Лавров призова през ОССЕ: Киев да се спре!

Нови съобщения за обстрел с тежки оръдия по Донецк
3 май 2015 08:42,
92
Лавров призова през ОССЕ: Киев да се спре!
Снимка: БТА

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров се свърза по телефона с ротационния председател на ОССЕ Ивица Дачич във връзка със съобщенията за обстрел на Донецк с едрокалибрени оръдия от въоръжените сили на Украйна, предаде ТАСС.

Лавров "настоятелно го призовал да използва правомощията си , тъй щото Специалната мониторингова мисия на ОССЕ в Украйна да изиска от Киев незабавно да прекрати грубото нарушение на Минските договорености", гласи съобщението.

Донецката народна република съобщи, че снощи украинските сили са открили артилерийски огън, включително с тежки оръдия, по позиции на нейните сили в района на селищата Спартак, Пески, Ясиноватая, летището на Донецк и северните квартали на града.

Обстрелът се водел от района на Авдеевка със 155-милиметрови оръдия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 8 години
КАКВО СТАНА СЪС СВАЛЕНИЯ САМОЛЕТ ОТ ФАШАГИТЕ,Т.С УКРАЙНСКАТА ХУНТА.АКО БЕШЕ НЯКОЙ ДРУГ МАЙКА МУ ЩЯХА ДА РАЗТЕГНАТ,АМА НАЛИ ВЗЕМА ОСТАНКИТЕ КУТИИТЕ.А ,А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ БЕ ЕВРОГЕЙЦИ И ПОТУРНАЦИ.НАЛИ ИМА СВЕТОВНО РАЗУЗНАВАНЕ,ЯЗЪК ЗА ЗАГИНАЛИТЕ ХОРА.ЗАЩО МЪЛЧИТЕ,АКО БЯХТЕ ВЪТРЕ В САМОЛЕТА БЕ ФОБИ,СЕГА ДРУГА ПЕСЕН ЩЯХТЕ ДА ПЕЙТЕ.БЪРЗО ЗАБРАВИХТЕ,ЛАГЕРИТЕ,ВОЙНАТА ВТОРАТА,САПУНА ОТ ХОРА,ЩОТО СА РАЗЛИЧНИ,НЯМА ДА СТАНЕ ВАШАТА,ЩЕ ЯДЕТЕ ПЕРДАХ ДОКАТО ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА.
57
1
 
10
 
! Отговори
фил преди 8 години
КАКВА УКРАЙНА КАКВИ ПЕТ ЛЕВА,КАТО МАКЕДОНИЯ,НА РУСКА СЪОТВЕТНО НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ.А БЕ ТО ТЕЗИ ЕВРОГЕЙЦИ НЕ РАЗБРАХА ЛИ,ЧЕ ДОНЕЦ И ЛУГАНС СА РУСКИ ЗЕМИ,ТЕРИТОРИИ НАСЕЛЕНИ С РУСНАЦИ,ДАДЕНИ ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ.,КАТО МАКЕДОНИЯ.ИСКА СЕ МАЛКО АКЪЛ,НО ФОБИТЕ ГО НЯМАТ,ЗНАЯТ САМО ДА ОБИЖДАТ,А ДА ПРОЧЕТАТ МАЛКО, ТРУДНО ИМ СЕ ВИЖДА.ЗАЩИТАВАТ ФАШАГИТЕ,НЕ ЗНАМ КОЛКО ЩЕ ГИ ТЪРПЯТ.МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИХА ПЕРДАХА,ВЗЕХА МАЛКО ВЪЗДУХ ИЛИ ДОЛАРИ И ПАК ЗАПОЧНАХА ВОЙНАТА.ЛИЦЕМЕРИЕ ОТ ЗАПАДА ИТРЯБВА НЕ САМО ТЕЛЕФОН,
56
16
 
2
 
! Отговори
f преди 8 години
*** колко *** руснаци има тука! Да ***, изчадия адови...
55
3
 
13
 
! Отговори
дедо Йоцо преди 8 години
Путин е велик, опонентите му са жалки! Скоро Великата руска армия ще смаже бандеровските *** и ще стигне Киев, за да освободи руснаците от бандеровските полски жидовски хохли! съвсем скоро ще има марш на победата в киев, а вие ще се давите в жлъч! хе хехе
54
18
 
5
 
! Отговори
Путлер капут преди 8 години
таваришч лавров гнусен гьобелс украинците ОТВРЪЩАТ НА ОБСТРЕЛА !!!!!мръсни гадни лъжци не беше виждал света по долна демагогия никога дори фашистите не бяха толкова безумно нагли в лъжите си
53
18
 
