Куманово може да е сценарий за дестабилизиране на Балканите

Според Ал. Йорданов така се измества вниманието от Украйна
16 май 2015 16:06, Екип на Bulgaria On Air
48
Куманово може да е сценарий за дестабилизиране на Балканите
Снимка: Bulgaria On Air

Случилото се в Куманово може да се използва за дестабилизиране на Балканите. Това може да е сценарий за изместване на световното внимание от войната в Украйна. Това заяви бившият посланик на България в Македония Александър Йорданов в предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

„При евентуален конфликт и дестабилизация на Балканите винаги ще се намерят гласове, които биха поканили Русия да се появи като умиротворител и спасител на християнското население в региона“, каза Йорданов. "Това би бил един лош и дори зловещ сценарий," коментира Йорданов.

"Не е случайно това, че именно в Куманово се случи този инцидент - населението там е от различни етноси, като 10 на сто от него е от сръбски етнос," смята бившият ни посланик в Скопие. Това според него обяснява появилите се съобщения за отправяне на сръбски четници към Македония и обявената повишена готовност на сръбската армия.

„След инцидента в Куманово, след оставките на министри, след антиправителствените протести и становищата на международната общност в лицето на чуждите посланици в Скопие едва ли правителството на премиера Никола Груевски може да се задържи дълго на власт“, прогнозира бившият посланик.

Още коментари за протестите, стрелбите в Куманово и подслушванията в Република Македония - днес от 18 часа - в разговора на Милена Милотинова с Александър Йорданов, както и с бившия кореспондент на БНТ в Скопие Нина Спасова, Зоран Талевски от агенция Фокус и Борян Йовановски от македонското издание Нова, в предаването "Брюксел 1" по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
38 и 41 са един и същи. Господинът, когото споменаваш почина. Беше Божков, не Йорданов. ?!?!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я тоя господин наречен 10% излезна от дупката си....не, изпълзя...
25
0
 
3
 
! Отговори
Зомбито се завръща преди 8 години
Спорех с приятелката си дали има зомбита - ето, оказах се прав!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък мислех, че уморените коне ги убиват...
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я тоя господин наречен 10% излезна от дупката си....
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-после един политик който не е путинов потгъзник а истински българин. Много точно говори. Евала.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сороският *** , наречен телевизия кани само кенефджии.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя *** Путин ли му е виновен?! Защото преди две години световни анализатори казаха, че "Арабската пролет" ще продължи към Балканите, а всички знаем кой я сътвори.
19
2
 
11
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
Да, то д*ил беше шеф на народното събрание по времето на ненормалника Филип Димитров, когато вътре бяха и откачалки като Едвин Сугарев. Боже, само като си помисли човек какви бо***ци заляха тогава властта и направиха от България неолиберална анархия.
18
2
 
7
 
! Отговори
до 34 преди 8 години
Путин лично ще го пляска по дебеличките бузки. И не само него! Огнян Минчев, също. Само с Иван Кръстев работата е по-сложна.
17
1
 
10
 
! Отговори
Заради тоя и ... преди 8 години
... останалите като него, хората намразиха думата "Демокрация". Вместо Демокрация те натресоха на Народа дяснолиберален англосаксонски Капитализъм по американски образец и го забиха в неоибералната анархокапиталистическа ***, която продължават да защитават до ден днешен.
16
1
 
9
 
! Отговори
Понякога е ... преди 8 години
.. наложително да има reset. Дядовците и прадядовците ни са воювали на всеки 2-3 години. Няма да му се отрази зле на г-н Йорданов да му се даде 1 пушка, да бъде изпратен да воюва на фронта с/у Путин в Македония и да кара 1 месец на 1 консерва дневно. Същото и с Огнян Минчев, с Иван Кръстев и останалите боици против Русия.
15
4
 
2
 
! Отговори
не разбирате ли..? преди 8 години
......затова и сърГея , ще ходи в Скопие-----ЗА ДА УТВЪРДИ ПУТИНСКАТА ПОЛИТИКА НА СОЦИАЛИСТИТЕ--СЪРБОМАНИ В МАКЕДОНИЯ!
14
3
 
16
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
ЕЙ ТОЯ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА. САЩ ПОДМОЛНО ДЕЙСТВАТ НА БАЛКАНИТЕ.СЕГА ВЕЧЕ ТРАЙНО СЕ НАСТАНИХА В БЪЛГАРИЯ И НЯМА ИЗЛИЗАНЕ. ЦЕЛТА Е ДА СЕ ПОЛУЧИ КАКТО В УКРАЙНА И ДА ЗАПОЧНЕ НАЙ-СТРАШНОТО. ДАНО НЕ СЕ СЛУЧИ. ЗА БЕДНЯКА НЕ МИСЛЯ АМИ ЗА ОНИЯ ТУТМАНИЦИ ГОРЕ МИСЛЯ. ЯЗЪК ЗА ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИОНИ. НЕ МОГАТ СИ ГИ ПОХАРЧИ. ДА ГОРЯТ В АДА ДАНО.
13
13
 
6
 
! Отговори
не разбирате ли... преди 8 години
...И у нас се раздухва отчаяно МНИМИЯ ЕТНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ...ЗА ДА СЕ НАЛОЖИ РУСКАТА ХЕГЕМОНИЯ НА БАЛКАНИТЕ!ТОВА Е СХЕМАТА НА ПУТИН :/....ДА СЕ ВЗРИВИ "ЕТНИЧЕСКИ" БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ----ЗА ДА СЕ НАМЕСЯТ РУСНАЦИТЕ/..просто и елементарно....
12
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен--14; Русия е виновна за всичките ни беди. ПРОКЛЕТА ДА Е.
11
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен--12; Недей да плюеш защото не е късно да ви поразредим бе *** мръсни.
10
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоп--10;Освен това, косоварите са 95% от населението.Милошевич им отне това което имаха --АВТОНОМИЯТА.Пак *** русофили ***,а ***.
9
16
 
6
 
! Отговори
ПРОКЛЕТИ ДА СА... преди 8 години
КАКВИ "СПАСИТЕЛИ"...КАКВИ "УМИРОТВОРИТЕЛИ"....КАКВИ "ИДИОТЩИНИ" -----ТЕ ТИЯ РУСНАЦИ СА СИ ЧИСТА ПРОБА "ПОРОБИТЕЛИ"".....!НИКОГА ВЕЧЕ РУСКИ КОМУНИЗЪМ И ...МУЖИШКА ТЪПОТИЯ И ПРОСТОТИЯ!ЩЕ СЕ БИЕМ ПРОТИВ РУСИЯ!!!!!!!!!!ПО-ДОБРЕ Е ...СУЛТАНА ДА СИ ДОЙДЕ!!!
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе рубладжии гадни вас кой ви слуша и кой се съобразява с вас?