Парадът на победата започна с минута мълчание

Знамето на победата бе внесено на фона на "Свещена война"
Обновена: 9 май 2015 10:49 | 9 май 2015 10:37, Александър Попов
186

Снимка: Reuters

Парадът в чест на 70-годишнината от победата във Великата отечествена война започна на Червения площад в Москва.

Военнослужещи от ротата на почетния караул внесоха на площада руския флаг и Знамето на победата, на фона на песента "Свещена война", изпълнявана от военния оркестър на Московския гарнизон.

През пролетта на 1945 г. победният флаг на 150-а Идрицка дивизия е издигнат над Райхстага. Оттогава той е Знаме на победата и се предава от поколение на поколение, посочва ТАСС.

На централната трибуна са президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Русия Владимир Путин, ветерани от войната, чуждестранни гости.

Парадът приема министърът на отбраната Сергей Шойгу. Командир на парада е командирът на сухопътните войски Олег Салюков.

Парадът започна с минута мълчание за загиналите във Великата отечествена война.

Владимир Путин изказа благодарност на Великобритания, Франция и Съединените щати за приноса им в победата на нацистка Германия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
26
 
! Отговори
.................... преди 8 години
ТРЕПЕРЯТ ли ви памперсите КОНЧИТИ....................................треперете и помнете......
98
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДРЕМЕ МИ НA ......ШЛИФЕРA
97
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ген. АлександровГлупак, допреди Победата, СССР си е празнувал, и са имали паради на 7 ноември, защо да празнуват победата над Наполеон? Те и него са го нагъзили, ама не отричат западното участие в тая война, както правят сегашните им "съюзници" днес! С такива "съюзници", врагове не ти трябват!
96
1
 
7
 
! Отговори
papa преди 8 години
До HEISENBERGНека лежат на съвестта ти тежките думи, но 50 милиона души дали ще ти простят?....
95
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам тази злоба, която се изсипва към парада. Хората празнуват края на една ужасяваща война , която не са започнали те и са спечелили жертвайки 30 милиона човека. Всяка нация би била горда.Днес погледнахте парада за 30 сек, както маршируваха на групи по 300, със същата скорост жертвите на войната са толкова, че могат да маршируват два месеца денонощно...
94
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Денят на Европа го има точно защото има и Парад на Победата, а не заради англо-американските демокрации. Тук едва ли ще го разберем след като никога не сме извоювали свободата си сами и особено след като винаги сме били *** на някой. Ако зависеше от Чърчил сигурно още щяхме да бъдем турска провинция.
93
5
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Признателност към жертви се изразява с цветя и венци,а не с помпозна демонстрация на сила.
92
5
 
30
 
! Отговори
pobeda преди 8 години
Когато САЩ "освобождаваше" Афганистан, Ирак и други, никой не каза за американския президент, че е днешния Хитлер. А сега Путин им виновен на всички. Ами да си остави целия Черноморски флот на НАТО ли? Мислете реално бе, хора, ако съблечете политическите си пристрастия и погледнете реално, защо не признаете макар и пред себе си само, че Русия има право? Значи едните могат, а другите не. Но лицемерието и чуждопоклонничеството е навсякъде.
91
30
 
17
 
! Отговори
HEISENBERG преди 8 години
С тази клетва проклинам руските агресори - дано да се извие торнадо и руските танкове и техника да се стоварят върху самият кремъл! Да смачкат цялата пасмина на този измислен парад, да смачкат и мавзолея на сифилистика! Бял ден да не видят всички руснаци, които поддържат ***! Нека съдбата на българите да стане съдба на руснаците и руснаците да бъдат унижавани навсякъде , винаги и по всяко време! Време е за възмездие на това войнолюбиво, просто, българофобско племе!
90
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фактите са си факти, на парада нямаше нито един представите на съюзниците, Защо ли ? ами защото днес нормалните хора виждат в лицето на Путин един нов Хитлер
89
8
 
24
 
! Отговори
чукча преди 8 години
В тежките времена в които живеем на зараждащ се фашизъм в Западна Европа и САЩ тези паради са абсолютно задължителни! Трябва деликатно да се напомня на някои хора че природните ресурси на Русия за защитени от всякакви каубойски необмислени постъпки.Русия никога няма да стане колония като България!
88
5
 
20
 
! Отговори
Кумчо Вълчо преди 8 години
Слава на велика Русия и Путин!Най Могъщата военна и ядрена сила на планетата!
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ген. АлександровПредполагам ГЕНчо Александров.Та Генчо,с какво,ще се похвалиш ти към днешна дата?
86
1
 
2
 
! Отговори
Монархист преди 8 години
до 113, Дори хакването на гласуването с ръчичките не може да скрие колко си изостанал.
85
18
 
6
 
! Отговори
анти рашист преди 8 години
ВСВ свършва на 2 септември 1945г.Георгиевска лента през ВСВ са носили само власовци. И парадът, и "победата" и всичко останало в Рассия е, както обикновено, една голяма лъжа и фалшификация!
84
6
 
10
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ЕДИНСТВЕНО НАРОДНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ АЛФА ПОКАЗА ПАРАДА НА ПОБЕДАТА.ДРУГИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ СА ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ.ТЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРИЧАТ НАЦИОНАЛНИ,ТЕ СА СЛУГИНСКИ НА ВСЕКИ КОИТО ПЛАЩА.
83
13
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Докога ще дрънкат ламарини по площада братушките. Колкото загинали войници толкова избит народ от Сталин.
82
41
 
17
 
! Отговори
честит ден на европа преди 8 години
Днес е денят на Европа! Никой не го интересува някакъв смешен парад на някаква изостанала 50 години от цивилизованият свят жалка руска ***! Никой не го интересува какви оръжия имат, нека си ги ядат като са толкова ербап! Да не говорим, че ако продължават с агресията си и тези оръжия няма да им помогнат и ще бъдат смачкани като *** от САЩ И НАТО. Само националните предатели русофилите могат да се възбудят от купчина безполезно желязо, навярно секс играчките са им сърп и чук! Ненормалници!
81
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин предложи парадът да стане олимпийски спорт.
80
3
 
16
 
! Отговори
Монархист преди 8 години
Генерале, генерале, Александров. Русия показа доста нова и съвременна техника на тоя парад. Показа и такава, каквато е участвала във ВСВ. Реставрирана и движеща се. Показаха доста интересни, според мен неща.Да му мислим ние, които дори не можем да отпразнуваме Деня на Армията като хората. Е така да ти стане кеф, че си българин, и че има кой и какво да те пази.