Наркобанда свали хеликоптер с гранатомет в Мексико

Загинали са най-малко 5 войници
5 май 2015 13:36, Елка Василева
5
Наркобанда свали хеликоптер с гранатомет в Мексико
Снимка: архив, Reuters

Най-малко петима войници от мексиканската армия са загинали, след като хеликоптерът им беше свален с гранатомет от наркобанда, съобщи ДПА, като се позовава на местните власти.

Нападението е било извършено в петък в западния мексикански щат Халиско. Хеликоптерът "Кугър" с 18 души на борда е бил улучен в задния двигател и извършил принудително кацане.

Петима войници са загинали, един е в неизвестност. Не е ясно дали те са убити при нападението или при последвалата атака на бандата срещу аварийно приземилия се хеликоптер.

От пет години в щата върлува наркокартелът Халиско Нуева Хенерасион, който в момента е най-мощната престъпна група в Мексико според американските власти. В началото на април при нападение на бандата срещу полицейски патрул бяха убити 15 души.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Мексиконаркобанда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво от това, като хеликоптерът е друг модел? Ако беше от съшия модел, щяхте ли да сте доволни? Тогава пък войниците нямале да са същите, нити пък полянката щеше да е същата.Няма как да ви дадат на снимка ОНЗИ хеликоптер, ОНЕЗИ войници и ОНАЗИ полянка.
2
0
 
9
 
! Отговори
водния мс преди 8 години
Алооу джурналяя вийй прайтили разлика между женски и мъжки полов орган ? Поздрави....
1
0
 
7
 
! Отговори
ХЕЛИКОПТЕРЪТ Е МИ-8 преди 8 години
на снимката бе "специалисти" от ДНЕС.бг