Парадът на победата започна с минута мълчание

Знамето на победата бе внесено на фона на "Свещена война"
Обновена: 9 май 2015 10:49 | 9 май 2015 10:37, Александър Попов
186

Снимка: Reuters

Парадът в чест на 70-годишнината от победата във Великата отечествена война започна на Червения площад в Москва.

Военнослужещи от ротата на почетния караул внесоха на площада руския флаг и Знамето на победата, на фона на песента "Свещена война", изпълнявана от военния оркестър на Московския гарнизон.

През пролетта на 1945 г. победният флаг на 150-а Идрицка дивизия е издигнат над Райхстага. Оттогава той е Знаме на победата и се предава от поколение на поколение, посочва ТАСС.

На централната трибуна са президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Русия Владимир Путин, ветерани от войната, чуждестранни гости.

Парадът приема министърът на отбраната Сергей Шойгу. Командир на парада е командирът на сухопътните войски Олег Салюков.

Парадът започна с минута мълчание за загиналите във Великата отечествена война.

Владимир Путин изказа благодарност на Великобритания, Франция и Съединените щати за приноса им в победата на нацистка Германия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
3
 
! Отговори
До Шопа преди 8 години
България участва с 450 000 войска в трети украински фронт. само половината бяхме пратили при Сталинград,И какво - и тях да ги сполетеше съдбата на 6-та армия на Паулус ? 200 000 български живота - твоят дядо е трябвало да бъде там, сещай се защо.
118
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парадът днес показа, че не всичко е пари - нещо което *** няма как да разберат.
117
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Герои РОА - КоловратНикой достоен белогвардеец не е участвал на страната на Хитлер, в емиграция или не руснаците си обичат страната, за разлика от нашите политици-*** на чужди интереси
116
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да германците си карат хубавите коли и си ходят по света на почивка,но как ли се чувстват като знаят че са унижени,победени,напълно разбити ,а над столицата им се развявало знамето на червената армия.Така един немец ми се хвалеше с мерцедесите,аз само го попитах дали знае за танка т 34.
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О, колко зловонни сега тези мертви нацистските ***! Мръсни вампири, да върви по дяволите! И мамка ви - от днес и завинаги!
114
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Победата си е победа.Страните'победителки са и Англия,САЩ. Но русия даде най много жертви. И след победата какво,живот в комуналка и мечта за москвич,запорожец и екскурзия до съсения град.А събота и неделя На Лозето на село, да да за зимнина.А как заживя загубилия,ето това'е трагедията
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До демократ 150 Какви 450 000 българските войници? Откъде? Хайде да си сетива, моля! Приятел на мой враг е мой враг, нали? Но майка-България беше добър союзник на Хитлера и затова тя беше враг за Русия.
112
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези наистина нямат аналог в нищо, и защо, щото не само техниката и е стара, но най вече мисленето
111
0
 
8
 
! Отговори
*/* преди 8 години
До демократДемократе знанията ти по история са като вица за компютрите дето ги изнасяхме за Япония.Предизвикват усмивки.
110
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре притежател на орден за победа отколкото притежател на нов мерцедес.
109
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Етествено че Русия ще празнува денят на победатаТова чувство е велико,да се освободиш от агресора и да го вкараш в собствената му кошара и да му забиеш знамето си на върха на бърлогата му.За съжеление ние Българите не знаем какво велико нещо е това.
108
1
 
41
 
! Отговори
до демократа преди 8 години
Не гледа парада нали? Путин каза бойци от десет нации и спомена, че червената армия не е само Русия, даже имаше доблестта да признае помощта на Англия и САЩ за спечелването на войната срешу нацизма.
107
27
 
4
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Русия трябва да чества загубите които са в 5-пъти повече от немските. ТАЗИ ПОБЕДА НЕ Е НА РУСИЯ!.Само България участва с 450 000 войска в трети украински фронт. А защо Русия забравя останалите народи и си анексира победата ?
106
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ. БЪДЕТЕ ВСЕ ТАКА СЕБЕ СИ, БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е С ВАС. ЛОШОТО Е, ЧЕ ИМАМЕ УПРАВНИЦИ ПРОДАЖНИЦИ. ВЕРНИ САМО ЗА ПАРИТЕ.ДЕН НА ПОБЕДАТА ОТНОВО ИМА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ НОВОЗАРОДИЛИТЕ СЕ ОСМАНЛИИ.ДА СТАНАТ НАШИТЕ ПРАДЕДИ, ЧЕ ДА ИМ ВИДЯТ СМЕТКАТА В ДНЕШНО ВРЕМЕ НЯМА БЪЛГАРИ ПАТРИОТИ.В ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЯТ САМО НАГАЖДАЧИ.
105
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българинът има потребност да се кланя на чужда армия, все едно коя.
104
4
 
42
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Дълбок ПОКЛОН пред великия Руски Народ, дал най-много жертви във Втората Световна Война !
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО....ukraininform..........еми няма да ти е ясно-като си тъпоъгален.
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ukraininform--леко че се омота...то не е лесно да лъжеш--ти и това неможеш
101
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛАВА НА РУСКИТЕ ГЕРОИ_____ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ!!!!!!!!!!!!!!!!!
100
17
 
3
 
! Отговори
ukraininform преди 8 години
До ....................Не ми е ясно как един диктатор-окупатор прави парад в чест на победата на един предхождащ го диктатор над друг диктатор-окупатор,пък той в момента е като тоз диктатор дето е победен окупатор ! Баах мааму-обърках се вече !