Трима загинали при наводнения в САЩ

Няколко души се водят за безследно изчезнали
25 май 2015 08:36, Красимир Ангелов
7
Трима загинали при наводнения в САЩ
Снимка: БТА

Рекордно количество валежи се изсипаха в американските щати Тексас и Оклахома през уикенда, причинявайки смъртта на най-малко трима души, предаде ДПА.

"Има цели улици, на които са останали най-много по една или две къщи, останалите са в развалини, съобщи за CNN Харли Смит от службите за извънредни ситуации в Хейс Каунти, Тексас.

По думите му най-малко 400 къщи са рухнали.

За днес синоптиците прогнозират нови бури с поройни валежи, които може да причинят още наводнения. Предупреждава се за възможни торнада и силни бури с градушки.

Един човек е загинал в Сан Маркос, Тексас, а двама души се водят за изчезнали. В тексаското градче Уимбърли няма вест от 8 души.

В Тулса, Оклахома, 33-годишна жена е починала, след като изгубила контрол над автомобила си. В съседния град Клеърмор се съобщава за загинал пожарникар.

Властите на двата щата съобщиха, че има значителни щети на инфраструктурата - прекъснати далекопроводи, пропаднали мостове, затлачени улици и пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: наводненияСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
wild horse преди 8 години
E сега да ревем ли за тези трима души,сигурно цялата американска преса отрази наводнението в с.Бисер и Аспарухово.Стига глупави статии
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2 - ВЕДНАГА нови санкции за Русия-------------Градушка с размерите на синя слива удари районите на Москва и Нижни Новгород.