Създаването на еднополюсен свят е опасно

Путин бе умерен в речта на Червения площад
162
Създаването на еднополюсен свят е опасно
Снимка: Reuters

Русия е благодарна на народите от страните от антихитлеристката коалиция и на антифашистите, борили се срещу
фашизма в различни страни, подчерта руският президент Владимир Путин днес в реч на парада в Москва за 70-ата годишнина от победата над хитлеристка Германия, предадоха ТАСС и Франс прес.

Още по темата

Великата победа "винаги ще остане героичен връх в историята на нашата страна", подчерта Путин. "Но ние помним и нашите съюзници от антихитлеристката коалиция. Благодарни сме на народите на Великобритания, Франция и Съединените американски щати за техния принос към Победата", заяви Путин.

Той изрази благодарност и на антифашистките сили от различни страни, борили се в нелегалност и в партизански отряди, "включително в самата Германия".

Путин напомни и за историческата среща на съюзниците на Елба и за доверието и единството, "станали наше общо наследство", както и за примери за обединяване на народите в името на мира и стабилността. Именно тези ценности "залегнаха в основата на следвоенното устройство на света", подчерта той.

Той изрази мнението, че опитите за създаване на еднополюсен свят са опасни.

"Видяхме опити за създаване на еднополюсен свят. Виждаме как набира инерция силовото блоково мислене. Всичко това подкопава устойчивостта на световното развитие", заяви Путин.

Той е уверен, че "наша обща задача трябва да стане изработването на система за равна сигурност за всички държави". Система, адекватна на съвременните заплахи, построена на глобална и регионална, извънблокова основа. Само тогава ще осигурим мир и спокойствие на планетата", каза още руският президент.

Според него институциите на международното право, създадени след Втората световна война, са доказали своята ефективност.

"Беше създадена Организацията на обединените нации. Беше изградената системата на съвременното международно право. Тези институции доказаха на практика своята ефективност при решаването на спорове и конфликти", заяви Путин.

В речта на парада руският президент подчерта, че именно Червената армия и съветските граждани са внесли решителния принос за победата над Германия.

"Закономерно е, че именно Червената армия със съкрушителния щурм на Берлин постави победната точка във войната с хитлеристка Германия. За свободата на родната земя се бореше целият многонационален народ, всички носеха тежестта на войната и всички заедно осъществиха безсмъртния подвиг на спасяването на родината, определиха изхода от Втората световна война, освободиха народите на Европа от нацистите. И където и да живеят днес ветераните от Втората световна война, те трябва да знаят, че тук в Русия ние високо ценим тяхната издръжливост, мъжество и вярност към фронтовото братство", допълни Владимир Путин.

Парадът е демонстрация на сила от страна на Путин, който отхвърля като "абсурдни" наложените от Запада санкции след анексията на Крим миналата година, коментира пък ДПА. Подкрепеното от Русия прекратяване на огъня в Украйна беше нарушавано както от сепаратисти, така и от украинската армия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: Владимир Путинрусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен113Операцията по завземането на Берлин коства на СССР 400 000 убити и ранени войници и офицери. Немските загуби са 40 000 човека и в пъти повече цивилни. Това съотношение е валидно общо взето за цялата война.Съветските войници мародерстват и изнасилват в Германия. За подобно деяние немските войници са наказвани.
56
0
 
9
 
! Отговори
Крим преди 8 години
До сфхсех 102 О, стига бе! Каква е разница за Русия- българче или татарче? В Русия живеят днес повече от 300 различни нации, обаче всички от тях е добри граждани на Русия, обаче те обичат Русия и са готови да се борят за нея. Това важи и за българите, живеещи в Русия. Аз съм един от тях. Има ли някви впроси?
55
0
 
11
 
! Отговори
. преди 8 години
Днес СССР където червения терор управляваше го няма.За съжаление обаче ,днес лъжата бе коронясана,безчестието и терора властват на най-високи места,окулта като черна отрова е пропила планетата,като октопод водещи към световно сатанистко правителство и религия.Забраната на историческа дискусия и фалшифицираната история е главното доказателство,че се прави опит да се изтрие истината от паметта на хората(но няма да стане).Някои наричат дне ЕС =новия СССР.Страните загубват суверенността си под закони на окулта и против национ.интереси на страните,единственото добро е,защита на животните,но го имаш
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ финансираха Хитлер и втората световна война именно с цел създаване на общо европейско правителство нещо като хардкор ЕС - Франция и Англия не оказаха никаква съпротива на Хитлер. Нещата се объркаха когато Хитлер почна да губи от Русия. А когато Червената армия започна победния си марш на запад САЩ побързаха да се включат именно да спрат Сталин. После Шуман предложи друго решение което беше прието радушно, но както се вижда и то върви към провал - кризата в Гърция, сега рефереднум в Англия...
53
11
 
3
 
! Отговори
NY преди 8 години
както казваше Волен ... "срам ме е от българския народ, за това, че траеше Альоша толкова време" .. и ... "Да освободим Альоша от наряд"
52
1
 
