Нова престрелка в Куманово

Полицаи са завардили всички входове в квартал Диво селище
Обновена: 10 май 2015 11:24 | 10 май 2015 10:15,
208
Нова престрелка в Куманово
Снимка: БТА

28 часа след началото на престрелката в Куманово, отново се чуват изстрели, предаде македонското електронно издание Telegraf, цитирано от "Фокус". Изданието посочва, че служители на полицията има на всички входове в квартал Диво селище в Куманово.

През нощта в града е било мирно, но от сутринта отново се чуват изстрели. Хеликоптери и безпилотни самолети прелитат над града, а се чуват и сирени на Бърза помощ. Забелязва се полицията да влиза в отделни къщи, а от една от тях се издига дим.

Министърът на вътрешните работи Гордана Янкулоска заяви, че петима полицейски служители са убити, а над 30 са ранени при операцията срещу група въоръжени мъже в албански етнически район в Северна Македония. По-късно стана ясно, че един от ранените служители на реда също е починал в болница, като общият брой на жертвите става шест.

Още по темата

Еврокомисарят по разширяване Йоханес Хаан поиска в Република Македония да бъде извършено пълно разследване на събитията, станали в района на Куманово.

"Дълбоко съм загрижен от събитията в региона на град Куманово, както и за загиналите и ранените там. Искам властите и всички политически лидери, като и лидерите на общностите да си сътрудничат, да възстановят мира и да направят пълно разследване на събитията по един напълно законен и прозрачен начин", се казва в съобщението на Йоханес Хаан.

"Искам всички фактори да демонстрират въздържаност. Трябва да бъде избегната всякаква ескалация, защото това е в интерес на стабилността на държавата", пише още еврокомисарят по разширяване на ЕС.

България изразява също загриженост по повод събитията в град Куманово.

"Изказваме съболезнования на семействата и близките на загиналите и ранените. Надяваме се сигурността в засегнатите райони на града да бъде възстановена възможно най-бързо и да се избегне по-нататъшна ескалация на напрежението и увеличаване на броя на пострадалите”,  пише в съобщение от външното министерство.

"Призоваваме всички политически фактори към отговорно поведение, в името на стабилността на Република Македония и региона. Считаме, че статутът на Република Македония на страна – кандидат за членство в НАТО и ЕС изисква бързо, прозрачно и цялостно разследване и установяване на случилото се, както и предприемането на всички съответни мерки в духа на върховенството на закона", завършва съобщението. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
nie sme v EU kakvo ni zanimavat s Kriminalni istoriiki na Vizantiici
52
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
такава държава Македония няма, няма и македонци, няма и македонски език, има варадрски българи и тетовски албанци, така че коминтерновците да спрат да рИавт, рано или късно Тетово ще си отиде у Албания, Охрид и Битоля ще си дойдат у нас,а оня дисниленд у Скопие че бъде взривен като мавзолея на Жоро тарабата Процеса е неизбежен !
51
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен сам аз преди 8 години
не ме интересува , да се избият там
50
2
 
10
 
! Отговори
US ARMY преди 8 години
Да се затвори границата с Македония и без тва само идват у нас да си купят Европейски документи за самоличност
49
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственото спасение за България е вечен военен съюз с Русия. Излизане от НАТО и вечен военен съюз с Русия. Който нападне България, все едно напада Русия. При такова положение ние отново ще станем суверенна държава и ще спрем албанците. Руски военни части трябва да направят военна операция в Косово и Македония. За 24 часа ще изчистят терористите и народът ще си отдъхне.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До брейда бе то англо-сакса измислиха македоните :) коминтерновска пропаганда
47
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С турците можем да се разберем. Турците не са ***, ако седнем да говорим с тях, ще се разберем мирно. Но с албанците няма как. Тия са много крив народ и наистина са туморът на Балканите.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анониментози тумор САЩ го отглеждат и хранят от години...
45
3
 
3
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Какво ни занимават с македонските , а не питат от къде имат Български лични карти закупени буквално на килограм особено Македонци в Германия с български документи за самоличност
44
1
 
20
 
! Отговори
от Гого до САЩ преди 8 години
Хайдеее, американците ги подкараха и тях по пътя на Украйна. Какво ли ще стане, откъсване на части от Македония и даването им на Албания? Свързване по суша на Турция с Албания? И без това във Вльора е нон-стоп пълно с Турски войски Или нещо друго? Какво ли са замислили във Вашингтон този път? Отново всички тръпнем в очакване най-вече макидонците. Добре, че нашите управляващи са на хранилка към САЩ и ще ни продадат без бой и без жертви. Браво на Боко! Браво на Плювньо!
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Искам всички фактори да демонстрират въздържаност. Трябва да бъде избегната всякаква ескалация, защото това е в интерес на стабилността на държавата", пише още еврокомисарят по разширяване на ЕС."Ето вижте колко са незапознати и неадекватни в ЕС. Навремето така създадоха Косово (което сега заплашва да се присъедини към Албания) и продължават да си въобразяват, че с албанците може да се комуникира единствено чрез диалог и басни за европейски ценности.
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е да седнем с албанците и да решим македонския проблем- Тетово и сееврната част в Албания, останалото за нас, както с румънците решихме с Крайовската спогодба Добруджанския проблем. Сега ясно е че сърбоманите и кремълските коминтерновци ще са против подобно решение, ама и Албания и ние сме членова на НАТО, така че проблема е решим във взаимоизгоден вариант
41
1
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Е па нали са велик народ с богата история.Тая държава няма да я бъде.
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е резултатът от политиката на САЩ в региона
39
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вардаските българи имат един изход - референдум за присъединяване към България ТОВА Е !
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бай Дельо 49Най вероятно е някое евро... но по някое време тази година ще му се отвори доста работа да си изработи парите така да се каже :)
37
7
 
6
 
! Отговори
В,Василев преди 8 години
Нали бяха Велики Макетата , , , , , и кво стана ? Аз специално няма да забравя случката пребирам се от Македония със сина ми който беше тогава на 7 год , и митничаркат ми /с камион/вика минавай , изкача друг митничар и ми вика *** да * и бугарска къде си тръгнал , , , , , тат така , нека сега ги * албанците , те са крива нация макетата , , ,
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От гледна точка на Българския национален интерес, един конфликт в Македония между шиптъри и сърбомани е добре дошъл, не е лошо да се поизтрепат едни други малко, пък за нас Охрид и Битоля :)
35
3
 
13
 
! Отговори
0 преди 8 години
България май ще се измести леко на запад,но за жалост ще се смали от югоизток
34
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Албанците са огромен проблем на Балканите. Те са огромен тумор, който расте и става все по-голям и трябва да бъде изрязан, иначе няма да спре да расте.