5
 
! Отговори
абе преди 8 години
Лавра, върни заграбената земя на Украйна и не си навирай гагата в чужди дела.
52
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До Анонимен 73Използвах реплика, която твърдят, че е негова /и не съм го критикувал за това/. Идеята ми беше, да го използвам, за да подчертая лицемерието на западните лидери, които го обвиняват за грехове, които самите те извършват безсрамно. Та така :)
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АзСледиш, помниш и отлично разбираш нещата в краткосрочен план, но за Сталин не си прав. Чети мненията на неговите съвременници, на тези които лично са го познавали и са имали възможността да общуват директно. Чети документите и стенограмите от заседанията, за да се предпазиш от манипулиращи ретранслатори и откровени дезинформатори.
50
22
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
До венци пред паметника--57; ГОЛЯМ ПРАЗ. Така е защото в Австрия не са управлявали ***. Окупацията на Б--я ни струва 140 милиарда лв. Русия насила ни натресе комунизма ,това и *** го призна. Русия ще ни изплати ли ОТКРАДНАТОТО? Ще ни плати ли последствията от натресения ни комунизъм?Ще ни компенсира ли за ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ ИЗБИТЕ.?Празнуването на 9 Май е да празнуваме празника на ОКУПАТОРА СИ.
49
3
 
16
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До прорускаКакво очакваш да кажат пишман-гарантите? Нали видя с Янукович - единия ден подписват споразумение, на другия го подгониха през половин Украйна да го убият. Карат я като Сталин - има Донбас, има проблем; няма Донбас, няма проблем... Мазни лицемери!
48
19
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
До Игор--55;Драскаш глупости.Руснаците посрещнаха Германците с ХЛЯБ и СОЛ. Не исвкаха да умират заради ОМРАЗНИЯ им комунизъм. За да спре отстъпленията Сталин ИЗМИСЛИ ЗАПОВЕД 227.Известна като Юлската и Позорната заповед. НКВД спира отстъпващите войници с КАРТЕЧНИЦИ. Русия даде 6 милиона пленици, а Сталин ги нарече ПРЕДАТЕЛИ.
47
5
 
27
 
! Отговори
проруска преди 8 години
А какво ще кажат фрау Меркел и Оланд за нарушените Мински споразумения? Нали бяха гаранти? Мълчат еврофашистите!
46
5
 
33
 
! Отговори
До Анонимен 62 преди 8 години
Да бе, има полеви крематориуми, само дето спътникови снимки липсват и всезнаещите янки не знаят с какво гориво работят. Ама щом казваш, сигурно има. И аз чух нещо такова на женския пазар от една баба, ама като се заслушах, разбрах, че всъщност ставало дума за печене на чушки на тенеке. Сополанко, само дразниш хората, това ли ти е задачата? Началникът на френското военно разузнаване официално заяви, че не са открити никакви следи от присъствието на руски войски в Украйна! Да беше питал теб!
45
43
 
8
 
! Отговори
qwerty uio преди 8 години
Интересно, а когато "отпускарите" на *** обстрелваха преди дни селища до Дебалцево, къде беше тогава Ларвата да протестира?
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Равен старт за уяастниците е по-правилното,но някои направиха ранен старт-трите крачки и подскачане за распускане да покажат форма,до трите грешки всеки участник може да се пробва от ранен до летящ старт заради формата,муниции бол при шефа по организащията и стопанската част.
43
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Игора руснака запретва ръкави и продължава--------------- Повечето пъти го горят в полеви крематориум...
42
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не е за Русия,е пет колона на Турция. Това е положението,така е било и така,ще бъде
41
5
 
29
 
! Отговори
дигитален окупатор преди 8 години
Шпионските служби на Сащ са всъщност един дигитален окупатор на света! Което съвпада с целта на Обамата, да превърне света в казарма, в която той да командва като ***!
40
2
 
42
 
! Отговори
гражданска война преди 8 години
Германските секретни служби смятат, че Пороченко е виновен за смъртта на 50 000 военни и цивилни във вече бивша Украйна. От началото от започнатата от фашистката хунта в Куев гражданска война.
39
33
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
С цялата им способност да се жертват (при наличието на фронтових 100 грамм и разстрелна рота зад гърба си), руснаците са я докарали до разпад на СССР, дефолт и санкции. Докато САЩ с пазене на хората имат 200 бази по света и 10 авионосни ескадри.