Москва вади най-новите си оръжия за Деня на победата

Чака 26 държавни и правителствени ръководители на 9 май
Обновена: 2 май 2015 16:25 | 2 май 2015 13:01, Камелия Цветанова
556
Москва вади най-новите си оръжия за Деня на победата
Снимка: Ройтерс

На юбилейните празненства в Москва за 70-годишнината от победата над хитлерофашизма ще има по-малко чуждестранни гости, отколкото преди 10 години, но за властите на страната е по-важно празникът да бъде достойно отбелязан най-вече за гражданите на Русия, заяви в интервю шефът на администрацията на президента на Руската федерация и шеф на организационния комитет по подготовка за честванията Сергей Иванов, цитиран от БТА.

Още по темата
"Това е преди всичко руски празник, който има огромно значение за руския народ: той се гордее и иска да подчертае решаващата роля на СССР в победата над нацизма“, подчерта Иванов.

„Ние сме готови да окажем радушен прием на всички, които откликнат на нашата покана, но подчертавам - това е преди всичко наш празник, наш ден на паметта", добави той.

Шефът на кремълската администрация призна, че "в днешните условия нашите отношения с някои страни от Западна Европа и Северна Америка не са най-топли и заради това в Москва няма да пристигнат толкова много световни лидери, както например преди 10 г., когато на парада бяха президентът на САЩ Джордж Буш, британският премиер и други“.

По негови данни, участието си официално са потвърдили 26 държавни и правителствени ръководители, а също и лидери на редица международни организации, включително и на ООН. Иванов уточни, че сред участниците в тържествата ще бъдат "държавните глави на страните от ОНД, на някои страни от Азия, на някои страни от групата, известна като БРИКС, както и лидери на редица европейски държави - Чехия, Словакия, балкански страни, Кипър.

Той припомни, че германският канцлер Ангела Меркел ще пристигне в Москва на 10 май, т.е. на следващия ден след парада.

Разказвайки за самия военен парад, Иванов каза, че в него ще участват 15 000 души, легендарните танкове Т-34, а също и нови руски оръжия, които ще бъдат показани за първи път, например ракетният комплекс РС-24 "Ярс", БТР-и, свръхточни артилерийски установки.

Над Червения площад ще прелетят най-новите, ултрамодерни изтребители Су-30 и Су-35.

Парадът ще се състои от две части - съвременна и историческа. По време на втората част някои от участващите войници ще бъдат облечени в съветски военни униформи отпреди 70 г. Иванов добави, че военни паради ще се състоят в 150 градове в Русия и някои бивши съветски републики. Той не пожела да разкрие всички детайли около парада в Москва, явно намеквайки, че ще има и изненади.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
4
 
14
 
! Отговори
Кремъл преди 8 години
БРАВО НА ПУТИН!!!
231
3
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
До Анонимен 336Мда, може и да е имало неколко чешми "от стените" из еврейските къщи по "Царя" и около Докторската градина, ама водопроводи из къщите по "Цар Симеон" и из квартали като Хаджи Димитър, Лозенец, Банишора и даже Иван Вазов видяха след 1950 г. И то в двора, а не от стената! А селяните по селата смениха Белчо и Сивушка със съветски трактори пак там някъде.
230
2
 
8
 
! Отговори
Таргет преди 8 години
КРАВАРИТЕ нямат право да споменават думата СПИСАРЕВСКИ. КРАВАРИТЕ трябва ако могат да си вдигнат паметника на умрелите за ГОВЕДАРИЯ летци, ако не ние ще им помогнем на драго сърце. КРАВАРИТЕ като всяка крава вече имат печат на ухото. Краварите никой не ги кани на парада защото са много прости и някоя верига на танк ще им смаже ***
229
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори ако Путин накрая толкова полудее, че реши да натисне бутона на ядрената война, другарите му бързо ще го поправят, защото президентът на Руската федерация като цяло малко разбира от тези нещаПо-скоро от страх, може от лицето му да потече ботокс, казва с ирония бившата разведка Юрий Швец. Юрий Швец обаче смята, че ако Владимир Путин продължи да управлява Руската Федерация, тя или ще се разпадне, или ще се превърне в държава като Северна Корея или Монголия.
228
1
 
