Машинистът на влака, дерайлирал в САЩ, не помни момента на катастрофата

Скоростта е била увеличена в последната минута преди инцидента
15 май 2015 11:17, Елка Василева
7
Машинистът на влака, дерайлирал в САЩ, не помни момента на катастрофата
Снимка: Reuters

Машинистът на влака Амтрак, който дерайлира край Филаделфия и уби осем души, не си спомня момента на катастрофата, каза неговият адвокат. Това усложнява разследването на злополуката, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Следователите не могат да разберат защо, навлизайки в остър завой, влакът се е движел със скорост два пъти по-висока от предвидената за този участък.

Разследващите са озадачени и от факта, че влакът е ускорил рязко в последната минута, преди да излезе от релсите от 110 на 160 километра в час. Още не е ясно дали това е било направено ръчно. Засега не са открити проблеми с релсовия път и сигнализацията.

Междувременно стана ясно, че въпреки натиска от страна на Конгреса и регулаторните органи компанията Амтрак не е монтирала по цялото протежение на релсовия път система, която използва джипиес, радио и компютри, за да попречи на превишаване на скоростта. Президентът и главен изпълнителен директор на Амтрак Джоузеф Бордман каза, че тази технология вече е монтирана по голяма част от Североизточната линия, но не и на завоя, на който стана катастрофата.

Идентифицирана бе и последната, осмата жертва на трагедията. Това е италианският бизнесмен Джузепе Пирас, потвърдиха италианските власти.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: САЩдерайлирал влак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Ау! Ей това е влак - да ускори от 110 на 160 за една минута! Уважавам САЩ!
2
3
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
такива като теб и днес."бг" ли бе ......
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е като нашите *** не помнят нищо от последните 70 години!