Русия струпва оръжие и армия на украинската граница

Ройтерс: Това е доказателство за съгласувани действия на военните!
Обновена: 28 май 2015 14:04 | 28 май 2015 10:00, Бойчо Попов
322
Русия струпва оръжие и армия на украинската граница
Снимка: Reuters, архив

Руската армия струпва голямо количество войници и въоръжение, сред които и мобилни ракетни установки, танкове и артилерия в импровизирана база близо до границата с Украйна, предава Ройтерс.

Много от превозните средства са без регистрационни табели и опознавателни знаци, а много от военнослужещите са премахнали емблемите от своите униформи. Това напомня силно на появата на военни части, забелязани в източната част на Украйна през миналата година, за които Киев и западните му съюзници считат, че са били прикрити руски отряди.

Струпването на войски на полигона "Кузмински“ на около 50 км от границата според агенцията е едно от най-сериозните доказателства до момента за съгласуваните действия на руските военни в региона.

По-рано през този месец ръководителят на НАТО генерал Филип Брийдлав заяви, че сепаратистите се възползват от примирието, което влезе в сила през февруари, за да възстановят силите си и да се подготвят за нова офанзива. Тогава обаче той не даде подробности за твърденията.

Русия винаги досега е отричала, че е замесена в конфликта в Източна Украйна, където подкрепени от Москва сепаратисти се борят срещу силите, лоялни на прозападното правителство в Киев.

Министерството на отбраната на Русия заявява пред Ройтерс, че няма да коментира твърденията за струпване на военни части. Няколко войници обаче са заявили, че са били изпратени в базата заради военни учения, което нямало никаква връзка с положението в Украйна.

На въпрос на агенцията дали присъствието на голям брой военни сили без обозначителни знаци означава руска инвазия в Украйна, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е отговорил по време на пресконференция: „Считам, че словосъчетанието подготвяна инвазия е неподходящо“.

Оръжията в близост до украинската граница включват ракетни установки "Ураган", танкове и самоходни оръдия - оръжия, които са били използвани по време на конфликта в източната част на Украйна между силите на Киев и сепаратистите. Размерът на военна техника в базата е около три пъти по-голяма, отколкото през март тази година, където журналисти на Ройтерс са били и преди.

В течение на четири дни журналистите на агенцията са забелязали четири товарни влака с военни превозни средства и войници, които са пристигнали на гара в региона на Ростов в южната част на Русия. Най-малко две композиции са отпътували за база "Кузмински“.

Още интересни - световни и икиномически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До Анонимен"Само да отбележа , отрицателните вотове срещу Русия на всички коментари са 1 или 2 а постванията против Русия са многократно повече , извода е , един човек пише с много профили / факт /"Единствения факт е, че или си *** или хабер си нямаш от НАТ и МАП. Точно торловете събират по 10-15 хита за 2 минути защото или с ръчен рефреш или със скрипт сменят изходящото IP от пула който им е предоставен. А ако си мислиш че заблуждаваш някого по тоя начин си по-*** от колкото звучиш.
105
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живее Българо - Австрийската граница!
104
2
 
13
 
! Отговори
Леле преди 8 години
Хаха и нито една дума за американските инструктори...
103
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До НАТО 148Умнико Нови оръжия за Сирия от около 5 години няма - имам предвид бронетехника. Без бронетехника, САУ и безпилотни самолети Сирийската Армия не може да вземе връх над бързо движещите се с техникали терористически клетки. Вкарай 200 дрона, 250 САУ и 500 БМП създай едно комлексно подразделение за атака и Сирия ще почне да трепе терористи. Просто заради САЩ и Израел нямат доставки.
102
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 141със специален софтуер и аз мога да гласувам 1000 пъти но просто не си струва за да се хабиш за този сайт - Постоянно грешно и объркано преписващ от Ройтерс и БТА
101
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 138ОМОН наброява 40 000 души. Само те да влязат в Украйна, и Киев ще запее руския химнкакто "Вимпел" на Донецкото летище ли :)))
100
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
превозните средства са без регистрационни табели и опознавателни знаци, а много от военнослужещите са премахнали емблемите от своите униформими нали няма руски войски в Украйна, та затова.
99
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До Анонимен 135Знаеш ли защо до сега още няма кратер на мястото на Москва? Янките отдавна да са го направили, но имат само две цели за ядрено оръжие - Москва и Питер /другото население е разпръснато/, а руснаците имат 50 мегаполиса да целят в САЩ...Не се заяждам - американците го казват.
98
6
 