3
 
! Отговори
БГ преди 8 години
НЕ ВИЖДАМ КАКВА Е ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ПАРАДА И НАТАШКИТЕ.МЕНЕ ПАРИ ДА МИ ДАВАТ НЯМА ДА СПА С ЕВРОГЕЙКИ,МИ ТЕ ТОЛКОВА СА ГРОЗНИ.В ХУБАВИТЕ ДЪРЖАВИ СЕ РАЖДАТ ХУБАВИ ХОРА,ТОВА СЕ ВИЖДА С ПРОСТО ОКО.ЖАЛКО,ЧЕ НАШАТА СТРАНА Я НАПУСНАХА ХУБАВИТЕ ХОРА,НО ТОВА БЕШЕ ДЕМОКРАТИЧНАТА ЦЕЛ,ДА НИ ВЗЕМАТ ХУБАВОТО,А ОСТАНА,ЗНАЕМ КАКВО,ДА НИ Е ЧЕСТИТО.КОЛКОТО ДО ПАРАДА СТИГА СТЕ ЗАВИЖДАЛИ,ЧЕ МИ ПИСНА.
227
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 367Дъщеря то кога я почнаха в модните агенции за моделки - на 14 години ли беше. От всякъде я научиха, нали.
226
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 366 за дъщеряти наташа е верно руско уши
225
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ефтинки наташки от русия са на всякъде ДОРИ И В БГ
224
0
 
3
 
! Отговори
до 355 преди 8 години
Ти също си от КРАВАРИСТАН и чакаш с нетърпение поздравителните бомби в София. Лично ще глътнеш няколко докъто падат. Масква ли -неее не бягайте идват крепостите . Дядо ти също е бил КРАВАР нейде тука и първи е бегал да посреща летящите *** и е викал от сърце :ХОЛИВУД,УУД ,УУД ПРЪЦ, Я зема че сменя феса и потурите
223
4
 
1
 
! Отговори
АНТИ ТРОЛ преди 8 години
Той Путин взима официално 6500 долара 340 000 рубли на година пък блейте за 1100 долара на пиандур в москва за месец
222
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 347А бе знаех аз че това ще са "данни" от ИТАР-ТАСС, то ако "средната" в Масква е $1800 що никой не върви на там ами ходи в лошата Америка?
221
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 352 след като е пълно с Прос--тутки от русия в БГ явно не е толкова арно в бензиностанцията
220
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 350 това ли ти обещават алкашите за да ПРЕДАВАШ БЪЛГАРИЯ БЕ кондурджия
219
0
 
7
 
! Отговори
k преди 8 години
865 ЛВ СРЕДНА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ ДРУГ ПЪТ ХОРАТА МАСОВО РАБОТЯТ НА МИНИМАЛНАТА КАТО НЕ ТИ Е ЯСНО НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ХОРАТА СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ
218
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руския окупатор вън
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 342 охранител НО НЕ И ПАЗА4 в универмаг МОЛ там са 26 000 рублянки а даскала е с 31 000
216
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 311"Средна заплата в Русия-800 евроСредна заплата в Българи-250 евроСредна заплата в Москва-1800 евроСредна заплата София-450 евро."Пълни измислици !Сред. зарплаты по России 18 126.0 р. по данным нашего портала на основе мнений посетителей на апрель 2015 г.Което прави около 600 лв.Да сравняваш Москва и София е смешно.Москва е един от най-скъпите градове в света.Розовите домати,напр. в Москва са от 8 до 40 лв. В България ср. месечна заплата за 12.2014г. е 865 лв.
215
1
 
0
 
! Отговори
От пентаграма преди 8 години
До Влади-МирС воеводи сме се срещали много пъти най-вече в Родопите и сливенския балкан...
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помощници шерифи се нари4ат вси4ки редови полицай в някой от щатите
213
0
 
3
 
! Отговори
Влади-Мир преди 8 години
Рубли долари, искам да видя как пентагона се среща с Р-36 Воевода, пък дори това да е последното което виждам