Военната мощ на Русия в снимки

"Руската мечка" показа зъби и нокти
Обновена: 9 май 2015 14:14 | 9 май 2015 12:01, Александър Попов
556

Снимка: Reuters

Русия демонстрира военна мощ по време на парада в чест на 70-годишнината от победата във Великата отечествена война.

Демонстрацията на земна и въздушна техника бе на Червения площад в Москва пред погледа на руския президент Владимир Путин и над 30 държавни лидери.

Присъстващите видяха на живо 16 000 войници и 200 военни машини, както и прелитането на 140 самолети и хеликоптери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Уикипедия има подробна статия на руски и там има и раздел за реакцията на армията.Никъде не е написано че метеоритът е ударен с ракета.Би било добре да можем да атакуваме големи метеорити с ракети но досега никой не е успял.Нищо против руснаците нямам,но самите те не пишат да са го ударили с ракета.Трябва да уважаваме истината.
328
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И все пак метеоритът над Челябинск не е бил видян.Фактът си е факт.И руснаците си го признават.А пък историята с Матиас Руст е потресаваща.Човекът кацна и най елегантно си паркира самолета до една редица с Волги.След което говори пред камерите на няколко чужди телевизии,докато руските генерали си скубеха косите и пагоните!Това трябва да се види-неописуемо е!Нека да не се прехласваме по военната техника-руска или друга.Замислете се за какво служи.Още по страшен е екипажът им пиян до козирката!
327
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GPS,Glonass,радарни системи на земята и на постоянно летящи във въздуха самолети.Добре,но метероитът в Челябинск първо го чуха,а после го видяха как пада.Е,Челябинск нали е в Русия.Защо тогава "супермодерните системи" на руската армия не засякоха приближаването му към Земята.Защо пък след като от космоса всички се хвалят ка вестници четяли,а пък цял самолет изчезна безследно и месеци наред го търсиха безрезултатно.Май военните бюджети са начин за крадене на пари в цял свят.
326
19
 
22
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
Едно време имаше виц за руснаците: Голи като пушки но въоръжени до зъби!
325
1
 
34
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
След Втората световна война американците са участвали в 37 военни конфликта. 7 от тях през 21 -вото столетие. Т.е. след 2000 -та година. Не мога да изброя всичките. Както вече писах- в Интернет има информация за тяхните подвизи по света. 1,23% от населението на Земята притежава 80% от богатсвата. Как мислите, че се задържа това статукво без оръжие? И къде предимно живеят тези 1,23%?
324
1
 
36
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
До Анонимен 455. Последната е в Ирак и Афганистан. Първата след Втората световна война е в Корея. Не съм историк за да ти напиша всичките. Можеш да се справиш в Интернет.Общо взето във всички войни основната действаща сила са американците. Жаждата им за световна хегемония ги кара към тази политика.
323
4
 
46
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Искам само да попитам. Колко войни подпалиха американците след Втората световна? В колко войни американците победиха? Аз знам само една победа- в Гранада. Където отидоха, се о...раха.Знаете ли защо? Защото война не се печели с бомби. Победата се носи на щиковете на пехотата. В света има само три нации, които могат да спечелят война- руснаците, германците и японците. Другите нации просто нямат мъже за тази работа. Това е. И все пак...колкото и да им се иска на американците- дано да няма война!
322
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е тва е, хората се радват на зрелища. Голяма работа изкарали малко техника, а немците са им влезнали в задния двор без проблем. Защо не показаха как Путин и компания се качват по Мерцедесите???? Отпред техника бол, отзад немеца им е продал каквото трябва. Точат си ресурсите и освен паради и олимпиади нищо друго не правят, а германците си произвеждат и си продават и ги боли шпека за Червения площад. Победителя всъщност е победен, комунисти ходи им обяснявай.
321
0
 
38
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
за военната мощ няма какво да се каже ами съюзническите прегръдки със китаиският президент китаи е въоръжен със С 400 видяхте ли ЯРС
320
2
 
