Москва вади най-новите си оръжия за Деня на победата

Чака 26 държавни и правителствени ръководители на 9 май
Обновена: 2 май 2015 16:25 | 2 май 2015 13:01, Камелия Цветанова
556
Москва вади най-новите си оръжия за Деня на победата
Снимка: Ройтерс

На юбилейните празненства в Москва за 70-годишнината от победата над хитлерофашизма ще има по-малко чуждестранни гости, отколкото преди 10 години, но за властите на страната е по-важно празникът да бъде достойно отбелязан най-вече за гражданите на Русия, заяви в интервю шефът на администрацията на президента на Руската федерация и шеф на организационния комитет по подготовка за честванията Сергей Иванов, цитиран от БТА.

Още по темата
"Това е преди всичко руски празник, който има огромно значение за руския народ: той се гордее и иска да подчертае решаващата роля на СССР в победата над нацизма“, подчерта Иванов.

„Ние сме готови да окажем радушен прием на всички, които откликнат на нашата покана, но подчертавам - това е преди всичко наш празник, наш ден на паметта", добави той.

Шефът на кремълската администрация призна, че "в днешните условия нашите отношения с някои страни от Западна Европа и Северна Америка не са най-топли и заради това в Москва няма да пристигнат толкова много световни лидери, както например преди 10 г., когато на парада бяха президентът на САЩ Джордж Буш, британският премиер и други“.

По негови данни, участието си официално са потвърдили 26 държавни и правителствени ръководители, а също и лидери на редица международни организации, включително и на ООН. Иванов уточни, че сред участниците в тържествата ще бъдат "държавните глави на страните от ОНД, на някои страни от Азия, на някои страни от групата, известна като БРИКС, както и лидери на редица европейски държави - Чехия, Словакия, балкански страни, Кипър.

Той припомни, че германският канцлер Ангела Меркел ще пристигне в Москва на 10 май, т.е. на следващия ден след парада.

Разказвайки за самия военен парад, Иванов каза, че в него ще участват 15 000 души, легендарните танкове Т-34, а също и нови руски оръжия, които ще бъдат показани за първи път, например ракетният комплекс РС-24 "Ярс", БТР-и, свръхточни артилерийски установки.

Над Червения площад ще прелетят най-новите, ултрамодерни изтребители Су-30 и Су-35.

Парадът ще се състои от две части - съвременна и историческа. По време на втората част някои от участващите войници ще бъдат облечени в съветски военни униформи отпреди 70 г. Иванов добави, че военни паради ще се състоят в 150 градове в Русия и някои бивши съветски републики. Той не пожела да разкрие всички детайли около парада в Москва, явно намеквайки, че ще има и изненади.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това са стари много ,стари комунистически оръжия - наглост , лъжа , агресия .,бандитизъм .глад и мизерия в служба на ***, надменност без покритие
251
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нова желязна завеса се е спуснала в кратуните на много българи. Достатъчно е да разгледате стотина бг къщи и ще откриете много уреди по на 40 и повече години които работят безотказно. Много от тези домакинства са хвърлили доста пари на вятъра за съвременните им аналози които бачкат по 4 или 5 години максимум. Руснаците си произвеждат всичко необходимо. Ние спряхме производството дори на кибритени клечки!
250
1
 
3
 
! Отговори
към 385 преди 8 години
Живота не е само да хвърчиш с голф-а или ем-3ка, и да гледаш "Бързи и яростни" на плааазмата...Щом произвеждат най-добрите самолети, танкове, ракети и т.н., едно альди е детска играчка за тях...Аз пък не съм видял депресиран руснак, да не говорим, че не 90% от тях не си запазват час редовно при психоаналитика...Че си пийват, не е лъжа, ама се държат...Виж колко пъти се е повишил БВП на Русия откакто е Президент....Както забраните за гей парадите, наркотици и още западни модернизации в днешниябит
249
2
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
Русия винаги се хвали със супермодерни оръжия.Но кой знае защо в корпуса на потъналата подводница Курск в носовата и част има пробита дупка огъната навътре в корпуса?Иначе била супермодерна,ама потънала?
248
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците си хвалят техните танкове,ама всичките карат западни и японски коли.Когато направят една кадърна кола един свестен компютър,телевизор и ГСМ,когато населението им разполага с доходи като западняците и започне да живее нормално тогава да се похвалят.Срам и позор е за страна с толкова прродни богатства хората да живеят бедно и по 40000 годишно да умират от отравяне с алкохол според признанията на Путин.Какво от това,че имат 200 милиардера след като хората живеят зле?
247
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До шошоГерманският канцлер Ангела Меркел ще пристигне в Москва на 10 май, т.е. на следващия ден след парада.
246
1
 
