Москва отказа паметна плоча за Немцов

Трябвало да минат поне 2 години след смъртта на политика
11 май 2015 22:47,
115
Москва отказа паметна плоча за Немцов
Снимка: архив Reuters

Властите в Москва отговориха с отказ на предложението на депутата на Държавната дума Дмитрий Гудков да се увековечи паметта на убития на 27 февруари опозиционен лидер Борис Немцов, алармира BBC Russian, цитирана от „Нова телевизия”.

Още по темата
“Няма никакъв политически подтекст в решението на Общината…”, изтъкна вицекметът на руската столица по социална политика Леонид Печатников. По думите му „то е взето изключително от гледната точка на изискванията на московското законодателство”.

Мемориалните плочи по местожителство се инсталират не по-рано от 10 години след смъртта на лицето, гласи отговорът на муниципалитета. Същевременно по месторабота – не по-рано от 2 години след смъртта, ако не последват други нареждания от страна на кмета на столицата или президента на Руската федерация.

Независимият депутат, близък до опозицията, предлагаше още поне 2 различни варианта за увековечаването на паметта на Немцов. Един от тях е да се преминенува Големият москворецки мост срещу Кремъл, където бе убит политикът, другият – да се кръсти улица на името на опозиционния лидер.
 
„В случая с Борис Немцов временните ограничения биха могли и да бъдат пренебрегнати, тъй като трябва да си даваме сметка, че това беше формажор, който излиза извън рамките на закона”, категоричен е Дмитрий Гудков. По думите на младия политик властите на Москва биха могли да инициират и промени в градското законодателство, за да се позволи да се увековечи паметта на политика без протаквания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
паметници на фашисти не трябва да има
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро и на Лилипутин щему направят паметна плоча, за да има къде да плюем когато минаваме край нея.
47
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Тоя депутат и сам не си вярва, какви ги приказва. От кога пък Немцов стана герой? И с какво - че се разхожда с украински гастрольорки ли?
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 68Само че руските спътници са с 90% френски компоненти.Ти май искаш да ни убедиш, че САЩ са изостанали с технологиите ? Я посочи някой руски компютър. Сещам се за един с двуядрен процесор на 800 MHz. Синът ми няма да подкара една съвременна игра на този.За автомобили и подобни неща няма какво да питам.
45
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Паметна плоча ли ? Руснаците се кичат с фанелки с лика на Путин. Тотално са зомбирани тия хора. Това е най-страшното и жалкото. В 21-ви век подобно нещо е просто нелепо. Както е тръгнало, скоро и Сталин ще реабилитират. И ще се обединят със Северна Корея.Тия хора живеят в друг свят и в друго време.
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Около Кремъл е запазено само за КГБ ченгета, другите ги очистват със "снегорин".
43
2
 
9
 
! Отговори
СМЕРШ преди 8 години
Немцов е като Луканов...полуполитик,полумафиот,полудемократ,полунещо! Застреляха го заради некви далавери,а не защото пречи на Путин. На него въобще не му дреме за опозицията,ако реши и законодателството ще промени и пак ще ги разкара,плюс това силовите структури са му верни, Ако на всеки убит руснак правиха плоча,то Москва ще заприлича на мемориален парк.
42
1
 
9
 
! Отговори
до89анонимен преди 8 години
Не дребен мошеник а много голям и мразещ Русия и руснаците .За него всичко беше да има много пари и другите да са бедни и зле.
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО СЕ ВДИГНЕ ПЛОЧА НА ТОЯ ЖЕНКАР И ДРЕБЕН МОШЕННИК НЕМЦОВ Е ВСЕ ЕДНО В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДА БЪДЕ ИЗДИГНАТА ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ИВО КАРАМАНСКИ,ЖОРО ИЛИЕВ И НА ДРУГИТЕ ПОДЗЕМНИ БОСОВЕ РАЗСТРЕЛЯНИ В СОФИЯ И НА ПАМЕТНАТА ПЛОЧА ДА БЪДАТ ПОМЕНАТИ КАТО(ЖЕРТВИ) НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕХОД И КАТО БОРЦИ ЗА (ДЕМОКРАЦИЯ)
40
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУСИЯ ЩЕ ИЗВЕДЕ ОТ БАЙКОНУР АМЕРИКАНСКИ НАВИГАЦИОНЕН СПЪТНИК.РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЕРАЗПОРЕДИЛОДА СЕ ОСИГУРИ СТАРТ ОТ КОСМОДРУМА В БАЙКОНУР НА КОСМИЧЕСКИЯ АПАРАТ НА САЩС ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ДИ ЕЛ ЕЛ 2.ТОВА ЩЕ СТАНЕ С РАКЕТА ПРОТОН М И УСКОРЯВАЩ БЛОК БРИЗ М. ЦИОНИСТКАТА КЛОАКА САЩ ВЕЧЕ ДОРИ НЕ МОГАТ САМИ ДА СИ ИЗСТРЕЛЯТ В КОСМОСА САТЕЛИТИТЕ.ДОРИ СЕВЕРНА КОРЕЯ И ИРАН САМИ СИ ПРАЩАТ В КОСМОСА САТЕЛИТИТЕ.САЩ ОСВЕН ЧЕ СА ЖАЛКИ ВЕЧЕ СА И СМЕШНИ .
39
0
 
9
 
! Отговори
вашта леля преди 8 години
трябва да си даваме сметка, че това беше формажор-ко кайш беше - формажор!? Туй някаква нова торта лий?
38
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали конгресмените и кметът на Балтимор ще разрешат да се издигне паметна плоча на убития Фреди Грей.
37
4
 
20
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
Този Немцов по значителна фигура ли е от Асандж,Сноудън,Арафат,Брейвик,Милошевич,Орбан и много др. герои и борци за Правда и Свобода,против световния колониализъм!?...
36
0
 
7
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Когато става дума за Комунизъм,Капитализъм и произтичащите от тях Фашизъм,Болшевизъм и така наречената либерал-Демокрация....не забравяйте кои ги измислиха и кои прескачаха от една система на друга когато им беше угодно...пък тогава се дърпайте за косите!.....
35
10
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Тази сутрин интелектуалните ви напъни бутат масло... Не-феновете и феновете на Путин с в състояние всяка новина да превърнат в "сега или никога"
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до член на ***............дупето вече сме го дали--на Обама....
33
4
 
16
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До 88Дааа... Пустата му Турция!!! Уж натовци пък руски газ купуват, как да не ги мрази човек е да не ги демократизира!
32
3
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
До междунар. журналист..............Просто в Русия се спазват законите--А там има закон,че паметник се слага 10 год след смърта на човека-просто е.....И преди да пишеш простотии,си проверявай инфото...А народа на Украйна го избива бандеровската-фашиска хунта в Киев--цял свят вече го разбра това--време е,и ти да го разбереш.....
31
1
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 85Жалко, че се забравили да включим клауза за доставка на безплатен газ...
30
1
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До междунар. журналистПример за крокодилски сълзи ще имаш възможност да видиш, ако Обама се появи скоро пред медии! Напоследък се е покрил, явно репетира усилено!??