13
 
! Отговори
'' преди 8 години
Голям парадокс на историята обаче е,че днес Путин е най-обичания лидер на планетата,даже и за най-върлите противници на евреомасонския болшевизъм,поради факта,че истинския сатанизъм днес води война срещу него с такива безсрамни и невероятни лъжи,обиди и за най-бавните клишето"червените"или"Хитлер"(което показва и доза чисто малоумие),че просто няма начин за човек,който мисли ,да не го признае,за гениален лидер.
51
9
 
4
 
! Отговори
сфхсех преди 8 години
Съветските другари и искрени приятели на България умишлено прекръстват *** на Татарстан, като забраняват на населението да се самоопределя като българин. Въпреки почти 100-годишния терор над местните обаче, в преброяване след 1989 г над 70 човека се самоопределят като булгари, волжки булгари, българи, бели българи. В републиката има и движение, което се бори за правото да бъде признато истинската му етничност. Волен обаче мълчи, навярно целува нечий московски ботуш в момента
50
1
 
13
 
! Отговори
Взех да се замислям преди 8 години
до 95А ние как се присъединихме към ЕС даже без референдум?Запада прегърна уж така наречените врагове от Истока и заедно сешиха да строят Социализъм в ЕС/новият СССР/.За това и замижаха като бившите комунисти грабеха и подложиха на геноцид народите си.
49
10
 
2
 
! Отговори
' преди 8 години
За съжаление на човечеството Германия загуби войната срещу окулта и болшевизма.Т.нар.запад не помогна да се освободи Русия но се съюзи с най-кървавия болшевишки режим под идеологията *** МордехайЛеви и поне85%евреи в първото правителство на Съветите,да не говорим за комисарите им...Ще игнорирам какво казва Путин,ако 90%от което казва не знае,че не истина,що се отнася до истинска история,то човечеството наистина е обречено,болшевизмът победи и неотроцкизмът днес вилнее в т.нар.израел и по света.
48
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малка забележка към текста на статията - Крим никога не е бил анерксиран. Крим се присъедини към Русия по собствена воля чрез най-демократичната процедура - референдум.
47
1
 
0
 
! Отговори
до 80 преди 8 години
Прав си обаче тогава е имало и много кадърни политици,за разлика от сегашните.
46
7
 
3
 
! Отговори
кйхгк преди 8 години
Българските псевдопатриоти и квазинационалисти - предимно атакисти, зоват да учим чужд език и се възхищават на чужда страна, а желаното от тях бъдеще на България е да се превърне в част от нов СССР. Там Волен Сидеров ще бъде висок и снажен съветски деец, с медали за заслуги, а легендата ще разказва как е воювал във фашистка Украйна, за да ш освободи от щатите, спал е в землянки и е ял клисав хляб, а накрая сам е ликвидирал стотици хиляди фашаги
45
3
 
8
 
! Отговори
Взех да се замислям преди 8 години
Ако не бяха спечелили Руснаците дали нямаше да е по добре?Първото което ми хрумва е ,че нямаше да има третополови и роми в Европа,а и много други ползи.............
44
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само че никой не пише,че България преди 45 е била една модерна и бързо развиваща се страна.Не случайно най-голямо развитие в културен и икономически план е било времето между 2-те свотовни войни.Ама повтаряте измислени мантри,че преди комунистите не е имало държава.Напротив-те направиха държавата ***,от който не можем да измъкнем още 25 години след тях!
43
9
 
6
 
! Отговори
сдгсдг преди 8 години
Очаквам в най-скоро време рожденият ден на Путин да бъде обявен за година 1 от новото съветско летоброене. Възможно е и дните на седмицата да бъдат прекръстени - Путинеделник, Вовторник и така нататък. Вероятно Мимето ще се смаже от кеф и ще пропагандира, че всъщност народът го е пожелал
42
4
 
6
 
! Отговори
гхлг преди 8 години
Както във всеки тоталитарен режим, така и в свободен СССР единственият медиен официоз е подправян в съответствие със силните на деня. В архивните броеве на в Правда са изрязани цели страници с новини и репортажи от братските топли отношения между хитлерова Германия и СССР. Тука има тука нема, дето има една приказка
41
2
 
9
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 8 години
Да-а-а , интересно е да гледаш, как нищожествата въртят и сучат историята, само за да скрият истината, очевадната истина... Не сте виновни вие, все пак 25 години ни изпразват главите по поръчка... Търсете Истината, само тя ще ви направи свободни...
40
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мимище коментираме както бихме коментирали 150% подкрепа за Ким чен ур ли беше - набиването в детските главици още от невръстна възраст, че диктаторът всъщност е полубог и слънце
39
3
 
0
 
! Отговори
гйлгл преди 8 години
Големият комунист, миротворец и човеколюбец Йосиф Сталин не постъпва като приятеля си Хитлер, ами праща евреите в далечния изток, където всеки любознателен човек може да открие на картата на Русия еврейската автономна област със столица биробиджан
38
4
 
12
 
! Отговори
Мразя АНГЛО-САКСОНИЯ преди 8 години
Знам, че на днешните БГ русофоби страшно им се иска тогавашната ни армия да се беше сражавала редом с войниците на Вермахта, а не срещу тях, обаче,sorry, историята не може да се пренапише.Фактите си остават факти, независимо от истеричните напъни на грантовите анализатори. А те говорят, че ако руската сила не беше смазала нацистите, днес нямаше да има нито Ден на Европа, нито *** съюз.