59
 
! Отговори
9К51 преди 8 години
Военната мощ на Русия я видяхме на парада .. впечатляващо, нова военна техника цяла серия бронемашини на база платформата "Армата", модерни ЗРК С400, новата МБР "Ярс" и т.н. Всичко това на фона на герьовденският резил, където една шепа люде, мотащи се по жълтите плочки явно за да не са безработни и един 30 г. МИ-8 с байрака.Та какво станас българската военнамощ .. за 25 г. всичко беше съсипано, разпродадено, а къде са "Кугарите" /за които ни одраха с милионите/ и 1 байрак ли не могат да носят!
319
0
 
32
 
! Отговори
ТОШО преди 8 години
До Hayvanko: НАЛИ СИ ЧУВАЛ ЗА МИСТЪР 10 % - СЕГА ПРОЦЕНТА ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО НА ДЪРЖАВАТА Е НАД 40 % !
318
0
 
36
 
! Отговори
ТОШО преди 8 години
До майорски: ЦЕНАТА НА НАШИТЕ ПРОДАЖНИЦИ НЕ Е САМО 200 ДОЛАРА ! ТЯ Е КОСМИЧЕСКА И СЕ ИЗМЕРВА В МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ,ПЪХНАТИ В ПАЗВИТЕ И ГАЩИТЕ НА НАШИТЕ "УПРАВНИЦИ" !
317
0
 
60
 
! Отговори
Hayvanko преди 8 години
Защо американците не могат да забранят на китайския лидер да ходи на парада, а забраняват на нашото момче ?
316
33
 
21
 
! Отговори
обективе преди 8 години
Дано *** е по-умен отколкото изглежда и не започне нова световна война както СССР преди 70 години......с тез джилиза на парада война не се печели
315
28
 
18
 
! Отговори
МИТКО преди 8 години
АБЕ, ТИЯ ОЩЕ ДЕМОНСТРИРАТ ТУРБОВИТЛОВИ САМОЛЕТИ?!? 'ТИ УМРЕ КОНЯ!.....
314
12
 
77
 
! Отговори
майорски преди 8 години
СРАМ за България ....нито една статия за парада в Москва !нито едан дума за загиналите против фашизма ....СРАМ!Някога дедите ни бяха бедни ...но горди ...а сега сме само бедни и ЗЛИ!!!!Това е ЕС...това е свободата кято США и Европа ни обещаха ....Няма идеали , няма принципи ..всичко е 200 $...това е зцената на съвеста и гордостта на Българина !
313
1
 
29
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
До 438 - продължение от 440...Схващаш ли, че ако бедният не е добре, то и богатият /такъв в БГ няма, щот богатството е душевна категория, а ти си просто едно консуматорче-материалистче, вид *** - бананите растът по дърветата!
312
3
 
25
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
Какъв комунист бре ***? Та аз съм си жив капиталист-експлоататор бре ***, некадърно и мързеливо чакащо подеяния от ЕС - във вид на евросубсидии, а ако си избягал да живееш в страна членка на ЕС - социални помощи! ***, богати хора в бедна държава нема! Кагато държавата обеднява, естествено това засяга не само бедната прослойка на обществото! пп. схващаш ли, че борбата не е заради теб, а заради мен си, м? Схващаш ли, че ако бедният не е добре, то и богатият /такъв в БГ няма, щот богатств
311
21
 
23
 
! Отговори
факти преди 8 години
И с толкова много техника и 14 годишно бъхтене СССР най безславно напусна Афганистан през 1989-та година!Както и САЩ след това!Изводът е,че само с техника не става.Поне за сега.....
310
15
 
24
 
! Отговори
до 430 преди 8 години
Ауууу, ама вие *** пък големи идеалисти се извъдихте!Е,откога така?от утре или отдруг ден?Някога не бяхте такива доколкото си спомням.