Арестуваха двама в Калифорния по разследване за тероризъм

Искали да се присъединят към ИД
3
Арестуваха двама в Калифорния по разследване за тероризъм
Снимка: архив, Ройтерс

Двама мъже, арестувани в Калифорния вчера по обвинение в опит да се присъединят към "Ислямска държава", се явиха пред съда, предаде Асошиейтед прес.

Американската прокуратура обвини 24-годишните Надер Елхузайел и Муханад Бадауи в заговор да окажат материална подкрепа на терористичната групировка. Елхузайел бил задържан на Международното летище в Лос Анджелис, а Будауи в окръг Ориндж.

За сряда бе насрочено заседание, на което ще бъде гледана мярката за неотклонение срещу Елхузайел, който през по-голямата час от съдебното заседание гледаше в земята, отбелязва Асошиейтед прес. Родителите му бяха в залата, но назначеният служебен защитник им бе казал да не говорят с медиите.

Бадауи гледаше съдията, докато слушаше какво му говори той по делото. Мъжът получи мярка за неотклонение задържане под стража, а адвокатката му заяви, че ще иска той да бъде освободен, като му бъдат наложени ограничения, за да е сигурно, че ще се яви пред съда.

Според федералната прокуратура Бадауи и Елхузайел, които били арестувани от ФБР, искали да се присъединят към "Ислямска държава" и били купили билет за единия от тях, за да стигне до Турция с надеждата да стане мъченик. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като искат , да помагат , да се насочат към Белия дом , с вика Алах абдакар и после ще чевстваме , годишнина на Обама вашта мама
2
5
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
РЕПРЕСИВНИЯТ РЕЖИМ В ФАЩ действа със пълна пара щом вече и за опит за пътуване до ТУРЦИЯ взеха да съдят и затварят в зандана.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a koy gi e nasir4aval ?