НАТО ще защитава Балтийските страни

В трите републики ще има по един батальон на Алианса
Обновена: 15 май 2015 10:23 | 15 май 2015 10:20, Анисия Иванова
35
НАТО ще защитава Балтийските страни
Снимка: Bulgaria On Air

НАТО е готов да защити Балтийските страни от външна заплаха. Това заяви генералният секретар на Алианса, Йенс Столтенберг в Анталия.

Литва, Латвия и Естония ще увеличат военния контингент на териториите си на фона на нарастващата активност на руските части в региона.

Идеята на Алианса е във всяка от трите републики да има по един батальон натовски войски, съставени от национални войски от страните членки, които ще се сменят на ротационен принцип по одобрен от НАТО график.

Една бригада в НАТО е съставена от няколко батальона и числеността ѝ се движи между 3000 и 5000 души.

На срещата си на върха в Уелс миналата година лидерите се договориха на ротационен принцип да поддържат войски и оборудване в района, но не и да се създават постоянни бази на НАТО в Литва, Латвия, Естония и Полша.

Още по темата вижте във видето на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
ЧК преди 8 години
Нека си разполагат каквото искат..тяхно право е след като ги е страх! Просто не трябва да очакват от другата страна да има само полицаи,както на нашата южна граница. Това е положението,и от двете страни има военни! Не мога да разбера защо на нещо толкова обикновенно се отдава такова внимание? Преди 25 г. имаше струпване от милион войници от двете страни.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кого ще ги защитава от извън земните ли ?
19
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 24Шопе за разлика от теб аз попрочитам какво става в РФ. Да половината бюджет е изразходван но това са за всички договори на парче. Тоест. Сухой трябва да достави 16 Су-35С плаща му се януари и след това оправяй се - тоест ако има инфлация Сухой ще грузне дръвцето. Но от друга стана всички компании имат и печалба. По този начин ако инфлацията е голяма ще изяде печалбата на компаниите.Освен това умнико военния бюджет не е 9% а 4.4% точно толкова е и за САЩ.
18
10
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Боби Стига говори глупости, вече ставаш смешен с доктрините си. Много добре знаеш, че фалиращата Русия няма да посмее да застраши натовска военна част. Русия е изхарчила вече половината от годишния си военен бюджет, който в резултат на девалвацията на рублата и инфлацията (двойно на прогнозираната), е 9% от бюджета. С такъв процент военни разходи, фалитът е неизбежен.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, че то нато-нациките къде са се оправили и кого са защитили, че стигнаха и тези три джусжета да "охраняват"? Който е бил под "закрилата" на това милитаристично образование, не е прокопсал.На говедарите, докато им трябваш и си им полезен - си им приятел.После те захвърлят като употребена носна кърпичка. НЯМА НИТО ЕДИН ПРИМЕР ДОСЕГА ДА СА ПОДДЪРЖАЛИ В НУЖДА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ (сателитите) Както укруината я употребиха, разбъркаха и сега ще я зарежат.А може би точно в това е идеята-управляемия хаос?
16
3
 
10
 
! Отговори
ЧАР преди 8 години
НАТО ЩЕ ЗАЩИТАВА ОТ НЛО - ОБАЧЕ НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА " ВОЙСКИТЕ КОИТО ЧЛЕНУВАТ".АМИ НА ТАЯ ПРАЗНА ХАЗНА И НА ТИЯ ДЪЛГОВЕ ЗАЩО ДА НЕ ДАВАМЕ И ЗА НАТО.НЕНОРМАЛНА УПРАВИЯ !
15
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 181. Защитна доктрина - Контрабатарейна и контраартилерийска подготовка. Ако се знае че ще има конфликт унищожаване на основна част от силите на противника дистанционно се води превантивна мярка. Трябва военни да навлезнат на чужда територия за да е АГРЕСИЯ(първа война срещу Ирак, Операциите на Израел и т.н.2. Агресивна доктрина. - Унищожаване на НАТО сили в прибалтийските републики без навлизане на територията им може да доведе до преврат или други действия тип "Цветна Революция"
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5000 човека от НАТО + местната армия са достатъчни да се справят с 10-15 000 зелени човечета. Оттам нататък ако някой иска да си играе на маршал Жуков, ще получиядрен удар.
13
1
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Боби Боби, ама ти говориш за нападение от страна на Русия, така ли? За какво прострелване на територията, за какво безумие от военна гледна точка? Смятате да нападате с групи армии ли?
12
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Михаил СалтыковПият и КРАДАТ, е превода. Последната кражба е 14 милиона тона дизелово гориво от резерва на Арктическата групировка на руската армия. Гесеемчиците го изписали по документи и го продали.
11
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Цялата тази галимация е хвърляне на прах в очите. И приспиване параноята подклаждана от запад в самите прибалтийски страни и ПР акция -"Вижте колко сме ПО-ПО-НАЙ"Една бригада от 5000 човека за площ колкто България и то защитата е Север/Юг Като няма къде да бягаш защото тила ти е Баренцово Море. Нямам Думи. От военна гледна точка е БЕЗУМИЕ. На всичко отгоре територията на тези 3 страни се прострелва нс 100% с тактическите комплекси на СВ на Москва. А авиацията може да удари всяка точка за 15мин.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бригадир с каскет Да, когато го произведа в достатъчни количества...
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия ако иска само с войската която беше на парада може да превземе половин Европа без проблеми
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западната пропаганда измисля нереални заплахи, за да оправдае увеличаване на военните разходи на фона на нарастваща стегнация в Европа
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Америка е единствената страна, която отиде от варварство към упадък, без цивилизация по средата ! ОСКАР УАЙЛД
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сегашната нестабилност в Европа, на Близкия Изток и в Азиатско-Тихоокеанския регион (АТР) е обусловена от опитите на Вашингтон да отсрочи неизбежния залез на своята хегемония на международната арена. За тях си е национална трагедия, но живота си тече и светът се върти. Последните ще бъдат първи, а първите последни.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименРуснаците имат оръжие - дрънкат си го. Балтийските републики като нямат - ще дрънкат чуждо. То и с онази работа е така.
4
7
 
21
 
! Отговори
CC преди 8 години
ОТ КОГО?????!!! НАТО СА ПСИХАРИ - ПАРАНОИЦИ. ДА СЕ ПРЪЖДОСВАТ И ДА СИ СТОЯН В АМЕРИКАТА ЧЕ МАЙКАИМ.....
3
3
 
28
 
! Отговори
Семпъл въпрос преди 8 години
НАТО всъщност означава въоръжените сили на САЩ. Е, за парлама заедно с туземни войници. Русия била дрънкала оръжие! Да си дрънка колкото си иска на своя територия, кой може да помисли даже да й забрани? Питам: какъв беше този "парад" в Тарту с "Абрамс"-и и "Брадли"-та на 200 метра от руско-естонската граница?"Мостът на дружбата" и Ивангород! Айде де, отбраняват! Никой не е нападнал Естония, на Русия не й е нужна. Тази страна не е имала своя държавност до 1918 г. Датчани, тевтонци, Империята!
2
0
 
11
 
! Отговори
ТИХ ВЕЛИКАН 681 преди 8 години
Молдова е следващата.