Нова престрелка в Куманово

Полицаи са завардили всички входове в квартал Диво селище
Обновена: 10 май 2015 11:24 | 10 май 2015 10:15,
208
Нова престрелка в Куманово
Снимка: БТА

28 часа след началото на престрелката в Куманово, отново се чуват изстрели, предаде македонското електронно издание Telegraf, цитирано от "Фокус". Изданието посочва, че служители на полицията има на всички входове в квартал Диво селище в Куманово.

През нощта в града е било мирно, но от сутринта отново се чуват изстрели. Хеликоптери и безпилотни самолети прелитат над града, а се чуват и сирени на Бърза помощ. Забелязва се полицията да влиза в отделни къщи, а от една от тях се издига дим.

Министърът на вътрешните работи Гордана Янкулоска заяви, че петима полицейски служители са убити, а над 30 са ранени при операцията срещу група въоръжени мъже в албански етнически район в Северна Македония. По-късно стана ясно, че един от ранените служители на реда също е починал в болница, като общият брой на жертвите става шест.

Още по темата

Еврокомисарят по разширяване Йоханес Хаан поиска в Република Македония да бъде извършено пълно разследване на събитията, станали в района на Куманово.

"Дълбоко съм загрижен от събитията в региона на град Куманово, както и за загиналите и ранените там. Искам властите и всички политически лидери, като и лидерите на общностите да си сътрудничат, да възстановят мира и да направят пълно разследване на събитията по един напълно законен и прозрачен начин", се казва в съобщението на Йоханес Хаан.

"Искам всички фактори да демонстрират въздържаност. Трябва да бъде избегната всякаква ескалация, защото това е в интерес на стабилността на държавата", пише още еврокомисарят по разширяване на ЕС.

България изразява също загриженост по повод събитията в град Куманово.

"Изказваме съболезнования на семействата и близките на загиналите и ранените. Надяваме се сигурността в засегнатите райони на града да бъде възстановена възможно най-бързо и да се избегне по-нататъшна ескалация на напрежението и увеличаване на броя на пострадалите”,  пише в съобщение от външното министерство.

"Призоваваме всички политически фактори към отговорно поведение, в името на стабилността на Република Македония и региона. Считаме, че статутът на Република Македония на страна – кандидат за членство в НАТО и ЕС изисква бързо, прозрачно и цялостно разследване и установяване на случилото се, както и предприемането на всички съответни мерки в духа на върховенството на закона", завършва съобщението. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
6
 
! Отговори
Kiko преди 8 години
Хората си ценят държавата,а ние ?!?! Това при нас никога няма да стане,всеки го е шубе и си наляга парцалите...Хак да ни е...
92
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак мюсулмански терористи вършат престъпления и убиват невинни хора, защото такава им е религията -насилствена и водеща до размирици, насилия, убийства, които само искат да убият и ограбят другите каквито престъпления срещу човечеството са вършели и нацистите срещу човечеството, защото са искали да завладеят и заграбят всичко, без да ги е грижа за живота и правата на другите.
91
5
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Сега е момента Македонците да изтребят Албанските екстремисти.Нито Европа нито НАТО ще се застъпи за тях.Дори обратното!!! Реваншистка вълна се навдига в Европа и сигнали за това са Анти Ислямските шествия в най-толерантните градове в света Лондон и Париж.Както и признаването на Арменския геноцид.Много скоро ще се започне масовото прочистване на Европа !!!
90
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иде краят на Македония, защото няма сила, която да демократизира албанците и косовските шиптъри...ако ли пък си мислите, че Република Турция е демократична държава, също горчиво се лъжете! Корана не почита демокрацията, както и нашия Синод не почита републиката- на тях им трябва цар(падишах)! Две кардинални грешки направиха комунистите- не заличиха религията и развъдиха цаганията!
89
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България Албания и Хърватска ЩЕ са с ОБЩА ГРАНИЦА
88
9
 
17
 
! Отговори
ton40 преди 8 години
Nqma po - golemi balgaromrazci ot makedoncite, za razlika ot tqh albancite ni bogotvorqt.
87
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 146 и вашия ред иде 4арвени предатели
86
2
 
4
 
! Отговори
до 143 преди 8 години
За да расъждавате така, трябва да сте егати извратеният ***..раст.
85
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Наблюдател Косово никога не е било сръбско дори и при СТЕФАН Душан ТОГАВА си е владение на зета 4ерна гора не на рашка сърбия и то за кратко 12 г НО Е БИЛО САМОСТОЯТЕЛНО КНЯЖЕСТВО над 67 години
84
5
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Запада насилствено създаде измислената а и уродлива държава Косово, а сега се чуди какво става в другата измислена държава Македония. Всъщност тече същия албански сценарии. Просто тия изчакаха народите да ги обхване късата памет. Както ги хвана за северен Кипър...
83
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще помогна на албанците да затрият всяко 4ервено сръбско *** от УДБА СВОБОДА ЗА МАКЕДОНИЯ
82
1
 
21
 
! Отговори
sofeto преди 8 години
Щом в скопските ТВ"новости"не е включен "бугарскиот окупатор" нема нищо опасно в тази србска провинция!!!
81
5
 
24
 
! Отговори
хъм преди 8 години
Тук имат пръст американците. Трябва им нестабилен регион за да си прокарват интересите.
80
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много неподготвени и още повече екзалтирани коментари.В Македония вече може да се каже , че етническото прочистване и подмяната на македонците с албанци е към своя край, защото албанците вече са абсолютно мнозинство.Фактите само показват , какво е бъдещето на България , когато българите станат малцинство.
79
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВанчеМаке, вие самите насъсквате целия свят срещу себе си като не се свените най-нагло да крадете история от всички, перчите се като петли със грандоманско самочувствие, непокрито абсолютно с нищо и демонстрирате яростна омраза към кръвните ви братя-българите. Дето се вика - Що е маке се е юнак, що е юнак се е ла.но...
78
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сунити и бекташи са мюсулмани и е преобладаващо население в Албания,та шоп излиза че е турчин, а мечтата им за *** досега е била не изпьлнима зарад руснаците,сигурно бая пари са наливали за каузата си едно време
77
9
 
50
 
! Отговори
край преди 8 години
Численост на армиите на Балаканите ТУРЦИЯ - 682 000 ГЪРЦИЯ - 184 000 (при тази криза) РУМЪНИЯ - 85 000 СЪРБИЯ - 29 000 (без паравоенните отряди, с които става около 100 000) БЪЛГАРИЯ - 24 000 (на последно място)ЗАТВОР ЗА ПОЛИТИЦИТЕ ОСТАВИЛИ БЪЛГАРИЯ БЕЗАРМИЯ В РАЗМИРНИЯ 21 ВЕК
76
2
 
11
 
! Отговори
до шоп преди 8 години
Спри да се друсаш
75
24
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
България и Албания са естествени съюзници. Това е истината. България и Албания имат да си връюат територии, всички останали са грабили от нас. Траки и илири са братя по кръв.
74
18
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Отдавна е време България да има обща граница с Косово. В краен случай с Прешево. Тука някакъв прос полуруски беше написал, че не трябвало да имаме обща граница с Албания. Защо, юроде?