Русия струпва оръжие и армия на украинската граница

Ройтерс: Това е доказателство за съгласувани действия на военните!
Обновена: 28 май 2015 14:04 | 28 май 2015 10:00, Бойчо Попов
322
Русия струпва оръжие и армия на украинската граница
Снимка: Reuters, архив

Руската армия струпва голямо количество войници и въоръжение, сред които и мобилни ракетни установки, танкове и артилерия в импровизирана база близо до границата с Украйна, предава Ройтерс.

Много от превозните средства са без регистрационни табели и опознавателни знаци, а много от военнослужещите са премахнали емблемите от своите униформи. Това напомня силно на появата на военни части, забелязани в източната част на Украйна през миналата година, за които Киев и западните му съюзници считат, че са били прикрити руски отряди.

Струпването на войски на полигона "Кузмински“ на около 50 км от границата според агенцията е едно от най-сериозните доказателства до момента за съгласуваните действия на руските военни в региона.

По-рано през този месец ръководителят на НАТО генерал Филип Брийдлав заяви, че сепаратистите се възползват от примирието, което влезе в сила през февруари, за да възстановят силите си и да се подготвят за нова офанзива. Тогава обаче той не даде подробности за твърденията.

Русия винаги досега е отричала, че е замесена в конфликта в Източна Украйна, където подкрепени от Москва сепаратисти се борят срещу силите, лоялни на прозападното правителство в Киев.

Министерството на отбраната на Русия заявява пред Ройтерс, че няма да коментира твърденията за струпване на военни части. Няколко войници обаче са заявили, че са били изпратени в базата заради военни учения, което нямало никаква връзка с положението в Украйна.

На въпрос на агенцията дали присъствието на голям брой военни сили без обозначителни знаци означава руска инвазия в Украйна, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е отговорил по време на пресконференция: „Считам, че словосъчетанието подготвяна инвазия е неподходящо“.

Оръжията в близост до украинската граница включват ракетни установки "Ураган", танкове и самоходни оръдия - оръжия, които са били използвани по време на конфликта в източната част на Украйна между силите на Киев и сепаратистите. Размерът на военна техника в базата е около три пъти по-голяма, отколкото през март тази година, където журналисти на Ройтерс са били и преди.

В течение на четири дни журналистите на агенцията са забелязали четири товарни влака с военни превозни средства и войници, които са пристигнали на гара в региона на Ростов в южната част на Русия. Най-малко две композиции са отпътували за база "Кузмински“.

Още интересни - световни и икиномически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
7
 
! Отговори
Спас преди 8 години
Де да беше вярно? Хунтата щеше да си събере куфарите и в САЩ!!!!! Ама не ги е страх, защото знаят, че това са кьорфишеци пускани от фалшиви медии, под мъдрото ръководство на Фашингтон и Брюксер!!!:)
165
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mili bratushki ,chetete poprilichni istochnici,ne zabravyate nali royiters vopil za Kadafi,za Sadam i t.No rusnaci ne libiyci i ne irakci.Mislite za Bg,rossiyane shte upravyat svoi problemi bez vasha namesa.
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Zamenyam Mersedes za lada Samara.
163
5
 
7
 
! Отговори
кобра преди 8 години
коментирате по въпроси по които сте пълен аут ще катастрофираме като държава ако плазмодииното ненчо тиквенишко правителство изпрати воиска в украина и във втората световна воина бг нее изпратило и един воиник а само санитарен влак разкараите незабавно плазмодиите идва национална катастрофа
162
3
 
5
 
! Отговори
К-2 преди 8 години
Спасибо вам за победу:))))))))
161
29
 
12
 
! Отговори
млад бандеровец преди 8 години
Браво на украинските момчета. Що е руснак подредени в дървени сандъци с щампа "строго секретно" и пратени по пощата до ***....да ги балсамира
160
6
 
26
 
! Отговори
Горе вдясно преди 8 години
,,САЩ са започнали обучение на бойци на сирийската опозиция в Турция!'' Само дето не са сирийска опозиция, а събрани от кол и въже талибани.
159
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който загубата на руски военнослужещи в мирно време става държавна тайна, предаде BBC. Поправката забранява разгласяването на случаи на загинали руски войници по време на спецоперации в мирно време.Нещо да кажеш БобиГруз 200
158
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 265Няма да ударят никакъв чепат майдан защото много добре знаят до какво водят подобни майдани.Сирия - гражданска война и след това игилИрак -гражданска войнаЛибия - гражданска войнаТурция- едвам не я запалиха на религиозна тематикаЕгипет - Трябваше втори военен преврат за да се нормализират нещатаУкрайна - гражданска война Иемен - гражданска войнавъв всеки случай скапване на икономиката и МИЗЕРИЯ и като бонус МНОГО СМЪРТ и пак СМЪРТ и отново СМЪРТ
157
3
 
25
 
! Отговори
жуков преди 8 години
Русия на своя територия може и да се разхожда на всякъде. Ами каква правят НАТО да руските граници. Търсят си белята ли, но ако продължават така ще е намерят.
156
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A бе кога най-после руснаците ще ударят един чепат майдан на комплексираното джудже та света да мирне ???
155
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айдеее, Елчете се пръждоса някъде, замести я някакъв Бойчо! Моите уважения г-н Попов, препоръчвам ви да си намерите друга работа. За тази не ставате. Преписването на стари, фалшиви, тенденциозни, елементарни, напълно неотговарящи нито на истината нито на морала "статийки", по-точно някакъв набор на думе НЕ Е СТАТИЯ, НИТО НОВИНА, НИТО ПЪК НЯКАКВА АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ. На ваше място би ме било срам.
154
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето едно по-подходящо словосъчетание за ПЕСков: Кремъл трупа "хуманитарна помощ" за терористите в Донбас !
153
13
 
6
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
не стaвa думa зa товa кaкво прaвелa москaлия нa нейнa територия, a кaкво търсят войските и в Укрaiнa?!? съвсем друг е въпросa че русия е измисленa държaвa и трябвa дa си иде!
152
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одеколончици долни!
151
13
 
26
 
! Отговори
морски преди 8 години
Русия раздвижва армията си на своя територия и това западните натовски параноици смятат за инвазия.Леле!Какво да кажем за американската армия тогава като тя е разположена в почти всяка точка на света и постоянно нанася военни удари по суверенни държави!Чист американски тероризъм.
150
11
 
11
 
! Отговори
отпадане на санкиите преди 8 години
От по-тежките санкции ще загубят редица компании, които трудно прощават, когато са излъгани от политическия елит. Ето затова НАТО, САЩ и ЕС ще предпочетат диалога с Русия за уреждане на конфликта в Украйна, вместо изолацията.
149
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 251Хайде умнико покажи от къде са откраднали идеята за легото Армата, Курганец и Бумеранг семейства. И по-точно от къде са откраднали точно тази компановка на Т-14 Армата?Израел не е при меркава двигателя е отпред със своите плюсове и минусиСАЩ, ВБ, Гемания, Япония, Индия, Турция, Италия, ЮКорея не е те имат класически танкове каквито са от 2СВФранция те са другите освен рашките дето имат автомат за зареждане 25 години след т-64Та кой остана Марсианците или Клингоните може би?
148
2
 
21
 
! Отговори
не че нещо ама преди 8 години
Утре ще питат, Русия защо има армия, явно са решили да завземат света. Всичко е ясно!
147
4
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Русия може да прави каквото си иска на нейна територия, а натовските *** имат правото да тропат с крачета колкото си искат тоже!