СССР и Китай пострадаха най-много през войната!

Цзинпин покани Путин на тържествата в Китай през септември
8 май 2015 15:08, Елка Василева
67
СССР и Китай пострадаха най-много през войната!
Владимир Путин и Си Цзинпин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че Съветският съюз и Китай са пострадали повече от другите държави по време на Втората световна война, защото са понесли по-големи човешки загуби, предаде ТАСС.

"Съветският съюз и Китай бяха държавите, най-силно пострадали от Втората световна война, тъй като загинаха най-много наши граждани, както на Съветския съюз, така и на Китайската народна република", каза руският лидер на среща с президента на Китай Си Цзинпин.

Путин изрази задоволство от възможността Русия и Китай да обсъдят текущите въпроси в кулоарите на празненствата по случай 70-ата годишнина от Великата победа в Москва. "Не мога да не отбележа твърде високото равнище и доверителния характер на отношенията между нас", каза той на китайския лидер.

Си Цзинпин покани Владимир Путин да посети Китай в началото на септември, когато ще се празнува 70-ата годишнина от победата над японския милитаризъм и края на Втората световна война.

Китай бе основен фронт на Втората световна война в Азия, посочи той на срещата в Кремъл.

"На 3 септември т. г. предвиждаме у нас тържества по повод 70-ата годишнина от победата в китайската народна война - съпротива срещу японските завоеватели, и от победата във Втората световна война. В тази връзка сърдечно ви каня да участвате в тържествата", обърна се китайският президент към руския ръководител.

Китай води най-продължителна борба срещу японския милитаризъм, подчерта Си Цзинпин. "Също като Русия понесохме колосални загуби в тази война. Точно оттогава датира здравото бойно другарство между двата народа", допълни гостът.

Празнувайки победата, Китай и Русия нямат предвид, "че мразят някакви конкретни държави или страни" - целта е "да почетат паметта на падналите герои" и "никога да не се повторят в историята тези военни трагедии, за да създадем заедно мир на планетата", каза Си Цзинпин.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата трагедия на Русия започва от Ленин-Бланк и Троцки и шайката зад тях.
47
1
 
4
 
! Отговори
99 преди 8 години
Копейкин, пил съм от изброеното. Много ми харесва "Русская тройка". По качество е съпоставима със "Smirnoff", но не днешния, а "Smirnoff", който си купувахме от Кореком по татово време.
46
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 59 преди 8 години
Хайде измислете нещо ново! Ще почерпя с качествена руска водка: "Кремлевская"," Столичная", "Беленькая", за отличниците - "Белуга", но от нея имам малко, та ще минат с "Русский стандарт". Да питам само, освен парцуца от вашето село, където и ракия свястна не могат да опекат, пили ли сте от изброеното? За утре си избрах "Кедровая" на "Зеленая марка". Започвам в 10 сутринта, като гледам Парада! С уважением: КопейкинP.S. Това ми е от Руското посолство.
45
3
 
4
 
! Отговори
До shady преди 8 години
Тъпотата се предизвиква отген, тя е наследствена.Затова не бива да ти се смея, нито презирам - ти просто си творение на природата. ъщо като овцата, кокошката, червея.Та, значи "основната заслуга Русия и Китай да дадат най-много жертви са изродските режими по онова време в тези 2 страни и тиквите, които са били начело - Сталин, Мао...Т.е.вината си е у тях".Прочети поне една книжка, бе ограбено от природата!Говоря за Китай.Не за Мао,а за Куо Мин Тан (това не е човек), човекът се казва Чан Кайшъ.
44
9
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 8 години
Русия е водеща само по изпит алкохол на глава от населението!
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китай и Русия , не мразели конкретни страни , но ясно показват на тия страни , че вече не са водещи и не им дреме за тях.
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V tezi dbe dyrjavi choveshkiq jivot e s nai malka stoinost, zatova sa si izprashtali voinichetata na pangara, za da zashtitqt interesite na partiqta i na shepa samoprovyzglasili se lideri. 70 godini po kysno nishto ne se e promenilo
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През ВСВ са загинали повече китайци отколкото руснаци
40
9
 
12
 
! Отговори
// преди 8 години
Защо най-голямото"зло"се определя,че било режима в Германия преди войната,когато под Сталин и Мао бяха избити десетки милиони в собствените им страни и лидерите на т.нар.запад се съюзиха с тях?Защото в Г.се обяви война на окулта,на когото нанесе удар разклащаш основите му,този окулт работи за световно сатанистко правителство и религия.Сега сатанистките сили са решени да не допуснат това в никоя страна,която иска да отстои независимостта си и неутралитета си,независимо коя е.
39
2
 
8
 
! Отговори
ма преди 8 години
КНР не е съществувала по това време, наследниците на тогавашното управление се преселват и основават в съвременен Тайван, а къде са икономически сега Тайван не е тайна
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама не пишете всичко обща евразийска икономическа зона ама ще разберете по добре да ви държът в неведение после пак изненади
37
1
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 8 години
Ало, изтрезней! Защо лъжеш, защо съчиняваш? "нападателни войни при Халхин Гол , срещу Финландия и от 1941 срещу Германия." СССР се включва в провокирания от джапанките конфликт с Монголия. Тогава СССР се намесва и Жуков смачква самурайчетата при Халхин-Гол. Всичко това е ИЗВЪН СЪВЕТСКА ТЕРИТОРИЯ. С Финската война всичко е ясно.Ама как са нападнали Германия през 1941 г. никой не разбра!Я разкажи, историко!Някой сиизлиза, че войната СССР спечели с "Нагани"!Ами ако бяха включили Катюшите и Т-34!
36
12
 
4
 
! Отговори
Да го кажем честно преди 8 години
Комунистите си го заслужаваха - те малко ли народ изтрепаха.... !
35
3
 
3
 
! Отговори
/ преди 8 години
До Орaкулa Не отричам ,че Русия има голяма роля в запазване на християнските ценности,но разделяш нещата само на черно и бяло,сякаш света е само Русия и Америка.Сатанисткият култ стоящ зад ситематичното разпадане на Божия ред не е Америка,но е като октопод обхванал целия свят,той ще застане срещу Америка,ако не се подчинява.Имаш нужда да прочетеш Ноевите закони(на Ной от талмуда,не на Библията).Сатанистката кабала е основата на световния идващ ред,преди Исус да се завърне.
34
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мао-60 млн,Сталин-40 млн,Хитлер-30 млн.Верно,от Мао и Сталин най-много са пострадали.
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Японците са вършили в Китай неописуеми жестокости.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
м дааааа а Япония и Германия светнаха
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С няколко думи Орaкулa обобщава днешната глобална диалектика. (+).
30
1
 
2
 
! Отговори
! преди 8 години
До Орaкулa. Силите на сатаната и доброто на са САЩ и Русия.,но те са във всяка страна и народ,големите се използват за сатанистки цели както бе през втората световна война."Един свят"..е новото мото,това не е планирана демокрация или комунизъм-болшевишки тип,но световен луцифериански ред,световно правителство и религия.
29
4
 
3
 
! Отговори
За Сталина преди 8 години
Не се споменава дали вина има и държавното ръководство тогава за големите човешки загуби....