6
 
! Отговори
СУПЕР! преди 8 години
До Киро кофражистаНад Червения площад ще прелетят най-новите, ултрамодерни изтребители Су-30 и Су-35.
245
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Млад поет аскетРУСИЯ Е ВЕЛИКА СТРАНА!!!
244
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста *** коментари написани от също ъака *** *** при това Софийски под влиянието на твърди наркотици.
243
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Таргеттова всичкото ти ли успя да го измислиш? Голямо постижение за ***, поздравления!
242
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тассна гол тубмак чифте пищови :)
241
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без войната на САЩ срещу Япония и без военните действия на Великобритания в Северна Африка, руснаците щяха да са изравнени със земята за половин година.
240
5
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Мунчоселяните по селата смениха Белчо и Сивушка със съветски трактори пак там някъде------------- В момента Ростселмаш копира моделите на Case I.H. Aко не бяхме съветски протекторат, отдавна щяхме да орем с оригинални Кейс и Джон Дийр.
239
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 369Президентът на Русия Владимир Путин подписа закона за административна отговорност под формата на глоба от 100 хиляди до 1 милион рубли за разговори към тероризъм или екстремистката дейност в средствата за масова информация
238
1
 
8
 
! Отговори
тасс преди 8 години
"...а също и нови руски оръжия..." а не най-новите руски оръжия-май има разлика!Най-новите са на поста си -не на парадния площадНие какво показваме - злобни коментарии
237
0
 
3
 
! Отговори
ВЕСО преди 8 години
До Анонимен: ТИ ,ДА НЕ СИ МИСЛИШ ,ЧЕ НЯКОЙ ПРЕЗИДЕНТ /ОСОБЕНО НАШИЯ / ИМА ХАБЕР ОТ СИГУРНОСТ ,ЯДРЕНИ КОПЧЕТА,ОТБРАНА И АЛА БАЛА ! ВСИЧКИ СА ТОЛКОВА БОСИ ,ЧЕ АКО ГИ НЯМА ВОЕННИТЕ ,СА ПЪЛНА СКРЪБ -САМО СЕ ПЪЧАТ НА ПАРАДИ ,ПОСЕЩЕНИЯ ,БАНКЕТИ !
236
2
 
7
 
! Отговори
МОНЧО преди 8 години
До Анонимен: КАТО ДОБАВИМ И ДВАДЕСЕТ МИЛИОНА ИЗБИТИ МИРНИ ГРАЖДАНИ ОТ ВОЙНИТЕ ,КОИТО ВОДИ САЩ ПО СВЕТА ,СИ ОБЯСНЯВАМЕ ЗАЩО ХОРАТА НАРИЧАТ САЩ МЕЖДУНАРОДНИ УБИЙЦИ !
235
1
 
5
 
! Отговори
До Мунчо преди 8 години
А за същите тези години другите непоробени от Русия народи до къде стигнаха...?
234
4
 
1
 
! Отговори
МОНЧО преди 8 години
До Уф....егати тъпотата : НАЙ НОВОТО ОРЪЖИЕ НА РУСНАЦИТЕ Е ........ПАМ-ПЕР-СИ !НА*ИТЕ АМЕРИКАНЦИ В ЧЕРНО МОРЕ БЯХА ЛЕКУВАНИ С ТАКИВА ОРЪЖИЯ !НО ,НЕ БЯХА ИЗЛЕКУВАНИ ,ЩОМ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗБИВАТ МИРНИ ЖЕНИ И ДЕЦА ПО СВЕТА !ЯВНО ПАМПЕРСИТЕ СА БИЛИ ДЕТСКИ !
233
5
 
5
 
! Отговори
готина пичка преди 8 години
...И ще кацне невиждания свръхмодерен транспортен космически зведолет Прогрес и ще изведе във вечна орбита съркофага с най-любимия чироз който също не е много висок като сегашния им Владимир.