Китайски милиардер дари цялото си състояние

Ю Пан Лин остави парите си на благотворителна фондация
Обновена: 5 май 2015 14:09 | 5 май 2015 12:27, Бойчо Попов
19
Китайски милиардер дари цялото си състояние
Снимка: архив Ройтерс

Китайският милиардер Ю Пан Лин оставя цялото си състояние в размер на 9,3 млрд. юана (над 1,3 млрд. евро) на благотворителна фондация. Това е първият китайски супер богаташ, който прави това, пише китайският всекидневник China Daily. Ю Пан Лин почина в неделя на 93-годишна възраст.

Произхождащият от Хонконг предприемач създаде истинска империя със своите хотели и недвижими имоти. Носещата неговото име фондация работи в областта на здравеопазването, образованието и помощта при катастрофи.

Според China Daily Ю е обявил още през 2010 г., че възнамерява да дари цялото си богатство след кончината си. „Ако моите деца са по-способни от мен, то тогава не е нужно да им оставям наследство. Ако те не са способни, то тогава многото пари ще са вредни за тях“, цитира го вестникът.

На 28-годишна възраст Ю Пан Лин се премества в Хонконг. Тогава той мие тоалетни и спи на земята. С годините обаче се превръща в един от водещите китайски индустриални мениджъри. През 2007 г. Time го включва в списъка на хората, които правят най-много благотворителни дела. През годините той е дарил според различни оценки над 1 млрд. евро за проекти в сферата на образованието и здравеопазването. Самият той страда от болестта катаракта - заболяване на окото, което представлява помътняване на естествената леща. 

Повече новини за най-богатите хора в света можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Tova e zashtoto kato mlad e niamal...znae kakvo e da si beden
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представете си, ако това се бе случило в УСА....Още на следващият ден децата му, вероятно дебелогъзи и мазнокоси генийчета щяха да наемат най-маститите адвокати, да оспорят завещанието му и да го обявят за умопомрачен....
13
2
 
1
 
! Отговори
Хахах преди 8 години
Бойчо, май си се престарал с филма Завръщане в бъдещето. Имаш брой на Time Magazine от 2017!? Кажи и числата от лотарията :)
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако моите деца са по-способни от мен, то тогава не е нужно да им оставям наследство. Ако те не са способни, то тогава многото пари ще са вредни за тяхЕДИН МЪДЪР ЧОВЕК, отдалечен на светлинни години от нашите "бизнесмени"
11
4
 
1
 
! Отговори
ама преди 8 години
Да не е Буда?
10
0
 
11
 
! Отговори
Ще бъде страхотно!!! преди 8 години
През 2017 г. Time Magazine го включва в списъка на хората, които правят най-много благотворителни дела.
9
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега е ред на Путин да дари апартаментчето и ладичката !
8
12
 
15
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
Всичко добре, но фактът, че няма да остави нищичко на семейството си е доста тревожен. Блоготворителността е страхотно нещо, особено в свят като днешния, но ако самото му семейство не е 'достойно' за поне част от наследството му, значи това е бил един нещастен човечец. Да изпитваш обич за чуждите, а не за най-близките си е тъжно. Лека му пръст все пак...
7
24
 
0
 
! Отговори
АНТИКОМУНЕЛ... преди 8 години
Ха в Китай дето милионерите са повече от Комунистите ...айахахахахахИ там ли имало демокрация... хахаха Ами тоя на гърба на колко хора на безплатния им труд е станал милярдер..?????? Смешно е защото заплатите в Китай са 10 долара за месец. Колко стотин хиляди е експлоатирал ...за да извади тоя милярд евро ??? БОЛНА ЧЕРВЕНА ЧУМА, НЯМА ОПРАВИЯ ДОКАТО НЕ ИЗМИРАТ ТИЯ НАЙ НАКРАЯ....
6
0
 
21
 
! Отговори
Респект преди 8 години
Бог да му прости грешките. Достойна постъпка ! Поклон !
5
0
 
48
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Дълбок поклон пред този достоен човек! Ако всички милиардери и милионери бяха като него по света нямаше да има толкова много мъка, мизерия и страдания! Бог да до прости.
4
0
 
64
 
! Отговори
брей преди 8 години
Ако моите деца са по-способни от мен, то тогава не е нужно да им оставям наследство. Ако те не са способни, то тогава многото пари ще са вредни за тях...без коментар! Респект!
3
0
 
31
 
! Отговори
пореден преди 8 години
......През 2017 г. ......Time Magazine го включва в списъка на хората, които правят най-много благотворителни дела....
2
0
 
46
 
! Отговори
Respect преди 8 години
Respect!
1
0
 
60
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Ето един Човек, достоен за уважение, вечна му памет!