Родни "скрап" туристи шашнаха Швейцария

Схемата е 9 дневна – купуваш, продаваш, не плащащ данъци
25 май 2015 18:26,
32
Родни "скрап" туристи шашнаха Швейцария
Снимка: Reuters, архив

"Кой ще спре скрапбългарите?". Този въпрос задава швейцарският вестник "Блик" и разказва любопитната история на български "предприемачи", които действат в сивия сектор.

Центърът на българския "холдинг" е в градчето Херцогенбухзее със 7000 души население. Макар че е световно неизвестно, то е в стратегическия център между столицата Берн, часовникарския мегаполис Биен, Люцерн и Аарау, пише bTV.

Изведнъж в Херцогенбухзее започнали да пристигат съмнителни бусове с българска регистрация. Престояват известно време и се прибират. Любопитни журналисти установяват, че нашенците се занимават с изкупуване на стари автомобили и електроуреди за скрап. Част от вещите предават за вторични суровини на местни преработватели, друга си отнасят в България, разказва онлайн изданието.

Тази дейност обаче автоматично ги квалифицира като предприемачи или бизнесмени, които подлежат на регистрация, плащане на данъци, осигуровки, проверка на имуществото и т.н. Да, но швейцарският закон им оставя вратичка - 9 дни! До 9 дни човек може да развива икономическа дейност, без да го ловят всякакви регистрационни режими.

Затова и нашенците прилагат схема на постоянна ротация. Потвърждава го и техният хазяин от Херцогенбухзее, който им отдава под наем апартамент и отделна стая срещу общата сума от 1450 франка. Човекът изповядвал принципа, че щом наемателите не създават проблеми, не му е работа да им се меси. Но признава, че обитателите на жилището постоянно се менят.

Менят се, защото 90 дни е максималният престой за туристи от България. След това е необходимо човек да се регистрира в полицията и общината. За момента обаче в Херцогенбухзее не е регистриран нито един българин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
we преди 8 години
Само преписвате глупости от вестниците! Какво престъпно има че българите чистят без пари гаражите на швейцарците и изнасят *** им далеко.То по тая логика като изкупуваме на цяла Европа негодните автомобили и тоталки всички сме престъпници?!
19
0
 
5
 
! Отговори
333 преди 8 години
После кажи, че българите не били предприемчиви!
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега ми липса само Сидни Дри$нария да ми обясни някои неща за Швейцария, понеже той със сигурност е бил там, даже със сигурност е бил и там на конкретно това място... а сигурно познава и човека, който е давал апартамент под наем на българи...
17
1
 
18
 
! Отговори
Stixxx преди 8 години
Ей, браво за инициативата. Както наскоро чух "В клозет да го затвориш, лафка ще отвори!". Щом е законно, нека действат.
16
3
 
17
 
! Отговори
Безпартиен преди 8 години
ДО 17.Не виждам нищо лошо, щом се открият вратички в закона. Умните и находчивите правят пари. Евала на нашите, че са се светнали и правят пари от нищо. А ВАС другите дето не сте "балкански търтеи", станете и идете до Швейцария или която и да е страна и работете, вместо да драскате глупости за хората, които печелят. Еййй няма да се оправим ако гледаме и в чуждата паница какво има!
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шверцарците трябва да им целуват задн*ците че им вземат *** вместо да се оплакват.
14
3
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Голям праз,не виждам защо се притесняват швейцарците.Първо,това не са бизнесмени и второ,няма какво да им плащат.Швейцарците трябва да плащат на тях,че им вземат...***.
13
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Сандо 14Проблема е че хората са дали 9 дни не да се правят зулуми през тези дни а да имат хората физически време да се регистрират но и през ум не им е минавало че ще ги полазят диваци от балканите.най-вероятно ще си променят законодателството така че тази "далаверка" да отпаднеот хранилката на балканските търтеи.Но на един по-късен етап ще намерят начин да затворят границата за тази ***.Лошото е че и сега като видят бг паспорт ,полудяват и те третират като престъпни
12
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бизнес идеята е добра и законна, за разлика от практиките на повечето швейцарски банки.
11
5
 
35
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
нали всичко е в рамките на зкона, къв е проблема ?
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Wseki awtowoz - s tabelka na Zaubermacher!:)
9
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
повече са българите от ***
8
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХМММ 8Мургави ама друг път.*** крадат "жица" и просят.Това са миризливи провинциалисти .
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълниха България с всякакви отпадъци от ЕС. София се задръсти от трошляци и битаци, които ЕС изхвърлят за да не плащат скъпи данъци и застраховки.
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В цяла Европа е плъзнала такава *** ***.Провинциалисти придвижващи се като катуни на групи които като надушат някаква"далавера" и ......... О-ЛИ-ЛИииии.Тази СХЕМА в Швейцария е доста мека версия на зулумите които се вършат .
5
1
 
36
 
! Отговори
Homer преди 8 години
На Ви толерантност!!!
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pomiari.....
3
3
 
61
 
! Отговори
аз преди 8 години
Учудващо културна схема за нашенци!
2
2
 
41
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Това ли е новата рекламна брошура за екскурзии в Швейцария?Няма телефони за връзка
1
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами така както е описано в статията - законно е......Да се оправят.