Петима загинаха при нападение срещу къща за гости в Кабул

Три от жертвите са чужденци, никой не е поел отговорност за атентата
Обновена: 14 май 2015 08:09 | 14 май 2015 07:50,
2
Петима загинаха при нападение срещу къща за гости в Кабул
Снимка: Reuters

Петима души, включително трима чужденци, бяха убити при нападението срещу къща за гости в афганистанската столица Кабул, предадоха световните агенции.

Шестима бяха ранени, а 54 заложници са спасени, съобщава Асошиейтед прес. ТАСС съобщава, че най-малко петима чужденци са загинали, позовавайки се на информация на телевизия "Ал Арабия". Според същата информация нападателите са били най-малко петима, а не трима, както беше съобщено по-рано.

Според ДПА сред ранените има трима служители на къщата за гости, двама чужденци и един войник.

По данни на Ройтерс, получени от дипломатически източници, сред загиналите има един американец и двама индийци. Засега не са известни подробности за самоличността на жертвите.

Ръководителят на полицията в Кабул генерал Абдул Рахман Рахими съобщи, че нападението е започнало към 8:30 часа местно време (16:30 по Гринуич). Нападателите са открили огън по ресторанта на къщата за гости "Парк палас". Някои от гостите са били там за предстоящ концерт, а други са вечеряли.

Афганистанските специални служби осъществиха петчасова операция по спасяването на заложниците. Полицейският началник съобщи, че полицията е убила най-малко един нападател, но не даде други подробности. По време на обсадата бяха чути две експлозии.

Никой не е поел отговорност за нападението, но стилът му прилича на нападенията на талибаните, отбелязват Ройтерс и АП. Те засилиха нападенията си, след като обявиха "пролетната офанзива" след изтеглянето на повечето чуждестранни войски от страната. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: къщаКабулнападение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари