Парадът на победата започна с минута мълчание

Знамето на победата бе внесено на фона на "Свещена война"
Обновена: 9 май 2015 10:49 | 9 май 2015 10:37, Александър Попов
186

Снимка: Reuters

Парадът в чест на 70-годишнината от победата във Великата отечествена война започна на Червения площад в Москва.

Военнослужещи от ротата на почетния караул внесоха на площада руския флаг и Знамето на победата, на фона на песента "Свещена война", изпълнявана от военния оркестър на Московския гарнизон.

През пролетта на 1945 г. победният флаг на 150-а Идрицка дивизия е издигнат над Райхстага. Оттогава той е Знаме на победата и се предава от поколение на поколение, посочва ТАСС.

На централната трибуна са президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Русия Владимир Путин, ветерани от войната, чуждестранни гости.

Парадът приема министърът на отбраната Сергей Шойгу. Командир на парада е командирът на сухопътните войски Олег Салюков.

Парадът започна с минута мълчание за загиналите във Великата отечествена война.

Владимир Путин изказа благодарност на Великобритания, Франция и Съединените щати за приноса им в победата на нацистка Германия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До anonimenТо и Бай Тошо имаше одобрение от 99% и какво от това. Нищо не се е променило.
78
4
 
28
 
! Отговори
жеко преди 8 години
празника е почитане на хората дали живота си за освобождението от нацизма, ТОЧКА!няма нищо политическо или някакви други пропаганди.С Днем Победы!
77
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Има значение гей или военен парад,едните се правят на жени ,другите на мъже
76
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
xa xa Putin bil diktator s 80% odobrenie ot sagrajdanite si toi mina i Pino4et be,mejdu vpro4em tazi magistratska dlajnost e davana ot senata v Rim na xora koito da spasqt naciqta po vreme na republikata ,kakva ironia samo
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жидо-бандеровците да си правят изврдите от видяното!
74
1
 
10
 
! Отговори
Гроздан преди 8 години
До АнонименНо не е същото нали, всеки гледа отдолу да не пише Made in China ако ще и Мерцедес да си купува. От друга страна ми се струва, че много хора не осъзнават, че на руснаците просто не им се налагаше да си развиват производството заради постоянния поток от пари сурови ресурси. Сега най-много да ги стимулират да се развиват.
73
2
 
32
 
! Отговори
СССР преди 8 години
Това е парад за това ,че е оцеляла Русия и руския народ!!!Почит за милионите загинали!!!Замълчете поне за ден!!!Поклон пред руският народ!!!
72
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах как искам Хамерика да направи грешката да посегне на Русия, ще й е последна!
71
17
 
10
 
! Отговори
Ген. Александров преди 8 години
Който няма с какво да се похвали от настоящето издига в култ някое събитие от миналото, ако не беше ВСВ за тях щеше да е някоя битка от Наполеоновите войни или Куликовската битка... и щеше да има пак празнуващи "ветерани" - такава им е пропагандата.За дядо ми е бил радостен 8 май 1945 г., когато на българските части, които са били в Австрийските Алпи, са обявили капитулацията на Германия за това, че жив и здрав ще се върне при семейството си и децата си.
70
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТОТОПреди поредната порция глупости в стил великото арийско братство ми отговори на въпросите. Не се измъквай с поредната порция тъпизми. Или само това можеш. Чети и спри да говориш глупости.
69
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гейовете от Европа се пукат от яд , те нямат такива мъжки паради :))))))))))))
68
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поздравления за Алфа тв. и ТВ 7-единствени те успяха да разкъсат тежкия неоколониален фашистки мрак над България!
67
4
 
36
 
! Отговори
Монархист преди 8 години
Невероятен парад. Много красив, подреден и интересен. Личи си, че руснаците имат дълбоки традиции в почитането на падналите за свободата им. За разлика от нас и нашата кукла на конци, Путин изкара много добра реч.
66
4
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Честит ден на победата!
65
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До синеваОбърка мястото. Това не руски информационен портал. Възхвалата някъде другаде. Не използвайте тези които зогинаха във ВСВ за тъпите си оди на преклонение пред един нов диктатор. В Русия ще се гордеят с теб. Никой не отрича подвига и победата. И всички е признават и отдават дължимото, но за вас е за частно ползване.
64
3
 
15
 
! Отговори
хахахахахахахаха преди 8 години
На Еврофилите и американофилите не им остана плюнка и ругатни от злоба и завист!
63
32
 
14
 
! Отговори
от Чикаго преди 8 години
Една 70-годишна лъжа. Победа, ама над руския народ. Който си остана най-подтиснатия под властта на Сталин и следващите диктатори до днешното кагебистко джудже. Мужиците никога няма да се оправят и винаги ще дишат прахта на западните държави. Поздрави от Чикаго!
62
1
 
19
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Нито една машина не угасна."Спирането" на Т-14 преди два дни беше медиен трик, днес цяла Окраина е гледала с трепет парада и е чакала някоя машина да спре. Но видя единствено какви цеви ще им прочистят ауспусите!
61
0
 
1
 
! Отговори
do 72 преди 8 години
naka sa goli vajnoto e 4e bogatite ne mogat da im rekat kop4e za6toto ne kulite a Amerika 6te q srinat do osnovi kakto napravixa s Germaniq predi 70 godini
60
10
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
11:25 ч. Свърши се!Не и глада и мизерията.