8
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Хаха! Много мечатете Русия да бъде пзодравена с гъбки. Е няма как да стане. Щото и тя има гъбки и то в излишък. Ега ти разбирачите сте честно. Ядрена война означава край на целия свят. Това оръжие е именно паритета инак досега да е имало 100 световни войни след втората.
97
7
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Нормално е да струпва войска на границата, съвсем недалеч в Донбас се водят боеве..Коя страна не би струпала военни за да пази територията и населението си от евентуална агресия. Само България при това положение би отворила границата, а може ако има ограда, същата на вторични суровини....
96
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 133Умнико скрипта за гласуване отчита ИП, профил и Хеш на компа за да може няколко човека от една фирма да могат да гласуват. За да е мулти профил трябва да има много компютри умнико. за незначителен сайт като този никой няма да се хаби да прави това.
95
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много скоро отново републиканец ще застане на мястото на мекия Обама и тогава вече ще бъде въпрос на време да извадят Путин брадясал от някоя землянка както Садам. А ако нещо почне да се ежи и да мята бомби на мястото на Москва на картите ще има един голям кратер.
94
0
 
12
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Дано не пламне Европа както стана с Ирак и Сирия. Че тогава не знаеш дали съседа ти отгоре или отдясно няма да ти почука на вратата и да те скъси с една глава. Мисля че такъв сценарий става все по възможен.
93
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да отбележа , отрицателните вотове срещу Русия на всички коментари са 1 или 2 а постванията против Русия са многократно повече , извода е , един човек пише с много профили / факт /
92
1
 
4
 
! Отговори
отнасят го неподготв преди 8 години
Досега войната се водеше с конвенционални оръжия, произведени от мултинационални компании.Украинската власт вече допуска използването и на стратегическо оръжие за да запази териториалната цялост на разпадаща се Украйна. Но само Русия и САЩ притежават актуално стратегическо оръжие, способно да обезвреди произволна територия, и от евентуален втори Чернобил ще пострадат единствено неподготвените страни в Европа.
91
2
 
11
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Ако не съе кьорави ще видите че на НАТО не му стиска даже срещу ИД да се изправи лице в лице, а като мишки със самолети и се вижда колко са успешни. Сега ако има неква скрита игра не знам вече. Но абсурд да се счепкат с Русия. Китай веднага ще се намеси на страната на Русия и гледайте какво става с Европа. Няма й помогнат самолетоносачите. Освен това стане ли патаклама в Еропа, де що има радикален ислямист ще се активизира, а повярвайте ми много са. Просто следващият конфликт няма да има аналог
90
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** са се посрали от страх , баба меца идва а тя гази жестоко / БРАВО НА РУСНАЦИТЕ /
89
2
 
10
 
! Отговори
чекист преди 8 години
До БрaнникХайде посочи един пример за сродяване на украински хетман с европейски двор:) Да знаеш тази украинка модел и певица където живя известно време с Херцога на Люксембург не се брои:)Виж сродяването на руските монарси с принцеси на Запад е рутинна практика. Дори и нашите царе от третото българско царство са братовчеди на Романовите.
88
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До Анонимен 93Вярно е, че всичко се върти около Московското княжество - в коя държава провинцията не бачка за столицата - в България ли?А за НАТО в Средиземно море, ще видим - нека първо опитат да се справят с гумените лодки с африканци и тогава да се пробват на нещо плаващо с оръдия!
87
1
 
12
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
"Струпването на войски на полигона "Кузмински на около 50 км от границата според агенцията е едно от най-сериозните доказателства до момента за съгласуваните действия на руските военни в региона"Няма такова изречение.... Какво се очаква, да блуждаят несъгласувано и да се избият при учението сами, че да им олекне на някои