Нефт е изтекъл в р. Хъдсън след пожара на АЕЦ в щата Ню Йорк

Екипи работят по ограничаване на разлива, не е ясно какво е количество му
11 май 2015 07:28, Анисия Иванова
18
Нефт е изтекъл в р. Хъдсън след пожара на АЕЦ в щата Ню Йорк
Снимка БТА

Неизвестно количество нефт е изтекло в река Хъдсън в резултат на избухналия в събота пожар на АЕЦ "Индиан поинт" в щата Ню Йорк. Това заяви губернаторът на щата Андрю Куомо, който снощи за втори път посети мястото на аварията, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Пожарът на АЕЦ, разположена на 65 км северно от град Ню Йорк, беше напълно ликвидиран в събота и няма никакви щети на реакторите, но в резултат на пожара и последвалия взрив в трансформаторна подстанция е изтекъл нефт. Първоначално нефтът попаднал в резервоар, от който прелял и се излял в почвата, а оттам в реката, посочил Куомо, който неколкократно е призовавал за закриване на централата поради опасната й близост до гъстонаселения Ню Йорк.

Екипи работят по ограничаването и изчистването на нефтения разлив, но не е ясно какво количество е изтекло, отбеляза губернаторът.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
виц преди 8 години
"Нефт е изтекъл в р. Хъдсън след пожара на АЕЦ в щата Ню Йорк"А за пожара никой ли няма да каже нищо?Като в нашия виц: "...командир, дежурството мина без произшествия, само коня умря..."
10
0
 
0
 
! Отговори
ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕ преди 8 години
Не една а няколко лъжи се насъбраха вече..Защо ще гасят реакторите ако няма нищо сериозно? Няколко експлозии?!?! Странен бял дим над централата??? Прикриват нещо тия..Нещастна история еййй,само некви инциденти се случват напоследък..Напълни се с "пророци","синове на богове","пратеници на извънземните","галактически федерации"....Някой нарочно иска да побутне нещата към край,то само трябва малко в началото и то после си тръгва..Отвсякъде ни затрупват с проблеми...
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да не се допускат фирми от САЩ до енергийната инфраструктура в България! Опасни са, освен, че имат склонност да корумпират туземските правителства.
8
0
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
тъкмо сезачудих какво търси нефт в атомна централа, а то било трансформаторно масло, изгубени в превода
7
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 12В съвтцките аец такива неща не се случват - направо започват с фоерверки
6
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 8 години
Егати превода. Предполагам че в оригинал е пищело Oil, които означава и масло и нефт. Но преводача явно няма грам мозък в главата си.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая атомна централа и нефтът са добри, лоши са на другите.
4
0
 
26
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Това ще е високооктанов нефт, ще го познаете по това, че вечер свети в зелено ;)
3
0
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До ККПреводачите на "Днес" са като на другите сайтове-гола вода!Или е само един-Гугъл,а тези които набират текста нямат обща култура....Пределно ясно е,че в една АЕЦ няма нефт,да не е рафинерия!?Може да има дизел за аварийните генератори и естествено масло в трансформаторите.Трансформаторното масло се доближава по вискозитет до нафтата гори и тече като нея.В България често се краде и използва като заместител на дизела.
2
1
 
26
 
! Отговори
КК преди 8 години
И въобще за нефт ли става въпрос или дизелово гориво? Или масла? Нещо тук има грешка.... в превода или в изказването...
1
1
 
30
 
! Отговори
KK преди 8 години
Винаги се знаят какви са запасите от нефт на една АЕЦ. Безумно е да се твърди обратното. Значи се крие нещо друго!