Москва вади най-новите си оръжия за Деня на победата

Чака 26 държавни и правителствени ръководители на 9 май
Обновена: 2 май 2015 16:25 | 2 май 2015 13:01, Камелия Цветанова
556
Москва вади най-новите си оръжия за Деня на победата
Снимка: Ройтерс

На юбилейните празненства в Москва за 70-годишнината от победата над хитлерофашизма ще има по-малко чуждестранни гости, отколкото преди 10 години, но за властите на страната е по-важно празникът да бъде достойно отбелязан най-вече за гражданите на Русия, заяви в интервю шефът на администрацията на президента на Руската федерация и шеф на организационния комитет по подготовка за честванията Сергей Иванов, цитиран от БТА.

Още по темата
"Това е преди всичко руски празник, който има огромно значение за руския народ: той се гордее и иска да подчертае решаващата роля на СССР в победата над нацизма“, подчерта Иванов.

„Ние сме готови да окажем радушен прием на всички, които откликнат на нашата покана, но подчертавам - това е преди всичко наш празник, наш ден на паметта", добави той.

Шефът на кремълската администрация призна, че "в днешните условия нашите отношения с някои страни от Западна Европа и Северна Америка не са най-топли и заради това в Москва няма да пристигнат толкова много световни лидери, както например преди 10 г., когато на парада бяха президентът на САЩ Джордж Буш, британският премиер и други“.

По негови данни, участието си официално са потвърдили 26 държавни и правителствени ръководители, а също и лидери на редица международни организации, включително и на ООН. Иванов уточни, че сред участниците в тържествата ще бъдат "държавните глави на страните от ОНД, на някои страни от Азия, на някои страни от групата, известна като БРИКС, както и лидери на редица европейски държави - Чехия, Словакия, балкански страни, Кипър.

Той припомни, че германският канцлер Ангела Меркел ще пристигне в Москва на 10 май, т.е. на следващия ден след парада.

Разказвайки за самия военен парад, Иванов каза, че в него ще участват 15 000 души, легендарните танкове Т-34, а също и нови руски оръжия, които ще бъдат показани за първи път, например ракетният комплекс РС-24 "Ярс", БТР-и, свръхточни артилерийски установки.

Над Червения площад ще прелетят най-новите, ултрамодерни изтребители Су-30 и Су-35.

Парадът ще се състои от две части - съвременна и историческа. По време на втората част някои от участващите войници ще бъдат облечени в съветски военни униформи отпреди 70 г. Иванов добави, че военни паради ще се състоят в 150 градове в Русия и някои бивши съветски републики. Той не пожела да разкрие всички детайли около парада в Москва, явно намеквайки, че ще има и изненади.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-новите танкове си изглеждат същите като старите, за ушанките разбира се са последна дума на техниката...
171
4
 
11
 
! Отговори
Влади-Мир преди 8 години
Най-новите ще ги извади когато трябва за седерастката ***, за сега само "Армата" и "Курганец"Пп К'во става със краварските "суперсателити" никой не го е виждал въпреки че се разработва от 7 год. Минимум, дори и спайдърмен и капитан америка не могат да припарят до там;-))
170
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Там съм бе тикво проста :)Тоя сайт е достъпен и от Америка.
169
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 280фантазия на алкохолик
168
2
 
2
 
! Отговори
укроп хахол преди 8 години
До Анонимен 278Ами *** там какво правиш тук?
167
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е дялано в Россия.
166
1
 
3
 
! Отговори
Зарко-Парко преди 8 години
Който го извади по-бързо и по-голям, той ще спечели. Булонката който лае най-дразнещо може да го отнесе първа от победителя.
165
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА ти що не отидеш в Америка, там ще ти дадат да миеш *** за 1000$. Опаа, не можеш а-------- в Америка съм от 2000-та година, и не ми дават $1000 да мия *** а ми дават $4000 като шеф на отдел. Опаа, можело значи...
164
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Йозеф ГьобелсМного опасен коментар! (Скрита фашистка реклама)
163
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До некадърнико от 271..Безпричинно русофобство се *** в американско гъзоблизство!
162
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Риторичен ?В Украйна има фашисткия преврат организиран от САЩ!
161
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До :) 279всичко като в Украйна? нали
160
14
 
11
 
! Отговори
:) преди 8 години
Ей, руснаците с желязото си лягат, с желязото си стават, ей ...........Вместо да изкарат, най-новият смартфон, най-новият луксозен автомобил,най-новият пътнически самолет, най-новият луксозен круизен кораб,най-новата телекомуникационна система - например 5G, най-новата модна колекция,те ..........най-новото оръжие .....................и нас какво ни вълнува, и каква работа ни върши :)а на тях каква работа им върши?Тук таме, може да се продаде някоя друга бройка, на някой заблуден, но...
159
4
 
11
 
! Отговори
Риторичен ? преди 8 години
А, лидерите на новите "браЦки" републики от Донбас ще присъстват ли ?
158
16
 
9
 
! Отговори
Парад на "Побед преди 8 години
Изгледайте видеото и може би ще осъзнаете, че разликата между хитлеристката свастика (пречупен кръст) и руската свастика (сърп и чук) е нулева. https://youtube/watch?v=oVZjyyAE-78
157
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На парада гледайте мечтите и въжделенията на всеки диктатор от миналото хилядоление.
156
16
 
14
 
! Отговори
Джон Смит преди 8 години
:) НАЙ-НОВИТЕ МАКЕТИ! :)Хамериканците що не правят паради - щото имат оръжия, а човек колкото по-няма, толкова повече се перчи и показва! Иначе, сигурен съм, че ще бъде мега внушително, но хората по света правят уникални фестивали, красота(!), братушките дрънкат с оръжие да помпат самочувствие.
155
15
 
15
 
! Отговори
trafoPOST преди 8 години
Те, руснаците май друго, освен оръжие не могат да извадят, нефта и газа им го вадят Шел и Тотал, а и танковете им са с мотори Волво, ракетите им с украински двигатели. Изобщо, как смятат да бъдат империя, като не могат нищо да направят сами?
154
1
 
1
 
! Отговори
Той е преди 8 години
Това казва всичко...https://youtube/watch?v=OhGu6d-tk1c
153
14
 
18
 
! Отговори
млад бандеровец преди 8 години
Русия просто е един ке *** в който ако заключиш руснаците ще намерят какво да ядат. Но иска още народи да заключи и останалите да лъскат тази санитарна постройка до златно-блестящо