Хакери откраднаха данни на 100 хиляди американци

Злосторниците се представяли за обикновени данъкоплатци
27 май 2015 08:18,
1
Хакери откраднаха данни на 100 хиляди американци
Снимка: Reuters, архив

Федералната данъчна служба /ФДС/ на САЩ призна вчера, че е станала жертва на кибератака, в резултат на която са били откраднати личните данни на 100 000 данъкоплатци, съобщи Франс прес. Кибератаката била извършена в периода от февруари до средата на май.

Хакерите успели да получат от трета, неидентифицирана страна, лични данни /дата на раждане, адрес, социално осигурителен номер/, които използвали за достъп до онлайн данъчна услуга, се посочва в комюнике на Федералната данъчна служба. Компютърни експерти в службата установили близо 200 000 опита за достъп до определен род данни, извършени от съмнителни адреси на електронни пощи.

Злосторниците се представяли за обикновени данъкоплатци, влизащи в системата на Федералната данъчна служба, за да проверят уж въведени преди от тях лични данни. Над 100 000 подобни опита на хакерите се увенчали с успешно преминаване на проверката и те получили достъп на конфиденциална лична информация на други хора.

Този инцидент става на фона на рязко увеличаване на кибератаките срещу големи американски компании, включително крупни банки, което предизвиква безпокойство в Белия дом, отбелязва агенцията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари