини в нашето събиране и анализ на разузнавателна информация", заяви той.

"Някои руски военни учения ни изненадаха, а нашето задълбочено познание за руската намеса по суша в Украйна бе доста ограничено", каза той.

По думите на генерала броят на разузнавачите специалисти по Русия е намалял след края на Студената война и разузнавателният потенциал от всичките му разновидности е бил прехвърлен към войните в Афганистан и Ирак.

"Не можем да бъдем напълно сигурни какво ще направи Русия по-нататък и не можем напълно да проумеем намеренията на Путин", констатира Брийдлав. "Руските сили се възползваха от възможността, предоставена им от затишието в боевете, за да се пренагласят и препозиционират, запазвайки придобитото", продължи генералът и заключи: "Много от техните действия са съвместими с подготовка за нова офанзива".

Русия се стреми да установи по-здрав контрол върху сепаратистките бойци, като подсилва тяхното комнадване, "защото е имало разнобой в някои от предишните атаки", каза пред сенаторите Брийдлав. По думите му "сега виждаме добре различим руски елемент в командването и контрола в Източна Украйна".

"Командване и контрол, противовъздушна отбрана, подкрепа за артилерията, всички тези неща са се подобрили и са направили от сепаратистите по-компактна и по-организирана сила", каза командващият на силите на НАТО в Европа.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
2
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Ако изобщо има офанзива, ще е след провокация от страна на САЩ, за което ПАК ще обвинят Русия, после укро армията водена от САЩ пак ще атакува цивилните, и след това чак идва ред на офанзива от Русия
145
2
 
13
 
! Отговори
БГ преди 8 години
УЖ ИМАТ ГОЛЯМО РАЗУЗНАВАНЕ,МНОГО БАЗИ,АГЕНТИ ОКОЛО РУСИЯ И ПО ЦЯЛ СВЯТ,А ПЪК НЕ ЗНАЯТ ЕДНА ГОДИНА ИЛИ ДВЕ КАКВО ЩЕ СТАВА В УКРАЙНА.АЗ ЗНАМ, ЩЕ СЕ ЯДОСА МЕЧКАТА,ЧЕ Й ВЛИЗАТ В ХРАЛУПАТА ДА И ВЗЕМАТ МЕДА И ЩЕ ИМА ТАКОВА НАСИРАНЕ ОТ СТРАХ,ЧЕ ДРУГ ПЪТ НЯМА ДА ПОСМЕЯТ ДА СЕ ДОБЛИЖАТ ДО ДУПКАТА.ИЛИ ТОВА Е ЕДИН ЦИРК,ДА СЕ ДЪРЖАТ МАЛКИТЕ НАРОДИ В ПОДЧИНЕНИЕ,ИЛИ СА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ ДА ЗАКАЧАТ НАЙ МОДЕРНАТА ВЪВ ВОЕННО ОТНОШЕНИЕ СТРАНА.ЯНКИТЕ НЕ ИМАЛИ СЕРИОЗНА ВОЙНА,ОСВЕН МАЛКИ НАРОДИ КОИТО ЛЯГАТ БЪРЗО.
144
1
 
2
 
! Отговори
ЛИОН преди 8 години
МНОГО ВАЖНО ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ -30dumi.eu/archives/78500
143
7
 
23
 
! Отговори
До 222 преди 8 години
Абе, укропче, от коя бърлога те извадиха? Бандеровци нямат работа тука! Виж го ти, нещастника, загрижил се за Русия?! Първо вие ще си върнете всички завзети части от полско, унгарско, румънско, руско. И ще ви остане земица като едно селце! Недобити нацики, това ще остане от вас!
142
1
 
0
 
! Отговори
i преди 8 години
До Анонименinvestoracademy.blogspot/2014/10/blog-post_78.html
141
1
 
0
 
! Отговори
i преди 8 години
investoracademy.blogspot/2014/10/blog-post_78.html
140
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе краварчета, РУСИЯ ВИНАГИ Е ГОТОВА! И А СТЕ СИ ПОКАЗАЛИ МЪРЛЯВИТЕ МУТРИ В ДОНБАС, А ТАКЪВ ЩЕ ГО ПОЛУЧИТЕ, ЧЕ РАЗГРОМА НА НАЦИСКАТА АРМИЯ ЩЕ ВИ СЕ ПОКАЖЕ ДЕТСКА ИГРА! ***, ЦЯЛ СВЯТ ОБЪРНАХА НАОПЪКИ И ВСЕ ДРУГИ ИМ ВИНОВНИ! ПРОШЛЯЦИ! Крайно време е Путин да ви надере задниците, вече не се траете!
139
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подгответе се и вие, бе. Така ли ще ни защитавате? Само лъжете глупавите украинци. Да видим кой е по-як - НАТО или Руския съюз? Ще отидем при по-силния съюз.
138
3
 
22
 
! Отговори
Az преди 8 години
NATO e vredno za Evropa. Vreme e da se razpadne i ES da ima sobstveni vuorazheni sili.
137
14
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Анонимен 220 Европа има предостатъчно производители на всякакви системи оръжие, защо смяташ, че трябва да се купува американско? И защо смяташ, че САЩ са опрели до някакви 50-60 млрд, това да не е Фашистка ***.
136
28
 
4
 
! Отговори
украининформ преди 8 години
Русия вече е изпята песен-взеха и мярката и сега и шият шапка-шапка невидимка .Скоро ще си върнем Донбас и Крим,а Германия -Кионигсберг !
135
23
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Русия няма ход, освен да приритва като приклещено прасе, но накрая ще се умори и ще и теглят ножа. Така става с прасетата, които ровят чуждите картофи.
134
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия готви нова офанзива! Европа трябва да се въоръжи! Всяка страна трябва да даде още 1 % от БВП за. въоражаване срещу руската опасност! 16,7 трлн * 1%= 167 млрд $ За покупки на американско оръжие! Браво. Добра маркетингова стратегия.
133
1
 
0
 
! Отговори
ДО 57 преди 8 години
Не излизай под чуждо име. Не е коректно.
132
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отворихте кутията на Пандора!!! Мислете му натовски гейове!!! И за вас се отнася драги журналисти :)
131
32
 
5
 
! Отговори
Путлер капут преди 8 години
До Анонименруските *** ще бъдат изпечени с адски огън а русолюбите набити на кол на другия ден
130
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От ясно по-ясно НАТО се готви за война!Дано се намерят някои по разумни европейски политици,щото този път Русия няма да се церемони с нас.
129
5
 
39
 
! Отговори
доктор преди 8 години
уважаеми журналисти, моля не слагайте по страниците снимки на ПУТИН защото действа зле на великата натовска армия уручасва ги и получават разтройство- стомашно и психическо.
128
5
 
28
 
! Отговори
ххх преди 8 години
Американците нямат никакви доказателства, а само предполагат това или онова, по-скоро това, което им се иска. Да оставят украинци и руснаци да се разберат, стига са се месели в държава на стотици км от тяхната. Рано или късно Европа ще осъзнае кой й желае доброто, ако все още я има разбира се. Който от западните журналисти и политици е посетил района на военни действия се е уверил, че американците нагло лъжат.
127
5
 
14
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
Предварително ни подготвят задействителните намерения на САЩ! Диверсификация от страна на командаващите на силите на НАТО зад които стои САЩ: Стратегията на диверсификация се използва, за да се премахне илинамали заплахата от банкрут и поглъщане на фирмата, да се поддържана задоволително равнище благосъстоянието на собствениците, да сезадържи конкурентната позиция на фирмата в отрасъла. Но дивер-сификацията е и едно от средствата за оползотворяване на разкри-ли се благоприятни възможности: зараждане на нови пазари с нискибариери срещу навлизане, наличие на неоползотворен потенциал