Военната мощ на Русия в снимки

"Руската мечка" показа зъби и нокти
Обновена: 9 май 2015 14:14 | 9 май 2015 12:01, Александър Попов
556

Снимка: Reuters

Русия демонстрира военна мощ по време на парада в чест на 70-годишнината от победата във Великата отечествена война.

Демонстрацията на земна и въздушна техника бе на Червения площад в Москва пред погледа на руския президент Владимир Путин и над 30 държавни лидери.

Присъстващите видяха на живо 16 000 войници и 200 военни машини, както и прелитането на 140 самолети и хеликоптери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
42
 
25
 
! Отговори
До 393 преди 8 години
Аз отдавна съм избрал да бъда българин и за това не се радвам на този празник.Защото ние сме били на страната на губещите и от прогресивна държава със силна икономика сме се превърнали в колония на СССР-комунистическа диктатура, която е изостанала с десетилетия от развития свят.И тъй като съм българин умът ми не побира как днес хора развяваха руски знамена-знамена на чужда държава пред паметник на чужда армия.И още по лошото-болшевики знамена, символ на диктатура, не по малко лоша от нацистка
268
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ицо На теб какво ти бърка как живеят? Техен бизнес. Ти гледай какво става тук , в нашата мизерна ***. Тръгни по прованса, *** по разни малки градчета с феодали кметове , *** на кило и затъпели от бедност хорица.Ще се порадваш на "Европа в 21 век" .
267
2
 
27
 
! Отговори
никой преди 8 години
На парада на победата са изстреляли парадна балистична ракета паднала на 200 тина километра в Атлантическия океан недалеч от град с буква В. Честит Празник. :))))))
266
48
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***,по-***,най-*** и на върха са русофилите...
265
28
 
19
 
! Отговори
ицо преди 8 години
387-По-точно написано едва ли ще има в коментарите за тази статия с така великата съветска страна.Те имат още крепостни селяни дето не знаят,че войната е свършила,нямат даже паспорти и плюскат само компири...тоя дребен хвалипръдльо тръгнал да показва на света колко е велик.
264
9
 
19
 
! Отговори
от 387 преди 8 години
Който ме обори му давам 10 евро.Може и в рубли :)
263
26
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е добре де, що за победител си, като само 5 години след края на войната изоставаш с 50 от победена и разрушена Германия.Що за победител си, като произвеждаш дефицитни Лади, а победеният изнася БеЕмВе-та Мерцедеси и Фолксфагени за целия свят.Що за победител си, като вече 70 години по-голямата част от народа ти тъне в бедност и нищета, а победените живеят в охолство, с перфектно здравеопазване, инфраструктура и образование.Ако трябва да избирам, винаги бих предпочел да съм победен германец :)
262
1
 
22
 
! Отговори
До "специалисти преди 8 години
..но е безспорно важен момент в епохата на щурмовите карабини. ПРИЛИКАТА с АК е само външна. Патронът 7.92х33 е с много по-лоши характеристики от руския 7.62х39. Заключнането назатвора на дватаавтомата е принципиално различно. УСМ у АК е друг. Механиката на StG-44 продължава в приклада, поради което той не може да се сгъва. Много по-тежък е, държи боеца по-високо, с което го прави по-уязвим.Няма щик.Сляпа клонка в еволюцията, а от АК има няколко десетки модификации - от картечници до ловни пушки
261
2
 
21
 
! Отговори
До "специалисти преди 8 години
До Шмайзер Калашников и 380Ако си се родил ***, такъв ще умреш. Няма оправяне! На теб и трепанация да ти направят, фуния да ти сложат, все това, акъл няма да могат да ти налеят. Аз съм служил в БНА! Държал съм, разглобявал и сглобявал поне 15 вида леко оръжие. StG-44 съм го виждал само в музей, но знам всичко за него и за конструктора му - талантливия Хуго, син на талантливия Луис Шмайсер (на немски "ss" се чете като "с"!). Може да се спори дали това е първото оръжие с "междинен" патрон,
260
4
 
37
 
! Отговори
rambo преди 8 години
Да живее ссср,евразииския съюз,китй,индия,югославия и гдр.
259
5
 
25
 
! Отговори
почти преди 8 години
Разбира се, че са различни, на допотопната съвецка промишленост не й бяха по силите германските оръжия и затова отвлякоха Хюго Шмайзер - да им преработи StG44 като за техните възможности.-Автомат Калашников е създаден преди Шмайзер на работи в СССР. Второ, Калашников разработва пратотипите на автомата в гр. Ковров, докато Шмейзер работи в заводите в Ижевск.И руснаците и американците използват немски специалисти за тяхната оръжейна индустрия.
258
1
 
52
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
колко от вас гледаха парада и чуха думите на Путин , тя мечката показва зъби с ученията на 10-ки хиляди и предислоцирането на 40хил. по западните граници , а това днес бе почит към милионите загинали , беше трогващо да видиш ветераните и техните (пра)внуци на трибуните , също както и перфектните редици на преминаващите , а момичетата от женската им рота ще се сещам още дълго хехехе :)
257
22
 
19
 
! Отговори
до 372 преди 8 години
Разбира се, че са различни, на допотопната съвецка промишленост не й бяха по силите германските оръжия и затова отвлякоха Хюго Шмайзер - да им преработи StG44 като за техните възможности.
256
16
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AAAAA....днес се на кефих на 16-те хиляди руски войници като запяха руският химн на парада. Страхотия! Тръпки ме побиха! Велик Химн, велик народ, велика страна, велика славянска душа!
255
34
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** РУСОФИЛИ ,ЕЙ...
254
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 368Ма те твоите *** господари оня ден писаха тук, че Катюшата била американско производство. Аз по-голяма наглост безочие и простотия от *** не съм виждал.
253
8
 
56
 
! Отговори
Александър преди 8 години
И какво, глутницата крастави чакали се стреми да докаже, че сме русофоби?! Седнали да определят техниката дали я бива или не! Влезте в Уикито и прочетете. "Армата" е с две обиколки пред западните и далекоизточни танкове.Танк с АФАР! Таквоз чудо много малко самелети имат, бе "специалисти"! Вече знаех всичко за парада, за техниката. Но това е нищо пред "Парада на безсмъртните"! 300000 души излязоха по улиците на Москва с портрети на загиналите си предци! Западът трепери от единството на народа им
252
4
 
38
 
! Отговори
стига смешки преди 8 години
Ха, ха, ха - Шмайзер бил прототип на автомат Калашников! Ако това беше вярно, сега по целия свят щяха да се продават Шмайзери, а такова оръжие просто няма на световните оръжейни пазари. Виж Калашников има и е най-добрия автомат за всички времена.
251
8
 
23
 
! Отговори
разбирача преди 8 години
боже, колко оръжия за унищожаване на човеци:(
250
3
 
32
 
! Отговори
до 368 преди 8 години
автоматите, които "нацистът" ХЮГО ШМАЙЗЕР им направи-Ако имаше поне малка представа от тези оръжия щеше да знаеш, че те се доста различни - Шзайзера и Калашников.