Секретно наяве: "Гореща линия" НАТО - Русия

Това става за първи път след края на Студената война
3 май 2015 11:46,
69
Секретно наяве: "Гореща линия" НАТО - Русия
Снимка: архив, Reuters

Командването на НАТО и ръководството на руското министерство на отбраната реагираха на нарастващото напрежение в Европа, като установиха канал за двустранна оперативна връзка, съобщава "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитиран от РИА Новости.

Това става за първи път след края на Студената война, отбелязва изданието и напомня, че подобен канал е действал след Карибската криза през 1962 г., наричан "червеният телефон".

Още по темата

"НАТО и руското военно командване поддържат постоянен канал за връзка. Върховният главнокомандващ силите на НАТО в Европа и председателят на Военния комитет на НАТО получиха достъп до разговори с руските си колеги", цитира изданието съобщение на централата на алианса.

В НАТО не уточняват кога е задействан каналът и не посочват други подробности за "горещата линия", тъй като тази операция се провежда под гриф "секретно", пише вестникът.

Инициативата за създаването й е на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, посочва "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Във връзка с нарастването на напрежението поради украинския конфликт, Щайнмайер предложил да се установи пряка линия между Русия и НАТО в случай на възникване на кризисни ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
54
 
! Отговори
11111 преди 8 години
До Правилно...Еми то на разунаването на НАТО вече и децата не вярват.Особенно след уникалните издънки в Украйна и подправените снимки-никой трезвомислещ човек,не вярва на НАТО.
12
4
 
54
 
! Отговори
Правилно преди 8 години
Забележете-по искане на германците.Това означава,че искат да имат инфо от първыа ръка-а не да слушат небивалиците на натовското разузнаване-браво за идеята....Браво на Германия и Русия
11
4
 
45
 
! Отговори
УПССсссссссссс преди 8 години
""""за "горещата линия", тъй като тази операция се провежда под гриф "секретно""""Пълни глупости...Никаква секретност няма-в руската преса излезна с изявление един от политиците им(не му знам името) и каза,че тази връзка е по искане на германците и европейските членове на НАТО-а че САЩ и Канада са били против.И допълни още,че европейските експерти на НАТО,били разочаровани от американските разузнавателни служби--постоянно ги лъжели за Украйна и за обстановката в света..............
10
0
 
5
 
! Отговори
Черен ден преди 8 години
3 май - Световния ден на свободата на пресата
9
2
 
2
 
! Отговори
телефонист преди 8 години
Алоджийски номера!
8
0
 
17
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
що не ползват скайп?
7
33
 
9
 
! Отговори
Кольо Фичето преди 8 години
На Жужето му уредява кубето!
6
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо подобно, споразумение межди Хитлер и Сталин.
5
3
 
14
 
! Отговори
МВР преди 8 години
Първо си помислих, че става дума за поредната Ало измама. В интерес на европейската безопасност - не включвайте БГ в системата!!!
4
33
 
8
 
! Отговори
й1 преди 8 години
Изглежда, че Путин да му се иска да изхвърли от ръцете си Донбас. Вече не му се иска да загубва пари заради нищо.
3
3
 
30
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 8 години
До пост 1 ютубе-*** ПутинкаНе те познавам , но те съветвам да си вземеш един ден отпуск и посети психолог.Иначе си *** или нещо друго нечистоплътно.
2
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО в ролята на телефонни измамници
1
1
 
14
 
! Отговори
смех в залата преди 8 години
Имаше една песен на Васо Кеца ''Тилифонна либофф'' Ви таковам у простите драматурзи Телефони ашураааа