Нова престрелка в Куманово

Полицаи са завардили всички входове в квартал Диво селище
Обновена: 10 май 2015 11:24 | 10 май 2015 10:15,
208
Нова престрелка в Куманово
Снимка: БТА

28 часа след началото на престрелката в Куманово, отново се чуват изстрели, предаде македонското електронно издание Telegraf, цитирано от "Фокус". Изданието посочва, че служители на полицията има на всички входове в квартал Диво селище в Куманово.

През нощта в града е било мирно, но от сутринта отново се чуват изстрели. Хеликоптери и безпилотни самолети прелитат над града, а се чуват и сирени на Бърза помощ. Забелязва се полицията да влиза в отделни къщи, а от една от тях се издига дим.

Министърът на вътрешните работи Гордана Янкулоска заяви, че петима полицейски служители са убити, а над 30 са ранени при операцията срещу група въоръжени мъже в албански етнически район в Северна Македония. По-късно стана ясно, че един от ранените служители на реда също е починал в болница, като общият брой на жертвите става шест.

Още по темата

Еврокомисарят по разширяване Йоханес Хаан поиска в Република Македония да бъде извършено пълно разследване на събитията, станали в района на Куманово.

"Дълбоко съм загрижен от събитията в региона на град Куманово, както и за загиналите и ранените там. Искам властите и всички политически лидери, като и лидерите на общностите да си сътрудничат, да възстановят мира и да направят пълно разследване на събитията по един напълно законен и прозрачен начин", се казва в съобщението на Йоханес Хаан.

"Искам всички фактори да демонстрират въздържаност. Трябва да бъде избегната всякаква ескалация, защото това е в интерес на стабилността на държавата", пише още еврокомисарят по разширяване на ЕС.

България изразява също загриженост по повод събитията в град Куманово.

"Изказваме съболезнования на семействата и близките на загиналите и ранените. Надяваме се сигурността в засегнатите райони на града да бъде възстановена възможно най-бързо и да се избегне по-нататъшна ескалация на напрежението и увеличаване на броя на пострадалите”,  пише в съобщение от външното министерство.

"Призоваваме всички политически фактори към отговорно поведение, в името на стабилността на Република Македония и региона. Считаме, че статутът на Република Македония на страна – кандидат за членство в НАТО и ЕС изисква бързо, прозрачно и цялостно разследване и установяване на случилото се, както и предприемането на всички съответни мерки в духа на върховенството на закона", завършва съобщението. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Полицаи са завардили всички входове в квартал Диво селище"Щирлиц си мисли: "Голяма работа, аз пък ще изляза през изхода"
32
7
 
6
 
! Отговори
citizen преди 8 години
атакиста, поне се запознай с историята, да не се излагаш. Дпс през периода 1991-2001, винаги са се движили около 7 процента - 300-350 хиляди гласа. След появата на атака, от 2005-та насам, процента на дпс се удвои. Случайност? Не съвсем.
31
5
 
20
 
! Отговори
Бугарин преди 8 години
Веднага да се затвори границата, да се огради с мрежи и да се пусне ток. Тия мумуни ще хукнат към нас и няма да има отърване. Да се спре издаването на български пасоши на тия ***.
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това,което прогнозирах от много години,започва да се случва.Властите в така наречената БЮРМ заслепени от омраза плюеха срещу България и мачкаха българското население,албанците готвеха грозен сценарии.Това,което предвиждах,че БЮРМ ще се разцепи на две и албанците ще си вземат половината територия се сбъдва.А останалата част трябва да се определи към кого да се присъедини.Изкуствено създадената държава се разпада по естествен път.Сбогом мечти за ЕС и НАТО
29
6
 
24
 
! Отговори
Бай Дельо преди 8 години
Къде са америчките дето се грижиха за шиптърите? Ще плачат за Милошевич ама късно.
28
6
 
6
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Тези простотии си ги разказвай някъде другаде, границите си сме ги маркирали в ООН, а в ЕС сме приети в този си вид. Искат или не, ще се включат в защитата на територията.
27
3
 
31
 
! Отговори
citizen преди 8 години
"Група въоръжени мъже"? Така ли, политически коректните "журналисти" от днес.бг, наричат про-албанските мюсюлмански Терористи?Защо уж "американските" медии, Дневник например, наричат нещата с истинските им имена, а вас ви е Страх?
26
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко 2017 всичко ще си дойде на мястото, северната част населена с албанци ще си отиде у Албания, останалата част ще си дойде у България, това е договорено отдавна, разбира се сърбомани и русофили ще работят здраво против това, но усилията им този път ще останат напразни :)
25
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера Божидар Димитров в интервю за Блиц каза, че вижда украински сценарий в случващото се и че в Македония ще пламне гражданска война с невъобразими последици. Мисля, че колкото и да са гадни македонците, трябва България категорично да ги подкрепи, е не просто да изразява загриженост. Иначе като нищо ще се окажем по средата между измислената Велика Албания и апетите на Ердоган за Велика османска империя. Ще ни сготвят и ще ни сдъвчат за нула време!!!
24
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Македония става страшно! Американците искат да разпалят гражданска война на Балканите! Господ да ни е на помощ!
23
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Еврокомисарят по разширяване Йоханес Хаан поиска в Република Македония да бъде извършено пълно разследване на събитията, станали в района на Куманово."Още не са станали част от ЕС, пък Брюксел вече започна да раздава заповеди. Остана по инерция да ги заплашат със спиране на фондовете.
22
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното падение на продажните *** от центъра наСофия - радват се, че албански ганстери избиват македонски полицаи - българи. Което са правели царските офицери през ВСВ. Цели македонски села са разстрелвани, заради убийство на германски войник. В името на цар Борис.
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 30Отиди в Скопие и кажи публично, че си Българин.И после им гледай отношението !
20
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се радвайте, ако се разпадне Македония. Вярно, че са измислена нация и не обичат никой, но по-добре с тях да граничим, отколкото с шиптърите - търговци на органи, най-долното и отвратително племе на континента,.
19
4
 
5
 
! Отговори
make преди 8 години
до 13 не е политкоректно да се пише за албански мюсюлмански сепаратисти
18
10
 
14
 
! Отговори
Янукович преди 8 години
В ДНР - бунтовници и опълченци.В Македония - "терористична група".
17
8
 
21
 
! Отговори
В ЙЕМЕН ТЕРОРИСТИ преди 8 години
а в МАКЕДОНИЯ - бунтовници. Ех НАТО, НАТО , що си тъй ЛЪЖОВНО
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То входовете хубаво сте ги завардили, а изходите?
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Август 2011 г. ЕС назначи Джон Уилямсън, бивш американски посланик за ръководител на групата, разследваща косовски официални лица свързани с трафика на човешки органи.Обвинява се Хашим Тачи и други командири от АОК, Престъпленията включват отвличания, незаконни задържания, убийства, контрабанда на наркотици, както и "насилствено отстраняване на човешки органи с цел незаконен трафик", се твърди в доклада. В него се обвинява Тачи, че "лично е разпореждал - и в някои случаи лично е контролирал" част от престъпленията по време на последната война на Балканите.
14
5
 
8
 
! Отговори
хммм преди 8 години
въобщеее не ме интересува за тия . Само да искат могат да погледнат истината, но от край време ламтят за собствено управление и държава, водят тотално антибългарски провокации, а ние все сме с тях. Трябваше една война да направим на времето, естествено Сърболяците веднага щаха да се включат да ,,ги пазят,, Но гърчуляците може да са ни от полза в конфликта, както много ги обичат... поне нямаше да им се дупят политиците ни сега